ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 223
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
А разбирачите пускат по една седмично

Обясни го на Титинка, дето спори и дели часовете, минутите и секундите в едно денонощие. Иде реч не само за фотото ест. Mr. Green

Темата за блога на Краси ли е? Пак не съм разбрала.

Е аз не знам как правя сметки, ама се разбра, че и да си домакиня не е лесно, не само че не правиш нещата, ами копираш едно към едно вкл и снимките. Ако това е нещо което имаш да кажеш, ами не благодаря - те хората вече са го казали.

защо ли не се учудвам на това копи-пейст - споменах как се прави блог по български (имам примери вкл и от уж добре списвани блогове, където едно към едно е копирана статия от чужд блог - без дори да е посочен източника.

# 646
Аз блог нямам, но не и броя минутите и секундите на който и да е!  Peace
Но с времето придобиваш опит и вместо 30 снимки,правиш с точно око само 3. А пък докато се чудиш как да си приравниш текст, ползваш CSS. Практика му викат....няма значение домакиня ли си, работеща ли си. Имаш ли желание, има и начин. Аз се занимавам с по-полезни и доходоносни неща. Но работя само нощем, вече години наред,

# 647
Позволи на хората да са различни от теб, да работят различно, да харесват различно:)

# 648
Няма нищо по-хубаво от това една жена да е само домакиня. Това и е основната физиологична функция- да е жена, майка, съпруга и домакиня.

Уви, за огромно съжаление, светът се развива в някаква ненормална насока, та жените са длъжни да поемат мъжки функции, защото мъжете се изродиха и станаха мухльовци. Sick

Повечето хора сега (във всеки случай многобройното ми обкръжение) са на мнение, че бизнесът вече е в женски ръце, защото жените са по-силни психически.

Така или иначе, аз лично нямах големи възможности да си изпълнявам само женската роля. Уви.

# 649
  • Варна
Цитат
Няма нищо по-хубаво от това една жена да е само домакиня. Това и е основната физиологична функция- да е жена, майка, съпруга и домакиня
Нека всеки да говори за себе си, моля.  Sick Без генерални обобщения.

# 650
  • out of space
Ох, как обичам такива категорични обобщения!  Crazy

Не мога да разбера защо на някои им се струва толкова супер сложно и невъзможно една жена да успява да си гледа семейството, да си упражнява професията и все пак да й остава свободно време за хобито?  Rolling Eyes

# 651
Няма нищо по-хубаво от това една жена да е само домакиня. Това и е основната физиологична функция- да е жена, майка, съпруга и домакиня.
Аз тази функция нямам особено желание да я изпълнявам и в никакъв случай цял живот.

# 652

Т.е. ако имаш дъщеря ще я пратиш на у-ще само до 8 клас, което е задължителното, и само защото е задължително, повече не и трябва за да стои в къщи и да домакинства и ражда?

# 653
Ох, как обичам такива категорични обобщения!  Crazy

Не мога да разбера защо на някои им се струва толкова супер сложно и невъзможно една жена да успява да си гледа семейството, да си упражнява професията и все пак да й остава свободно време за хобито?  Rolling Eyes

Напротив- жените са силни и за тях не е невъзможно. Това мъжете са лигльовци и смятат че едва ли не щом носят пари в къщи, отговорностите им с това се изчерпват.

Но реално погледнато, жените с мъже-мухльвци нямат друг избор освен да бъдат на две работни места- и в работата и в къщи. Колкото и да им се иска да бъдат просто Жени, каквито Господ ги е създал да бъдат.

Аз лично имам огромното желание да си изпълнявам само тази функция. Да си обикалям козметични салони, модни бутици, да събирам клюки с приятелки, да ходя на светски събирания и да бъда просто красива жена. Да народя 5 дечица в огромната къща която мъжът ми построи и поддържа за семейството и да им сервирам вкусни празнични трапези когато ми е кеф разбира се, защото мъжът ми е подсигурил домашните помощници.
Мечти... С такъв живот, един мъж със сигурност ще ти се качи на главата и ще те смята за домашен парцал.

Така че Аризона, може да е най-естественото нещо на този свят, но няма да оставя дъщеря си без занаят в ръцете и без собствен независим доход. Не и в 21 век.

# 654
Lizet33 приеми ,че не за всяка жена е задоволително да ходи по бутици ,козметични салони и да клюкари с приятелки .Всъщност и слава-богу .
Без значение  омъжена ли е и ако колко изкарва съпругът и .
Няма как всички да оценяваме по този повърхностен начин живота си.

# 655
Не съм казвала че за всяка жена е. Казвам че за мен Е.

Искам да живея в 18-ти век в голямо имение и никой да не очаква повече от мен освен да говоря френски, свиря на пиано и бродирам.

Да се разхождам с приятелки под чадърчетата в лятните жеги по голямата градина край езерцата на имението и да обсъждаме само приятни женски неща докато мъжете печелят пари.

Да мисля само за това каква нова рокля да си ушия за вечерния бал. Mr. Green

Ехххх....някога жените бяха ЖЕНИ, а мъжете МЪЖЕ....

# 656
Е то всеки иска да е здрав и богат, а не болен и беден...Точно по това едва ли ще има разногласия.

# 657
Е то всеки иска да е здрав и богат, а не болен и беден...Точно по това едва ли ще има разногласия.

Не е въпросът до богатството, а до функциите- женските и мъжките. Богатството и сега си го подсигуряваме някак си...къде с повече или по-малко усилия но става. Въпросът е че някъде сред тази борба за пари се губи от женствеността която си е изконно Божа дарба. От първичните физиологични цели, за които са създадени двата пола.

Аз лично за себе си съм убедена, че някъде в предишен живот вероятно съм водила точно такъв женски живот, и изпитвам голяма носталгия по него. Красив интериор, красиви предмети които ме заобикалят, красиви обноски и красиви отношения. Някъде на нивото на генетичната памет ми е заложено...Понякога този мой бюрократизъм дразни някои от близките ми.
Обичам класически интериори, класическа музика и изисканост както в заобикалящата среда, така и в обноски. Абе просто искам да си бъда жена, това е най-нормалното нещо на света.

Но не става, не сме в 18-ти век, това е. Бихме били жени ако мъжете са мъже. А те не са.

# 658
  • Варна
Lizet33, какъв е проблемът да си създадеш този приказен интериор? Купи си имение и действай.

# 659
Lizet33, какъв е проблемът да си създадеш този приказен интериор? Купи си имение и действай.

Да де...ама първо трябва да намеря мъжът който е истински мъж и ще ми позволи да бъда просто и само жена. А тази мъжка порода вече я няма.

Така че функциите по създаване и поддържане на имението са на женските плещи. А останалото- ако остане време и сили.

Общи условия

Активация на акаунт