136 sparkling ways to celebrate the Holiday Season in USA

• 30 726
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Терми, знам ги тези мексиканските чушки, ама са много дребни бре - сигурно 50 трябва да напълня  Rolling Eyes Не съм ги пробвала де...

Ирка

Цитат
Нашите приятели тук, като се замисля, са все от форуми. Или от алл. бг или от този форум... Вива ла форумите, както се казва.   Покрай форумите, естествено се запознах и с много други хора, с които така и не намерих много допирни точки, така че те си останаха просто познати.

... и при нас така  Peace

А за десерта - може баклава (ако няма турци да оспорят произхода :Р) или ако много ти се занимава - сиропирана вита баница   chef

# 601
  • Чикаго / София
Тиквеник или баница с локум

И аз си мислех за тиквеник, то друго не ми и идва на ум. Това е, че има доста хора които не харесват тиква, включително и половината от домашните. С локум не се наемам да правя, до сега не съм правила.

Грис халва? Не е пипкаво и лесно се прави в големи дози.

Грис халвата също отпада. Нея пък аз не я харесвам.

Терминатор, мерси за рецептата. Ще ги направя някой ден за нас. За в уилище искат нещо уж българско.

Зои имаме дете от Турция в класа - баклавата отпада, иначе на нея се бях спряла първо.

Така като гледам, май само тиквеник остава за сега, освен ако не изникне някоя друга идея.

# 602
 Терминатор, ама Ирка и боза трябва да ги научи да пият за да минат за български сладкиш тези кукис Laughing Аз предлагам меденки или сладък салам. Счита ли се за готвене чашка с плодове и да заливаш с кисело мляко с мед който пожелае?

За баклавата освен турци и араби и арменци трябва да няма.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 15:42 от so what?

# 603
Ирка аз бих направила един кекс,нищо че и тука имат.Има един кекс става на три цвята -бял,жълт и кафяв.
Тиква не всеки яде.Вместо тиквеник може да направиш  щрудел с ябълки.

намерих рецептата за кекса,надолу по страницата е

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg228.html#msg228

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 16:06 от Pety

# 604
Баница, поръсена с пудра захар Simple Smile  Laughing

# 605
според ММ най-доброто за ам публика от бг кухня е млечна баница (и супер мързеливо)

# 606
Благодаря ви за отговорите! Всички ми казват, че детето ще се справи, но, докато не видя, няма да повярвам Simple Smile
Мислите ли, че трябва да го запиша веднага, или да изчакам да минат няколко месеца и да свикне, че е на ново място?

# 607
Ирка, ошав им направи  Joy За рецептата да допълня, че се пече на 375 градуса 8-10 минути.

# 608
Ирка, а бих предложила  традиционният за страната ни Браунис. Ще  купиш една кутийка и ще си решиш проблема. Бели лъжи, нали имаше такива. Laughing

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 20:06 от Цонна

# 609
Невидимо дете, според мен е малък още и съответно ще трябва да плащаш една доста солидна месечна такса за да ходи на детска градина... ако беше 5-6 годишно хлапе и го вземат на училище, това би било супер за него. Децата се адаптират много бързо.
Ако имаш възможност и желание да го пращаш на градина, супер на неговата възраст повечето деца не говорят много разбираемо така или иначе;)

Аз гледах за прискул за Емата известно време и се отказах, Монтесуритата искаха някакви убийственни суми за 2.5 часа на ден, през ден. Някакви други има които не ми харесаха като локейшън.. най-вече защото трябва да разкарвам дребния с мен а и да съм на спирката на скул бъса в 12 за да си взема каката

Има ли хора в тази тема които хоумскулват ми е интересно:)

Ние сме в района на едно от най-добрите училища в дистрикта, базата им е страхотна, всичко е епъл интерактив боардс и всякакви екстри но са 25 деца в класа, учителката е сама с тях и съответно всичко се случва на нивото на най-изостаналите в класа... като си свършиш задачката главата на чина и дремеш докато всички са готови.. а си гъкнал а са ти пратили предупреждение в къщи.. ужасно е боринг бе хора, не знам как издържат тези деца дето са по цял ден..
Сигурно просто ми е много ново тук, може би има и по добри варианти за децата или не съм случила на учителка отново.. или моите стандарти са твъдре високи newsm78

# 610
25 деца в класа, учителката е сама с тях

Както беше и при нас едно време.  Wink 25 деца даже се смяташе за малък клас...  Mr. Green
Боринг е, ама на, и от нас стана хора. Simple Smile

# 611

Мислиш ли? Аз се чудя напоследък стана ли от мен нещо, не ли...

# 612
Както беше и при нас едно време.  Wink 25 деца даже се смяташе за малък клас...  Mr. Green
Да де, ама аз не си спомням да съм си подпирала главата на чина, за да чакам другите, не защото съм била от последните Wink Поне аз това, което си спомням е, че си решаваш задачата и преминаваш към следващата, а и тишината в клас ... нямаше такова понятие, особено за случаите, които описва Гаргамелчо.

# 613
Solley, така е ама нали все се говори колко е важно децата да искат да учат и да го правят с желание та явно са ми се вселили някакви такива недостижими идеали за образованието.. Crazy

# 614
.. като си свършиш задачката главата на чина и дремеш докато всички са готови.. а си гъкнал а са ти пратили предупреждение в къщи.. ужасно е боринг бе хора, не знам как издържат тези деца дето са по цял ден..
Интересно наблюдение.Би ли споделила,ако би искала, това мнение на дете ли е или на родител?В последните 5-10 години е много "модерно" детето да се отегчава и да му е "боринг" според родителите му; с колкото деца съм говорила (вкл моите 2) не съм чула такова нещо.Бъркат си в ушите,менкат си моливи,правят инвентаризация на джобовете си или карат напред с допълн.задачки (това съм видяла в класовете лично,зависи и от учителя,разбираа се).Моето мнение е че децата имат нужда от даун тайм,особено при 10 часов ден извън дома си и чат-пат боринг в контролирана среда не вреди
*
ирка-нямам акъл,освен бонбоните от овесени ядки,к не са бг особено,но стават за 3мин и са относително полезни
*
ianajar ,ай сега, станало е,питай нас и гугъл ако не вярваш Mr. Green
*
намирането на приятели тук,както и навсякъде,е до нагласа и очаквания,повечко позитивизъм,повечно несъдене и зачитане на правото на различност,поне на мен ми помагаха много преди като търсех среда..

Общи условия

Активация на акаунт