ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 214
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Ксения по принцип е толкова объркана, че трудно се следи идеята.
разбира се само, че иска богат мъж да не работи и не й се е получило в този живот - болестта на много жени , които искат Принц, без да са принцеси.

понякога, като чета такива дивотии си представям как се връща часовника и жадуващата да е домакиня получава едно ренде и сапун да пере на коритото под студената течаща вода, или да бие масло на ръка, а вечер, като й останат 5 минути  след поне 12ч. трудов ден да се захваща да кърпи:) Чадърчета ли...на 100 жени с чадърчета е имало 100 000 за които живота е бил living hell

# 676
Ксения по принцип е толкова объркана, че трудно се следи идеята.
разбира се само, че иска богат мъж да не работи и не й се е получило в този живот - болестта на много жени , които искат Принц, без да са принцеси.

понякога, като чета такива дивотии си представям как се връща часовника и жадуващата да е домакиня получава едно ренде и сапун да пере на коритото под студената течаща вода, или да бие масло на ръка, а вечер, като й останат 5 минути  след поне 12ч. трудов ден да се захваща да кърпи:) Чадърчета ли...на 100 жени с чадърчета е имало 100 000 за които живота е бил living hell

Joy Joy Joy

# 677
Цитат
Чадърчета ли...на 100 жени с чадърчета е имало 100 000 за които живота е бил living hell
Е,ние сме тези с чадърчетата !Другите 100 000 да си му берат грижата......    Mr. Green

# 678
Защото да си 100 % майка,съпруга и домакиня,100 % професионалист в работата си и да отдадеш 100 % от времето си на хоби е Невъзможно.
Защо трябва да си 100% майка,съпруга и домакиня,100 % професионалист в работата си и да отдадеш 100 % от времето си на хоби ,
не може ли да си просто 100% Ти. Разпределението кой както го може.

# 679
Къде я вкарваш тази любов Lizet33 не знам, като в крайна сметка говориш само за пари .
Намираш си много богат мъж и си обикаляш моловете и салоните.Със сигурност  това го има и във този век  Grinning
Не се чувствам по-малко женствена от това ,че работя нито пък ,че съм иззела функции на милото.
Краси...* щом ти успяваш да си на 100% майка ,съпруга домакине и да си вършиш работата ,сигурна съм че и други могат поне на 80 % да се справят.
Хайде не ми обяснявай сега как блога ти е просто хоби.

Има го Илиана, но винаги го има и презрението към тази жена. Не само от заобикалящите я хора но и липса на уважение от страна на мъжа. Казах го по-горе, няма начин в един момент да не я сметне за домашния парцал който е винаги под ръка. Или поне аз такива не съм виждала.

Колкото до прането в коритото, биенето на масло....това е част от домакинската работа, която и днес я вършат 99% от жените. Освен че ходят на работа да изкарват пари. Ако са си подсигурили някои битови удобства, то е за къде по-голяма цена и съответно хамалогия.

Цитат
Lizet33 , внимавай какво си пожелаваш. Мечтите имат навика да се сбъдват  Mr. Green. И аз мечтаех за това, ма взе, че се сбъдна. След 2-3 месеца избягах с 200 и досега смятам, че това е била една от най-умните постъпки в живота ми. Да си принцеса в мечтите е едно, ма като ти се случи 24/7 виждаш, че не е толкова забавно и приятно. Обикалянето на бутици и висенето в козметичния салон са приятно занимание първата седмица, а после?

Грешно си ме разбрала. В ТОЗИ живот, не мечтая за това. Няма го този вариант защото ги няма вече истинските ценности на половете. Казвам само че няма нищо по-естествено от подобно желание. То е заложено във всяка жена по природа.

# 680
Цитат
Чадърчета ли...на 100 жени с чадърчета е имало 100 000 за които живота е бил living hell
Е,ние сме тези с чадърчетата !Другите 100 000 да си му берат грижата......    Mr. Green
Що някоя друга ти чисти ,готви и излива легенчето с урина ли?
А ти само обикаляш бутиците фитнес салоните и се грижиш за красотата си ?

# 681
Lizet33, какъв е проблемът да си създадеш този приказен интериор? Купи си имение и действай.

Да де...ама първо трябва да намеря мъжът който е истински мъж и ще ми позволи да бъда просто и само жена. А тази мъжка порода вече я няма.

Така че функциите по създаване и поддържане на имението са на женските плещи. А останалото- ако остане време и сили.

Мислех ,че съм изчезващ вид и няма други с такова светоусещане и лирична душа  Hug
Благодаря ти,че сподели!  bouquet

# 682
То е заложено във всяка жена по природа.
Не във всяка  Joy Joy Joy. Това твое "естествено" желание е направо втрисваща перспектива пред много жени  Joy.

# 683
То е заложено във всяка жена по природа.
Не във всяка  Joy Joy Joy. Това твое "естествено" желание е направо втрисваща перспектива пред много жени  Joy.

Ами това е само показател че не само мъжете са се изродили, но и жените отдавна не са жени.
Първото неизменно повлича след себе си промяна и на другия пол.

Аз не знам има ли на този свят жена която успешно да изпълнява толкова много жизнени роли. Лично аз не успявам. Отделя ли повече внимание на една област, всички останали са в ущърб. И честно казано, още не съм видяла нито един мъж нагърбен с толкова много отговорност.

Определено това ме вбесява. Иска ми се да бъда просто жена, а няма такъв филм.

# 684
  • Варна
Лизбет, ако ме видиш, последното нещо, което ще си помислиш е, че НЕ съм жена.
Избий си клишетата от главата. Помага, да знаеш.

# 685
Lizet33 искаш да кажеш ,че мъжа на Краси я смята за домашен парцал ?
Не вярвам .
Щом тя може да си намери мъж ,който да споделя нейното светоусещане значи и ти можеш.

# 686
Ролите на жената са много,и когато липсва някоя от тях ,се освобождава място за повече релакс и по добра организация на ресурса време.
Ако нямаш деца е лесно да правиш стотици неща ,които са хамалогия ако няма къде да ги оставиш за да направиш елементарното нещо като да отскочиш до аптеката,нали?
Ако нямаш работа,се оказва,че си непълноценен човек от тази тема,защото не си внасящ,а само изнасящ:)
Ако си само домакиня,имаш повече време за дома ви, подготовка на добра храна ,време за себе си и децата.
Ако си на работа всеки ден по 8-9 часа ,то всичко се редуцира до бързане да се справиш с всички неща.
По-лесно е ако и половинката помага за дома и децата ,но пак времето и за двамата работещи е малко. Откъдето й да го погледнеш все е сбъркано. Peace

# 687

Външният вид не е единствен показател за женственност. Основното на женствеността е вътрешното усещане на природата и функциите ти. Ако една жена няма потребност да бъде майка и домакиня каква жена е? Та точно на нея природата-майка е дарила способността да износва нов живот в утробата си, мекост на характера за да го гледа и възпитава в любов.

Илиана, аз не съм човекът който да определя виртуално при това кой какъв мъж има и колко струва той като мъж.  Аз подобни "изкопаеми" не съм срещала, може да е моя липса на късмет знам ли....Впечатленията ми като цяло са такива. Достатъчни за да поема функциите на независима жена в свои ръце.

# 688
  • Варна
Цитат
Ако една жена няма потребност да бъде майка и домакиня каква жена е?
ooooh!

# 689
... Та точно на нея природата-майка е дарила способността да износва нов живот в утробата си, мекост на характера за да го гледа и възпитава в любов.
...

И това е няколко години, а после остават само салоните за красота, защото децата няма как да са вечно до полата на мама или жената да е нон-стоп бременна или с бебе.
И аз не съм жена, защото не изпитвам грам потребност да съм домакиня. И това няма нищо общо с майчинството. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт