Веганството - да споделим опит - 8

• 40 610
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Усмивчице, Вери благодаря ви Hug
   Усмивка, аз златист лен не съм пробвала, кафяв хапвах за регулиране на стомаха, но преди да забраменея. На малкия нямам намерение да давам, по скоро се страхувам през кърмата да не реагира, но постепенно и полека ще процедирам като с чията. Благодаря ви отново за насоките  bouquet

# 166
  • София
Помните ли моята пирятелка, която  ви хвалех с какви невероятни резултати е след едно посещение при Гайдурков?
Пълна е със сили, край на депресията (не знаех, че има такава), край на безсънието и главоболието, на сънливостта, на запека.
Сбогом 25 излишни кила!
Но днес такива млечни житни кълнове ми подари и в такива количества, че голямото ми дете се тъпчеше в буквалния смисъл, а аз заложих първите си кракери. С голям кеф. Най-после!!!
Сърдечни благодарности и на вас, всичките!
Хайде, да ми върви като по вода Simple Smile

Суша ги върху раидатора, в купички и във фурната, на 3 нива, на 50 градуса. Много ми е интересно, вълнуващо и вкусно Simple Smile
Нейната мостра- мммммм, невероятна!

# 167
Вери , много ти благодаря за отговорите  Peace  - състоянието ми е добро, да чукна на дърво, само ми беше малко занижено желязото лятото,но аз тогава ядях всичко, включително и месо до юли - така,че не мисля,че веганството би  ми навредило,даже напротив. На мнение съм,че тези,които минават на вегански начин на хранене в един момент започват да се паникъосват,че нещо някъде не им стига - а тези ,които по цял ден са на цигари,кафета,пържено и тестяно - стига ли им  Laughing

Относно хлорелата и спирулината - тази ,която си препоръчала на Усмивчица
http://www.nutsonline.com/cookingbaking/powders/chlorella/organic.html и вие ли я ползвате или само децата ? И последен въпрос по темата - тук при мен - Германия - има адски много видове спирулина и хлорела - и съм тотално объркана каква да си купя  #Crazy Някаква марка да ми препоръчаш или произход ,който да съблюдавам  Praynig

Относно темите преди - да започнах - вече съм към 70та страница на първа тема - много бавно става буквално 2 дни почти загубих- чета , непрекъснато ми изникват върпсои , рецепти преписвам, записвам полезна информация, имам лист с въпроси, но се надявам,че изчитайки темите ще ми се разяснят,ако има нещо чак тогава ще питам.

Вери, исках и да те питам по отношение на кг. ти. Извини ме  Hug, позволявам си,понеже си го писала в първа тема
Цитат
Спиролина, не знам какво да те посъветвам...
Аз определено отслабнах след като преминах към веганство и голям процент от храната ми е сурова. Преди да забременея с Ясен бях 60кг, сега съм 49-50.
А колко беше преди първото дете ? и за колко време свали тези 10 кг ?
Ти си започнала със суровоядството по време на кърмене,по време на бременност или доста след това  newsm78
Извини ме,че те питам,но съм много вдъхновена от темата, и реших от 01.01 да започна само веганство ,без яйца,сирена и тн. като наблягам,повече на храните с протеин и се надявам,че ще си смъкна кг-те. Не са много 5-6, но тъкмо ги сваля и пак ги качвам - лакомия  ooooh! Confused
надявам се се справя и не ми се прияде така обичаното от мен сирене Sad
Ако може друго да ме посъветваш и ти и другите тук - освен спирулина и хлорела,какво трябва да започна да вземам друго - б12,желязо,йод и тн. необходими ли са ми ?  #Crazy Praynig
Няма да задавам повече въпроси и ще чета по-интензивно предните теми,да ги свърша по-бързичко  Simple Smile

търся си ник , за тази твоя приятелка - какъв е методът на този д-р Гайдурков ? 

Извинете ме за многото въпроси   bouquet  Hug ,но съм тотално объркана и колкото повече чета имам чувството,че по се обърквам и все повече теми ми стават интересни -както в момента с живата вода,пречистената и тн  Laughing хората около мен мисля,че полудявам и се вманиячавам  Thinking Crossing Arms

# 168
  • София
http://gaydurkov.wordpress.com/  методът е такъв, че вече мога с удоволствие да водя децата си у тях и с наслада да приема всичките й манджи и подаръци - кокосови орехи, авокадо, кълнове.... ехаааа! пожелавам ви на всички да се сдобиете с нови такива приятели!

кракерите станаха много всусни, консистенцията е пълен провал Simple Smile
обаче ще ги изядем разбира се Simple Smile

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тук при мен - Германия - има адски много видове спирулина и хлорела - и съм тотално объркана каква да си купя  #Crazy Някаква марка да ми препоръчаш или произход ,който да съблюдавам  Praynig

аз взимам спирулина на санатур, която е био.
доволна съм.
последния път нямаше на санатур и взех на друга фирма, пак био - не намирам разлика Peace

# 170
  • София
Крисито, предлагам ти да спреш веднага да четеш и да осъществиш набелязаните дотук неща.
Промяната физически не може да е изведнъж не заради самоинтоксикиране, липса на воля/мотивация.... Промяната е трудна в навиците и във възприемането ти на света и света - теб.
ето, пирятелите ти  са изеннадани. Според мен неприятно. Защото ти правиш това, което те трябва да направят, но не правят. Да не ми разправят , че е заради друго. А ако беше приятна изеннадата, тогава защо не те последват?
Всъщност това са си моите собствени наблюдения върху мен и приятелите ми Simple Smile
Може твоите да са  други приятели, но само по-дълбоко са се окопали, не друго!

За десерт изгледай филмчето в подписа ми и си поеми дъх.

Посрещни новата година с вяра и удоволствие! (а не с вина и лишения)
Просто направи така, че постигнатото дотук- примерно , че си прочела 70 страници от тази тема- ГЕРОЙСТВО!!!  - да ти укрепва вярата, чрез удоволствие и да носи удоволствие, чрез вярата.

Скоро вярата се превръща в сигурност. Аз нямам нужда да вярвам, че съм по-здрава като съм вегетарианка със сурови и вегански  съставки. Аз го знам.

А тефтерът на моята приятелка (тази с 25-те гилограма) ме разтрепери от емоции. Тя е започнала с нейните 95 килограма и през седвица-две се е записвала - килограми, обиколки талия, ханш, ръка, крак... Не е гладувала. изхвърляла е всичко, до което е успяла да се домогне и то вкрайно враждебна среда. Замествала е с живи храни. ...
РАзсеях се  да ти разказвам за нея, защото ми се видя крайно решението  от първи януари да спираш сиренето.  Отърсвай се от нещата постепенно, ще ти пораснат крила!
успех от все сърце!!!  animal085

# 171
Крисито, няма деца, няма ние. Всички сме на куп.  Joy
Аз хлорелата не я препоръчвам. Само посочих от къде я купувам. А и все пак nuts online са в Щатите. Със сигурност има изгодно из Европата.

"На мнение съм,че тези,които минават на вегански начин на хранене в един момент започват да се паникъосват"
Има го, но аз не съм от тях. Всички изследвания, които съм си правила по мое желание, са от любопитство и...още нещо. Wink Но не от притеснение или колебание.
Иначе, да, на всеядните не се следят под лупа нито витамините, нито минералите, нито дефицитите им. С нисък Хб бях и когато ядях месо и разни боклучки.

С първото дете като забременях, бях 60кг. Тези 10кг ги свалих за около година, но мисля, че и кърменето повлия.
А ако ме питаш колко кг съм била преди първата ми бременност, вече не помня. Може би 58-60, там варирах. В Англия на бригадата бях отслабнала на 54 и още тогава знаех, че това ми е максимума. Над тезикг вече не се чувствам добре. Там на полето, яка работа и главно плодове и зеленчуци за ядене - така стана работата и не нарочно. Като влзезнах в пакетажа, гъчих се с бисквити и течни шоколади, ела да видиш после как се прибрах в БГ.  Joy

Със суровоядството запознах по време на кърмене с второто ми дете (2008-2009).

Друго не мога да те посъветвам да взимаш без съответните изследвания.

"Крисито, предлагам ти да спреш веднага да четеш и да осъществиш набелязаните дотук неща."
Съгласна съм!  Peace

"защото ми се видя крайно решението  от първи януари да спираш сиренето.  Отърсвай се от нещата постепенно, ще ти пораснат крила!"

Да, и с това съм съгласна. И съм писала не малко. Въпреки това съм отнасяла какви ли не епитети. Оставям ги в 2011-та, както и разни други събития (надявам се да е така най-сетне, трудно ми беше да ги оставя).   Simple Smile

Весело посрещане на Новата Година!
Каквото сте си намислили, да се сбъдне!
  bouquet

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 15:29 от Вери

# 172
с бременна  първото си детет не можех да вкуся  месо  изобщо, единствената животинска храна която можех да ям беше мед в чая и сирене овче на Филипополис от време на време , от всичко друго ми ставаше лошо само от миризмата , а след като се насилих да ям телешка пържола и повръщах два дни и не бях на себе си , минях на вариянта да ям само тов акоето ми се яде , цялата бременност изкарах на хляб прясно изпечен пак на точно определена хлебарница и плодове и зеленчуци по около килограм до два на ден , хемоглобина ми беше с най-ниско ниво   134 .

Със сина ми не можех да ям плодове и зеленчуци ,освен диня , но можех да ям месо най-вече пилешко и пак хляб ,  и така малко по-малко повече сладки неща и месо , хемоглобина ми беше нисък стигна до 84 след секциото , амесе ядях всеки ден . След като родих  пак съм си вегетариянка , лично аз не никога не съм се чувствала по-добре когато ям месо или повече животински продукти , напротив .

# 173
Благодаря ви !!! Стахотни сте Simple Smile

asyalein , виждам,че и ти живеееш в Германия Simple Smile - много ти благодаря - ще купя от нея, щом я ползваш и си доволна  Peace . На пазара има десетки фирми,марки, био , не био ... не мога да ги пробвам всичките  Mr. Green

търся си ник много благодаря за думите !
Хората около мен мислят едва ли не,че на веганство ще ми стане нещо и че едва ли не е вид самоубииство  Grinning Не знам завист ли е , неинформираност или чисто и просто ограниченост  Naughty
Исках да спра сиренето от 1ви да, не съм почитател на тези от понеделник - диета примерно, от 1ви - без кафе и тн, но юли спрях месето, исках и млечните не стана - яйца ям мн мн рядко 2-3 пъти за тази половин година,кашкавал и кисело мляко също , сиренето ми е проблем понеже ми е соленичко и мазничко  Embarassed толкова ми харесва и понеже вече половин година си давам свободно с него - т.е не си налагам да го спираам - сега реших да пробвам,ако мн  ми се прияде ще си купя предполагам - но трябва да пробвам как ще се чувствам без него Simple Smile
Ти консумираш ли млечни, не разбрах ? Simple Smile
И за кое филмче става дума? -  ''Ти избираш от коя страна да си '' -  newsm78

Вери благодаря и на теб   bouquet
Да ще купя тази на санатур Simple Smile
Въпросът ми беше как я избираш - по цена - по произход ?
Цитат
Сега има дни, когато в менюто ни присъства или спирулина или хлорела, или хлорела и по-късно друго водорасло
Да не става дума за АФА  newsm78

Весела Нова Година ви желая ! Нека всички ваши мечти се превръщат в реалност, но на първо място нека бъдем здрави !
    bouquet

И ако ми позволите наблюденията
Имам чувството,че завистта е взела връх , както и егоизмът , особено в България,хората все повече се озлобяват и честно казано влизайки в този форум - макар,че съм чела доста от тук - имах опасенията,че поне 40 % ще бъдат някакви,с извинение, кучки, които само искат да те объркат и да изкопчат информация от теб и да ти се присмиват . Много се радвам,че съм грешала !
Не знам каква е причинаа  newsm78 Сигурно понеже повечето сте в чужбина Simple Smile Вие сте страхотни, не мога да повярвам,че сте толкова отзивчиви, на всеки въпрос ми отговаряте веднага. Надявам се и аз да съм ви полезна някой ден с нещо Simple Smile

И пак весели празници    chef

# 174
търся си ник
ако става дума за ПЛАНЕТАТА - Survey has already been completed
Не мога да го гледам Sad

# 175
Вери, много благодаря за линковете!!!    bouquet
krisito_bg , някъде доста назад бях пускала линк точно коя спирулина имам /купена от био магазин в Щутгарт/ . Прехвърлих таблетките в друга кутия и няма как да видя сега.  Ако искаш, поразрови се назад. Peace

в навечерието на Новата година искам да благодаря на всички, които пишеха в темата през годината!Благодаря ви за всичко! Hug
Пожелавам здраве; живот, наситен  с много любов, пълнота и благоденствие!!!

lovekiss Flowers Four Leaf Clover    party006

п.п. бързам  да ви подсетя за една идейка за късметчетата /съвсем не остана време/ - бадемчета, копчета, бобчета и т.н.
ето, например тук има подробности Simple Smile
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/fortune-slip

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 23:39 от take a smile

# 176
Честита Нова Година! Желая на всички ви здраве( то е най-важното), любов, много поводи за усмивки,щастие и благоденствие Hug  bouquet
   Криси, според мен не е хубаво да преминеш постепенно на новия режим Peace Наистина както е писала търся си ник в един момент ти порастват криле:) На мен постоянно ми е в главата мисълта, че това,което ядеш става част от теб Peace И аз тръгнах по пътя на ваганството след раждането на сина ми Grinning Вери беше писала някъде, не заявявайте категорично,че сте суровоядци,защото околните започват да търсят повод да кажат "хванах те" или нещо подобно когато ти се дояде нещо готвено, не цитирам точно,но е в този дух Grinning И недей да съдиш другите, всеки има път,който трябва да извърви сам и да открие определено познание, не всички са готови по едно и също време Peace
   Момичета, благодаря ви за тази прекрасна тема, за подкрепата ви и търпението ви Hug
   ПП. Не знам дали съм ви пускала това интересно интервюhttp://www.youtube.com/watch?v=9REF_jkvp3g

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Честита Нова Година на всички!!!!

нека 2012г. ни донесе повече радост в живота, повече мъдрост и повече търпение и разбиране към другите
Hug

krisito_bg  аз отдавна не решавам да направя нещо (да започна да правя това или онова, да спра това или онова). оставям нещата да се случат.
аз не съм веганка, ям сирене, но от 1 седмица ми се яде само раст. храна  Wink
хапвам си и това е...

# 178
За много години !  Tada

Ако трябва да се определя,
аз съм точно това-  всеядна, стремяща се към веган и сурово ежедневно меню.
Факт е, че суровоядството ме "вкара" в кухнята и дори ми стана хоби
да си забърквам ястия.
От около година изучавам материята и искам все повече и повече
да знам и мога.  Simple Smile
Семейството  ми беше в потрес в началото  Mr. Green, но вече и те се наславдават
на различните  сурови вкуснотийки.
Както се казва с упорство и постоянство към успеха.  Grinning

# 179
Честита Нова Година!
Желая на всички вас много здраве, много любов, бъдете обичани и обичайте!
Нека само хубави неща да ви се случват през 2012 година! Hug

Общи условия

Активация на акаунт