ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

  • 29 216
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 7 947
Ами чета ревю-тата, тоя интернет за какво е:)))))) И филми тъй подбирам.


Да  Laughing, то май всеки чете, но това дава ли гаранция - че накрая си очарован? Не ми се спори на тая тема, никак. Достатъчно ясно си казах мнението за блоговете, за домакинстването и за седмицата се отчетох, пък и си имам празник утре, така че приятна вечер.

# 631
  • Мнения: 3 066
Хайде  на рождениците, работарите и домакинстващите- Wink

# 632
  • Мнения: X
Ммм, тия сладки в ляво с крема ( аз ги наричам "Носът на Алф") много ги обичам  newsm22

# 633
  • Мнения: 3 066
Ммм, тия сладки в ляво с крема ( аз ги наричам "Носът на Алф") много ги обичам  newsm22
Ние им казваме "фунийки с крем"-домашно производство:)
Да ви е сладко  Laughing

# 634
  • Мнения: 1 654
Богиня:))) ,
умееш ли да четеш?    Laughing
Рецептата ,която коментираш ,е съпроводена със снимка на книгата,от която е.
Отдолу,под линия,е посочено и заглавието ,и издателството.   Peace
Така че ,ако имаш проблем със сушито,спокойно можеш да пишеш на издателството и да им набиеш канчето,че не разбират от суши.    Grinning

източник с вариации:"Суши-истина вкуса"
изд. Эксмо
Москва
Това пише отдолу, а рецептата в книгата не се чете заради качеството на снимката  Mr. Green. Но значи казваш, че вариации няма - просто преписваш рецепти от една книга в твоя блог и наричаш това МОЕТО гурме очарование. Извинявай просто, че ти направих забележка. Те на руснаците е ясно защо са допуснали печатна грешка, но един разбирач на манджите не би я допуснал. Това, което си написала е все едно да дадеш рецепта за питка и вместо пакетче мая на килограм брашно и щипка сол да напишеш килограм мая, кило сол и килограм брашно. Сигурно пак ще стане питката, но аз лично не бих я включила в блога си като една от 10ината рецепти, с които очевидно се гордея. Сега надявам се ме разбра. Ако не си - проблема е изцяло при теб. Просто хората ти се смеят тайничко. Аз поне ти го казвам в очите. С най-добри чувства. Чао

# 635
  • Мнения: 5 710
Ох аз съм явно много тъпа или уморена ( или и двете), но не разбрах каква е грешката:)
Суши държа да отбележа не съм правила, ям навън.
Но за блоговете според мен е адски важно да не бълваш рецепти на килограм, а да изучаваш нещата. Като ще правиш суши, опиши нещата в детайли, изследвай рецепти, кажи на читателя как се казва ножа , примерно и така ( вмисъл това не е забележка към Краси, а по принцип какво аз ценя в един кулинарен блог). Абе, нещо като блога на Йоана.
Моето гуру, което преди да пусне една рецепта за кифли изчита цялата налична литература за кифли, избира и ако има нужда от преработка обяснява защо и как е решила да преработи.. .
Във фотографията също имам подобни примери - щракала, щракала ще наводни блога и фликр акаунта си със снимки. А разбирачите пускат по една седмично

# 636
  • Мнения: 1 654
Оризовия оцет се слага за да стане ориза лепкав. На една кутия ориз се слагат 2-3-4 лъжички с малко захар и морска сол. Мисля, че кутия ориз е към 600 грама. Тя е дала на 60 грама 50 мл оризов оцет. Т.е няма как да се слепне от това количество, а се разкисва. Т.е. на 60 грама ориз каквито и да е 50 мл течност да сложиш ще се разкашка (овкусява се след като ориза е сварен. Т.е вече е поел достатъчно вода). Това е. Количеството, което е дадено е към 50 пъти над необходимото. На снимките и се вижда, че ориза е разкашкан и мокър и самите роло-ве едвам седят и то килнати във всички посоки. Описала е как трябвало да се сложи в хладилника, че да "стегне". Е, няма как да стегне при това количество течност в него. И още нещо - оризовия оцет е все пак оцет. т.е. на 150 грама риба, 60 грама  ориз и половин краставица ако се  сипе половин чаша оцет, то това не е суши, а е салата и то зверски зле овкусена салата.

# 637
  • Мнения: 2 885
А разбирачите пускат по една седмично

Обясни го на Титинка, дето спори и дели часовете, минутите и секундите в едно денонощие. Иде реч не само за фотото ест. Mr. Green

Темата за блога на Краси ли е? Пак не съм разбрала.

# 638
  • Мнения: 5 710
Оризовия оцет се слага за да стане ориза лепкав. На една кутия ориз се слагат 2-3-4 лъжички с малко захар и морска сол. Мисля, че кутия ориз е към 600 грама. Тя е дала на 60 грама 50 мл оризов оцет. Т.е няма как да се слепне от това количество, а се разкисва. Т.е. на 60 грама ориз каквито и да е 50 мл течност да сложиш ще се разкашка (овкусява се след като ориза е сварен. Т.е вече е поел достатъчно вода). Това е. Количеството, което е дадено е към 50 пъти над необходимото. На снимките и се вижда, че ориза е разкашкан и мокър и самите роло-ве едвам седят и то килнати във всички посоки. Описала е как трябвало да се сложи в хладилника, че да "стегне". Е, няма как да стегне при това количество течност в него. И още нещо - оризовия оцет е все пак оцет. т.е. на 150 грама риба, 60 грама  ориз и половин краставица ако се  сипе половин чаша оцет, то това не е суши, а е салата и то зверски зле овкусена салата.

аа, да, сега загрях Simple Smile права си, да. поне от това, което съм чела за суши и демонстрации, които съм гледала нещата са мааалко по-сложни от навиване на роло:)) и доколкото помня оцетът се използва за навлажняване на ръцете, ама мже и да се слага, не знам / ужас, как огладнях:)/

темата немирница вече и аз не знам за какво е Simple Smile

# 639
  • Мнения: 4 300
Аз пък си мисля,че количеството снимки и изобщо информацията трябва да бъде много, ама много внимателно преценена и като вид, и като количество, и като честота. Хвърлям по едно око и на темата за бизнес и там например една дама сподели защо се правят ъпдейти веднъж дневно. Така че съм съгласна,че не е нужно да има флууд периоди, но и едната седмица не е някакъв универсален интервал.
Требе си работа, и то стабилно, концентрирано, защото дори дребни, но времеемки  неща- шрифтове, оформление, подредба, дребни стилистични и пунктуационни грешки могат да оплескат пейзажа.

Мен примерно от време на време ме хваща желание да се себеизявя в един блог за коктейли, но като си представя дребната къртовска работа по оформление, писане и снимане, така че резултатът да не ми дразни окото и се отказвам  Grinning  

# 640
  • Мнения: 2 885
Цитат
....но като си представя дребната къртовска работа по оформление, писане и снимане, така че резултатът да не ми дразни окото и се отказвам  Grinning  


Това го правиш един път и после не се занимаваш с него. Е, ако си сменяш дизайна на сайта ката ден /не знам кой болен мозък го прави/ е друго.
Но пък нещата трябва да са подбрани с вкус. Там е сложното. Един път седмично ли е, всекидневно ли е...който каквито интереси има. Но ако е бълвоч, няма да има никакъв ефект. Маркетинг, рекламка, приятел на приятел. После ти се носи славата и ти се продават продуктите и блога вече е с друга насоченост - поддръжка на реномето.

Йоанка и аз я следя....

# 641
  • Мнения: 4 300
Не знам колко  е един, аз съм от онея хора, дето са израснали с максимата за 99% труд и 1% талант. Захвана ли се да правя нещо за външна аудитория първо, както писа 10с ще изчета всичко за кифли, след това ще пиша и редактирам текста, ще подбера купички, подложки и бъркалки, ще снимам 30 пъти, за да избера 3 снимки, ще ги пренаредя 15 пъти спрямо текста, ще подравня списъка с продуктите в ляво, в дясно и в средата, докато избера, накрая ще сложа линкове  към литературните прозиведения- примерно- в които се споменават тея кифли, ще сменям индексации и т.н..
И колкото повече остарявам, толкова повече почвам да съм придирчива и към работа, и към хобита, и не се себеудовлетворявам с плесканици на две на три, колкото да отметна задачата. Малък ужас  Blush

# 642
  • Мнения: 3 066
Не знам колко  е един, аз съм от онея хора, дето са израснали с максимата за 99% труд и 1% талант. Захвана ли се да правя нещо за външна аудитория първо, както писа 10с ще изчета всичко за кифли, след това ще пиша и редактирам текста, ще подбера купички, подложки и бъркалки, ще снимам 30 пъти, за да избера 3 снимки, ще ги пренаредя 15 пъти спрямо текста, ще подравня списъка с продуктите в ляво, в дясно и в средата, докато избера, накрая ще сложа линкове  към литературните прозиведения- примерно- в които се споменават тея кифли, ще сменям индексации и т.н..
И колкото повече остарявам, толкова повече почвам да съм придирчива и към работа, и към хобита, и не се себеудовлетворявам с плесканици на две на три, колкото да отметна задачата. Малък ужас  Blush
Рокси-малък перфекционист си била и ти ,а ? Wink
  bouquet
Сега го загледах блога и аз,то толкова публикации,че стана интересно и на Марс.

# 643
  • Мнения: 5 710
И аз така ги виждам нещата , Рокси. С блоговете.
Мразя блогове на черен фон също така.
Някои от бебешките фотографки дори започнаха /сега не знам как са/ с блогове на черен фон.
Храна, деца или мнение на черен фон .. тц. Трябва да ти е свежо на душата, светло.
Затова мят блог ще бъде бяло и зелено ( лайм), като го измисля за какво ще е, че то с моите увлечения..  hahaha
Освен това Рокси, аз ще се абонирам тутакси за коктейления ти блог, ако го направиш, защото в тази област знам само един коктейл : мартини и сок от нар в произволно подбрани пропорции:)
Ако има и секция безалкохолни коктейли направо ..

# 644
  • Мнения: 6 909

Боб чорбата и кюфтетата няма как да ме оча роват лично мен, но пък ето това е уникално

http://klukite.com/art/3515-karving-izkustvoto-na-krasivata-hrana.html
http://www.sibir.bg/blog/weselka/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=398334
На такива произведения се кланям  Peace

Мислех, че е невъзможно, но това май е по-тъпо и от Джузепе Арчимболдо. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт