ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 249
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Нали има тема в Клюкарника, Лени?

# 571
Наречете ме старомодна, но за мен 'домакинските' блогове са новият вариант на старите квартални шивачки. Не можеш да пораснеш повече от определено ниво, не можеш да популяризираш авторски неща, с две думи не стъпваш на горно стъпало нито като качество, нито като продукт, нито като обем  Rolling Eyes
Единици са тези, които успяват да направят име ( което да осребрят) и се случва предимно в областта на изкуството, където няма физически продукт и няма регулации.
Дали в криза оцеляват малките или големите е въпрос без отговор за мен. Фалират Лемън Брадърс- хиляди остават без работа и целия свят разбира. Фалира домакиня- най много мъжа й да се изнерви.Над 50 % от дребните бизнеси фалират ( по принцип, без криза).
За мен е некоректно да се сравняват дейности, чиято цел е да носят морално удовлетворение, с такива, които имат количествени измерения.

# 572

Everything begins with
a search for something better,
a dream, an idea,
the courage to face challenge,
and the passion to get it done.
You can do it.
Believe in yourself.
Change the rules.
Join the revolution.

Kim Lavine

# 573

Everything begins with
a search for something better,
a dream, an idea,
the courage to face challenge,
and the passion to get it done.
You can do it.
Believe in yourself.
Change the rules.
Join the revolution.

Kim Lavine

Peace

Доста задълбахте, обаче всичко тръгна от Крака, която има блог, но не работи. Така че...качването на снимки в нета - също явно може да носи удовлетворение. Но пък от друга страна - тортите ги продава. Та не знам къде точно е не4йната истина, но не ме и вълнува.
Да печелиш от плетки, от блог или от мартеници - е всичко друго, но не и кариера първо, второ трябва доста късмет, за да ти се получи, трето - дохода никога не ти е нито сигурен, нито обемен, въз основа на наблюденията, които имам. Може да е просто хоби, от което капе по нещо, но иначе - да стане печеливш бизнес - е дооста трудно. Пък и назад се каза - обикновено блоговете се правят за кеф, за запълване на времето на някого, рядко стават източник на доход. Иначе за удовлетворението - да, то може да се получи по хиляди начини.

# 574
Ако под "домакински" блог се има предвид кулинарен такъв,
никак не съм съгласна със сръвнението с кварталната шивачка.
Най-малко поради факта, че у първите има креативност, непозната при шивачката.
Следя няколко български кулинарни блога и мисля, че е вложена страхотна фантазия.
Удоволствие е да "прелистваш" такъв.

# 575
Следя няколко български кулинарни блога и мисля, че е вложена страхотна фантазия.

Е ,стига де при шивачките нямало креативност ,как да няма. newsm78
Ех, да си намеря една такава квартална ...

# 576

Е ,стига де при шивачките нямало креативност ,как да няма. newsm78
Ех, да си намеря една такава квартална ...

О, има емблематични квартални шивачки!Съвсем скоро по някакъв повод в някой от подфорумите се даде линк към интервю с Кристина Патрашкова, която обрисува твърде впечатляващо образа на кварталната  си шивачка- майсторка на много от тоалетите и./Не че Патрашкова е модна емблема, но това е друг въпрос/

# 577
А, кварталната шивачка понеже за кеф работи, нали  Joy

# 578
  • Linz
Най-креативният човек, който познавам е шивачка. Квартална е- в центъра, там живее, там е и ателието й. От парцали прави тоалети за видеоклипове. Лошото е, че като повечето творци се поддаде на алкохола.

# 579
Рени, как си обясняваш това с алкохола ?

# 580
  • Linz
Алкохолизма на шивачката ли? Не съм я познавала по времето, когато е започнала да пие. Повишена емоционалнонст може би...
Да преминем към мезетата, а? И не е ли време някой да отвори следващата тема Hug

# 581
Цитата на Kim Levine е от сайта й http://www.mommymillionaire.com/

Imagine being a stay-at-home mom, coming up with a brilliant idea, creating a quick prototype with a sewing machine, and then generating millions of dollars in revenue from that simple idea?  That's what happened to Kim Levine, the creator of the Wuvit®!

# 582
Немирница, струва ми се че лекичко бъркаш понятията. Не е задължително да се работи в офис и това, че си свършил нещо в къщи не значи че не работиш.
Като чета коментарите ми се струва,че не съм била разбрана, гледам и в другата тема се вихри подобен спор. Не знам дали има смисъл от повече задълбаване и обяснения, но така или иначе дали една идея ще ти хрумне в офиса и ще я продаваш на трудов договор, или ще ти хрумне у дома и ще я продаваш на парче няма никакво значение.

# 583
трябва да има и шивачки и блогърки на този свят:) Може да не искат да минават на 'следващо стъпало' нито да се разгърват .. може да искат просто да си готвят и шият и така да си живеят.
аз колкото по-възрастна ставам, все повече приемам че щастието е в семплите неща. по-скоро все по-добре го разбирам

# 584
Аз не казвам, че трябва:) Дори смятам,че процентно едно и също количество хора преминават на следващо стъпало и в корпоративния свят, и извън него.
По скоро не мога да разбера какво точно се опитва да прокламира тази философия mommy millionaire. Прилича ми просто на поредното течение в литературата, убягва ми в момента думата, подобно на Кийосаки и т.н.

пп. а по повод 'домакините' се сетих нещо интересно. Маргарет Мичъл след като е написала 'Отнесени от вихъра' е станала повод за много коментари в светлината на това, че е жена и изниква от никъде с такъв роман, който печели огромна популярност и любов. Ето пример, че не е нужно да имаш блог и да работиш, за да станеш милионер:) Нищо ново под слънцето.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 14:44 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт