136 sparkling ways to celebrate the Holiday Season in USA

• 30 727
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
То и аз не държа да излизам вечер, просто искам детето ми да има контакти и да играе с деца, всеки път толкова жално ги гледа, че ми се къса сърцето.
Зоуи, тук продават сушени чушки, в частта с мексиканска храна, избираш най-големите(широки), малко са гадни, ама стават за пълнене...то ти сигурно знаеш де Simple Smile

# 586
А на мен ми стана интересно, как намирате други българи? Изключвам Чикаго. Аз не познавам никакви емигранти тук. Оставам с впечатлението, че всички имате българи приятели.

# 587
MissNellie - например групи в яхото, познат на познати, форума, куриера от ЮПС ( които те заговаря на български), дори и хора говорещи на български в магазина.
Не винаги става, но понякога има мн добри резултати
Мимето* , честита Ви първа месечинка   bouquet

# 588
  • Boston, MA
С Агент от форума.  Grinning

Иначе нашата група си е с "багажа" от България, аз съм била с някои от тях в английската в Пловдив, после мъжа ми в АУБГ. Имаме приятели, дето са съученици от детската градина, после в един клас в училище, гимназия, университет един, втори.  Laughing Знам, че изглеждаме затворена общност, и май сме де. Познаваме се от над 20 години и си знаем всичко, трудно е...

# 589
  • USA
Ние сме едно голямо българско село.  Laughing С някои случайно запознали се, с други случайно събрали се на едно място, с общи интереси по една или друга линия. Надиплили сме се приятели на приятели на приятели, в последствие и се събрахме наблизо. Отворени сме към новодошли, стига да са читави хора. Много съм доволна. През лятото сме на голяма седянка в парка ежедневно.

# 590
Аз се запознах с едно момиче от форума, и честно казано съм супер доволна Simple Smile
А иначе вървя си аз един ден из гората и гледам хора с дете на възрастта на Боби, започвам лекичко да го побутвам в съответната посока, поздравих ги на английски като приближихме, по едно време слушам бабата говори на български Simple Smile та така заговорихме се, дадох си телефона, но нямам никаква надежда, че ще ми се обадят Simple Smile
Третото ми познанство-в библиотеката, сяда до мен една жена и ми разправя, че Бобър бил сладък и ме пита от къде съм и алееее хоп Simple Smile

# 591
  • WA, USA
Много случайно се запознахме и с двете семейства, с които що годе поддържаме връзки. Тук преди имаше някаква общност и се събираха, но ние не сме ходили поради различни интереси и наличие на дете. Преди някоя друга година и те се расъхнаха, Малинчо организира някакви концерти отвреме-навреме, но досега не сме ходили поради горните споменати причини.
Липсата на българи като цяло не ми пречи нито притеснява. Като цяло ме вълнува читавостта на хората, а не толкова националността им.

# 592
Ех-ей. Едно време какви купони ставаха във форума и все с българки, ама после какаво стана...Ай, наздраве!!!

# 593
  • WA, USA
Цоне наздраве! Аз ударих две чаши вино и минавам на кафе, че проект трябва да правя за училище утре. Децата и двете болни, мъжа гледа Декстър... идилия.
Хайде, отивам да сея мъдрост другаде.

# 594
Абе, Сипируми дай да ги лекуваме тези деца Laughing А какво му е лошо на виното?!

# 595
  • WA, USA
Този път съм решила без лекарства да ги видя за колко време ще се оправят Wink
Виното е чудно, ама английския ми се замотва като прекаля, а и утре рано ще се става пак. ех, как ме е стегнала шапката с това училище и работа. Мисля напоследък да си сменпм работата.. трябва да ходя на изпит другия месец за друг лиценз и после ще го натъкмя. А училището съм точно наполовина, ама хич не върви, не мога да се организирам, дисертацията ми все в главата ми си стои... голяма скръб съм.
Ето че пак се оплаках. Нещо съм се разлигавила напоследък.

# 596
  • Чикаго / София
Rumi всеки си има такива моменти.  Ще се справиш. Ще отмине и този момент, ще вземеш лиценза и ще си намериш работа която повече ще те устройва и ще се чувстваш прекрасно, че си издържала този период.  Стискай сега зъби. Hug

Нашите приятели тук, като се замисля, са все от форуми. Или от алл. бг или от този форум. Имаме едно семейство с което се запознахме покрай моята работа, и едно семейство,което живее близо до нас и жената гледа децата след училище, а м/у другото са и приятни за компания. Вива ла форумите, както се казва. Grinning  Покрай форумите, естествено се запознах и с много други хора, с които така и не намерих много допирни точки, така че те си останаха просто познати.  Но пък с приятелите с които си допаднахме, много добре си живеем. Simple Smile

Иначе по разните Бг сбирки тук не ходим. Единствената на която сме ходили, е тази послучай деня на детето. Наистина го правят приятен за децата.

И да попитам нещо. Дайте идея какво да приготвя за Училището на децата. Имат Пот Лок вечер и искат всеки да сготви нещо от неговата страна.  На нашето име се пада нещо сладко да е.  Та се чудя какво сладко да направя за 20 и кусур човека!?

# 597
Тиквеник или баница с локум

# 598
Грис халва? Не е пипкаво и лесно се прави в големи дози.

# 599
Chocolate chip cookies, давам рецепта, която е относително здравословна (доколкото бисквитки могат да са здравословни Simple Smile
1 cup масло (две пръчки, ако са 4 в кутията)-стайна температура
1/2 чаша кафява захар, 1/2 чаша бяла захар и две яйца се разбиват, добавя се 2 чаши брашно, два смачкани, добре узрели банана, 3/4 чаша овесени ядки, 1/2 чаша кокосови стърготини, 1/2ч.л. сол, 1/2 ч.л. backing powder, 1 ч.л. сода за хляб-всичко се разбърква и се добавят шоколадовите парченца-около една чаша(в общи линии на вкус), ако са от млечен шоколад е хубаво да се редуцира захарта на половина, така или иначе захарта може да се редуцира малко. А може също да се добавят и някакви ядки, пак около половин чаша, да речем. Стават много....пухкави и до сега съм събирала само овации. Вкъщи правя половин доза, няма да ви казвам за колко време ги омитам  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт