Веганството - да споделим опит - 8

• 40 480
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
За да остане сурово.

# 406
Цитат
По принцип е хубаво човек да е отворен за различното мнение. Дали ще го приеме, е друг въпрос.
Също така е много важно как ще бъде поднесено това различно мнение.
  202uu Съгласна съм напълно. Информация има много, въпроса е кой,как и какво отсява, а това зависи от индивидуалните особености.
    Кондиционият треньор според мен е търсил начин да напълнее и да направи маса и за това си е предписал такава програма, но струва ми се е доста под нормата, въпреки "правилното" му хранене. За съжаление много хора днес търсят всичко да им ок отвън, независимо какво става вътре в тялото. Мисля,че с доста лека ръка раздава съвети и размахва теории. Peace
    Флабъл, моя син тепърва започна да яде млечни и почнахме точно от ГХИ, маслото и яйцата аз също все още не съм изключила за себе си. За кокосовото чувам само добри отзиви, моя позната го ползва и при суха кожа на детето си и много бързо се подобри положението. Това за пърженето с кокосово масло съм го чувала и тук от готвачи,иначе пържено ние не ядем. Peace

# 407
Много хора - предимно мъже, се отказват от 100% растително меню, за да натрупат маса, за да напълнеят. Но аз не забелязвам да са качили кг-та след въвеждането отново на животински продукти.

# 408
  Според мен е въпрос на физиология, възраст, наследственост и т.н. Точната храна е нещо строго индивидуално и за отслабване и за напълняване Peace
   Да не забравя да ви се похваля, вчера правиха на малкия пак тестове за алергии и всичко е наред Grinning Няма реакция,към фъстъци,соя, мъхести плодове  т.н. Лекарката ми каза да му давам царевични пръчици с фъстъчено масло Shocked, докато си пиеше кока кола zero ooooh!

# 409

Почти риторичен въпрос, нали?  Laughing
До скоро го възприемах като продукт, който при термична
обработка става токсичен.  Затова и такъв въпрос зададох.

Лятото си купих 200гр кокосово масло за близо 12лв.  Crazy
А в местния магазин 250гр е 4 лв ?!
Друг е въпросът, че не са добри предприемачи и уж ме увери ,
че постоянно поддържат количество, а реално се оказа, обратното и  не се знае кога
ще идат да заредят.  Whistling

mimkis@ и ние не пържим.  Simple Smile

# 410
  • София (Възраждане)
Това за 4 лв едно немско на калъп ли е? Ако е то, избягвам го, никъде не пише дали е втвърдявано, със сигурност не е студено пресовано, така че май не става за ядене newsm78 #Crazy

Някой купува ли тесто от фурми? взех пробно /от арабски магазини на Симеон/, направих ето това /в модифициран вид/ получи се добре Simple Smile
http://fpages.info/blogs/ffl/

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 14:47 от Mooimeiske

# 411
Има културисти и дори митър Вселена, които са вегетарианци и дори вегета:
http://ecovege.org/bg/zdrave/44-statii/485-beltachinite-pri-veganskoto-hranene

ЗНАМЕНИТИ ВЕГЕТАРИАНЦИ В СПОРТА
• Дейв Скот – единственият човек печелил повече от два пъти триатлонът “Железен човек” – шест пъти победител.
• Едуин Мосес – непобедим осем години на 4оо м. бягане с препятствия.
• Пааво Нуртми – двадесет световни рекорда по бягане на разстояние – девет олимпийски медала.
• Робърт Суитгол – световен шампион по спортно ходене.
• Сиксто Линарес – световен рекорд на 24 часовият триатлон ( плуване 4,8 мили, колоездене 185 мили и маратон 52,5 мили)
• Пиеро Верот – световен рекорд по скоростно ски спускане.
• Мърей Роуз - най-младият трикратен носител на златен медал от Олимпийските игри. Обявен е за един от най-добрите плувци на всички времена.
• Джони Вайсмюлер – шестнадесет световни рекорда по плуване.
• Риджли Абел – победител в осем национални шампионата по карате.
• Андреас Калинг – шампион “Мистър свят” – културизъм.
• Рой Хилиган – шампион “Мистър Америка” – културизъм.
• А. Андерсон – поставил много световни рекорди по вдигане на тежести.
• Гергана Брънзова – най-младата баскетболистка в НБА (WNBA), десета във вечната ранглиста.

# 412
  • София
 Според мен е въпрос на физиология, възраст, наследственост и т.н. Точната храна е нещо строго индивидуално и за отслабване и за напълняване Peace
Присъединявам се към това мнение 100% Смешно е да се твърди, че някой е слаб, защото е веган
    Да не забравя да ви се похваля, вчера правиха на малкия пак тестове за алергии и всичко е наред Grinning Няма реакция,към фъстъци,соя, мъхести плодове  т.н. Лекарката ми каза да му давам царевични пръчици с фъстъчено масло Shocked, докато си пиеше кока кола zero ooooh!
Поздравления! Това е прекрасно!
Има културисти и дори митър Вселена, които са вегетарианци и дори вегета:
http://ecovege.org/bg/zdrave/44-statii/485-beltachinite-pri-veganskoto-hranene

ЗНАМЕНИТИ ВЕГЕТАРИАНЦИ В СПОРТА
• Дейв Скот – единственият човек печелил повече от два пъти триатлонът “Железен човек” – шест пъти победител.
• Едуин Мосес – непобедим осем години на 4оо м. бягане с препятствия.
• Пааво Нуртми – двадесет световни рекорда по бягане на разстояние – девет олимпийски медала.
• Робърт Суитгол – световен шампион по спортно ходене.
• Сиксто Линарес – световен рекорд на 24 часовият триатлон ( плуване 4,8 мили, колоездене 185 мили и маратон 52,5 мили)
• Пиеро Верот – световен рекорд по скоростно ски спускане.
• Мърей Роуз - най-младият трикратен носител на златен медал от Олимпийските игри. Обявен е за един от най-добрите плувци на всички времена.
• Джони Вайсмюлер – шестнадесет световни рекорда по плуване.
• Риджли Абел – победител в осем национални шампионата по карате.
• Андреас Калинг – шампион “Мистър свят” – културизъм.
• Рой Хилиган – шампион “Мистър Америка” – културизъм.
• А. Андерсон – поставил много световни рекорди по вдигане на тежести.
• Гергана Брънзова – най-младата баскетболистка в НБА (WNBA), десета във вечната ранглиста.

Бих добавила и сестрите Малееви!
Това за 4 лв едно немско на калъп ли е? Ако е то, избягвам го, никъде не пише дали е втвърдявано, със сигурност не е студено пресовано, така че май не става за ядене newsm78 #Crazy

Някой купува ли тесто от фурми? взех пробно /от арабски магазини на Симеон/, направих ето това /в модифициран вид/ получи се добре Simple Smile
http://fpages.info/blogs/ffl/
Не съм купувала такова тесто- купувам само сушени фурми и ги ям или директно или във вид на кремчета-пасирани с тахан и други плодове.
Това, което си направила е супер изкусително! Peace
Навремето си бях купила чист, натурален сироп от фурми- ама не беше от БГ, ако намеря пак ще си купя-нещо неповторимо е!

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 16:39 от Мигла

# 413
Как изглежда това тесто от фурми и вкусно ли е? Аз купих веднъж нещо като паста от фурми. Арабска е. Не ми хареса и така си стои кофичката. Има леко киселеещ привкус и го няма ароматът на пресните фурми от зелените кутии.

# 414
  • София (Възраждане)
Продават го на калъп, в целуфанена опаковка и после в картонена кутия. На английски пише compressed dates. Сладко е, на мен ми киселее съвсем лекичко, по-различен вкус има от сушени фурми. Но за възлоша и мързелива сладкарка като мен е супер удобно и практично, на практика му трябва малко мазнина и се оформя супер лесно, мисля да купя пак Peace

# 415
Аз не виждам проблем с немското кокосова масло - най-вероятно не е студено-пресовано, това съвсем не ме притеснява 1) защото е предимно наситени мазнини и 2) защото го ползвам само за топлинни обработки. И на Рапунцел сигурно не е сурово, суровото е дсота по-скъпо... На вид нямата разлика всичките...

# 416
  • София (Възраждане)
И двете със сигурност са дезодорирани, т.е. премахнат е мирисът на кокос, което се правило на пара, така обясниха от хелпдеска на Рапунцел, както и че не е хидрогенизирано. Не зная последното дали важи за немското масло Cry

# 417
МомичетаSimple Smile
Пак интересни неща си говорите:)

Влизам набързо да ви "вкарам" малко слънчево бразилско настроение с тази песничка - http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw, поне мене много свежо ми действа в тези студенки дни:)

И да споделя каква салатка си правя от повече от две седмици всеки ден наобяд и не мога да й се наситя - смлян лен и сусам по една лъжица, сока на половин лимон, настърган на ситно голям морков, листата от една целина, половин салата айсберг, тиквени семки /или слънчогледови кълнове или натрошени орехи/ малко зехтин, сол...просто уникално вкусно! Препоръчвам да се пробва!

Кокосовото масло на Рапунцел е без мирис...махнат му е. Това е пак някаква обработка. Аз си взимам точно от онова, което е 12 лева за 200 грама. А директно от вносителя е 9 лева.

# 418
......Знаете ли как се радвам, че ви има!!!   bouquet Мога всичко да споделя с вас и ще срещна разбиране, без да се налага да търпя критика или нападки.
Нареждам се и аз със същото усещане!  Heart EyesБлагодаря ви много, на всички, които пишете тук!
Радвам се, че ви ~*познавам*~ Hug   bouquet

Съгласна съм, обаче, за растителните мазнини: бързо се окисляват.

Взех да се объркавам с тези мазнини.

Ами ако имаш предвид изказването на "кондиционния  треньор", така поднесе информацията, че си беше за объркване.

Кокосово масло купувам каквото ми попадне на момента в био - магазина. Както обезмирисено, така и сурово, нерафинирано. Интересни стават кюфтенцата с лек аромат на кокос Simple Smile

МомичетаSimple Smile

Влизам набързо да ви "вкарам" малко слънчево бразилско настроение с тази песничка - http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw, поне мене много свежо ми действа в тези студенки дни:)......
може ли да поръчам малко сняг и насам. Тази зима снегът при нас е мираж....
Благодаря за песничката, много зареждащо ми подейства Hug!

Ето и от мен нещо  за настроение:
Апетитни накити:)
Вкусни украшения-харесах си боровинковите обеци и тези като авокадо Grinning

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 20:55 от take a smile

# 419
Това за 4 лв едно немско на калъп ли е?

Да, то е. Благодаря ви, изясни ми се .  Hug
Когато беше налично не купих, защото вече си имах бурканче удома,
само го разгледах и се учудих на разликата в цената.  Simple Smile

Ама много сте облагодетелствани с тези арабски магазини.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт