Веганството - да споделим опит - 8

• 40 612
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
търся си ник ,

просълзих се от текста. Благодаря, че го публикува.

преди два дни прочетох подобен.....ето го:

Седмица преди Коледа имах неочакван гост.

Тъкмо бях приключила с домакинската работа и се канех да си лягам, когато чух шум в предната част на къщата.

Отворих вратата на хола и видях Дядо Коледа до елхата. Той ми направи знак да не викам, като сложи пръст на устните си. „Какво правиш?“ – започнах да го разпитвам.

Но думите ми секнаха, като видях, че в ъгълчетата на очите му има сълзи. Неговата обичайна веселост липсваше. Отговори ми с едно изречение:“Учете децата!“ Изпаднах в недоумение. Той предугади въпроса ми и с едно бързо движение извади зад елхата една торба с играчки.

Стоях объркана, а Дядо Коледа повтори:“Учете децата! Учете ги на същността на Коледата, тя е забравена!“
Той бръкна в торбата с играчки и извади елхичка: „Учете ги, че чистият зелен цвят на празничната елха – елхата, която остава зелена целогодишно – изобразява вечната надежда на човечеството. А острият и връх, насочен към небето, символизира посоката на човешката мисъл – нагоре.“

Дядо Коледа бръкна отново в торбата, извади една блестяща звезда и я окачи на елхата: „Учете децата, че звездата беше небесния знак на обещаното отдавна. Бог беше обещал Спасител на света и звездата беше знак, че обещанието е изпълнено.“

След това бръкна и извади една свещ:“Учете децата! Символиката на свещта е, че Христос е светлината на света и когато виждаме запалената свещ си спомняме за Този, който измества тъмнината.“

Той бръкна за пореден път и извади един венец:“Учете децата, че венецът символизира вечната природа на любовта. Истинската любов е нескончаема. Любовта е един непрекъсващ кръг на привързаност.“

Следващото, което извади, беше една малка фигурка на Дядо Коледа:“Учете ги, че Дядо Коледа символизира щедростта и добротата, които чувстваме през декември.“

Той бръкна отново и извади един лист от бодлива зеленика:“Учете децата, че това растение символизира безсмъртието, символизира короната от тръни на нашия Спасител, а червените плодове – кръвта, пролята от Него.“

После закачи на елхата един подарък:“Учете децата, че Бог така възлюби света, че му даде Своя единствен Син. Ние Му благодарим за Неговия несравним дар. Мъдреците се поклониха пред святото дете и Го дариха със злато, тамян и смирна. Трябва да поднасяме подаръци в същия дух като мъдреците.“

Бръкна отново в торбата и извади едно захарно бастунче:“Учете децата, че захарното бастунче символизира гегата на овчаря. Тя му помага да връща заблудилите се овце в стадото. Захарното бастунче означава, че сме закрила за братята си.“

След това извади от торбата един ангел:“Учете децата, че ангелите бяха предвестници на добрата новина за раждането на Спасителя. Те пееха:“Слава на Бог на небето! Мир и любов между хората на земята!“"

Чух топъл звук и той измъкна от торбата една камбанка:“Учете децата, че загубените овце биват намирани със звука на камбаната. Тя трябва да завърне хората в лоното.“

Дядо Коледа погледна доволен към дървото. Блясъкът се върна в очите му:“Помнете, трябва да учите децата на истинския смисъл на Коледа, а не да ме поставяте в центъра, защото аз съм само скромен Негов служител, покланям Му се и Го тача – нашия Господ, нашия Бог!“

# 151
Уютни, топли, спокойни и хубави празници Ви желая!  Hug

# 152
Весели и изпълнени с любов празници!   Hug

Радвам се, че сме заедно!

# 153
Нека ни е светло ,красиво,спокойно и благо  Hug
Весели празници!   bouquet

# 154
Весели празници момичета!  bouquet Hug Мир и любов в душите ви и по света  bouquet

# 155
Весели празници на всички ! Желая ви здраве и сбъдване на всички мечти  Hug

# 156
  • София
Честито Рождество Христово!
Бъдете здрави и радостни!
Нека всички имаме щастието да вървим по Божиите закони.

# 157
  • София
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

НЕКА ДА СЕ РОДИМ ОТНОВО

ЗА

ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ!

Ето от мен едно изключително видео (възможно е вече да сте си го споделили по-преди)!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8-uMsEgEkBQ

bouquet

# 158
Здравейте!  Simple Smile

Освен безплатно от биомагазините и Хеликон, може да се изтегли оттук http://organichno.com/index.php?option=com_content&view=arti … =62&Itemid=79 !!!

Взех си код, но не успях да сваля файла?  Thinking

# 159
  • София
Според вас компрес на гърдите /гърлото с извара дава ли слуз в организма, както вътрешния прием?

bouquet Моля ви да обърнете внимание на двата линка в подписа ми Simple Smile   bouquet

# 160
Според вас компрес на гърдите /гърлото с извара дава ли слуз в организма, както вътрешния прием?

bouquet Моля ви да обърнете внимание на двата линка в подписа ми Simple Smile   bouquet

Според мен не,не мисля, че се абсорбира до такава степен от кожата Peace
    Аз има въпроси към суровоядците- броколи, тиквичка и зелен фасул имат ли предварително някаква подготовка,примерно киснене преди суровото им консумране Thinking
  Чията вече я смятам за успешно въведена, нямам реакция(нито малкия), в началото малко повече газове като че ли Whistling 3 дни хапвам по една чаена лъжичка, сега искам да увелича на една-две супени лъжици. До какво количество на ден консумирате вие? Аз я кисна за кратко или си я слагам в мюслито с бадемо мляко,правилно ли процедирам или да си я правя на желирана каша отделно newsm78
     Ядковите млека, до колко време ги съхранявате ден-два или по-малко?
       И за лененото семе, взех си, но ме е малко страх да го почна тъй като се води силен алерген, може ли да се приема по време на кърмене и какви дози и по какъв начин?
   Извинявам се ако вече сте коментирали подобни въпроси Peace
    И последно да попитам Вери, ще правите ли соково пречистване и кога започвате? Grinning

# 161
списанието "Органично" Освен безплатно от биомагазините и Хеликон, може да се изтегли оттук http://organichno.com/index.php?option=com_content&view=arti … =62&Itemid=79

Отново се вкючвам, вече имам 1-ви брой в компютъра.  Simple Smile

Нямам търпение да остана със свободно време(само още ден-два  Crazy),
 за да ви прочета по-обстойно!

# 162
Вери , мерси за уточненията за спирулината и хлорелата.
Т.е ако почна на 1ви януари с 1/4 ч.л. спирулина, кога да вклуча хлорелата ?
И вече вклучена и хлорелата в менюто ми мога ли да си ги добавям един ден спирулина - друг ден хлорела ? Извини ме за многото върпоси , повечето предполагам смешни за хората тук  Embarassed
Ефкетът,който да очаквам от тези 2 съставки какъв - какво е действието им ? newsm78
Видях,че си препоръала една книга - може ли и на мен да ми препоръчаш някоя подобна свързана със спирулината или хлорелата, ако може да не е на испански и на англиисйки  Rolling Eyes
Ти освен хлорела и спирулина ,други добавки вземаш ли - б12, калции,витамин ц и тн ?
Видях линка  Laughing Дали тези,особено мъжете не взимат някакви добавки - за стягане съм по-склонна да вярвам , но бодибилдъри без добавки ми е доста под въпрос  newsm78

П.С  ,Вери би ли могла,когато ти остане време , ако вече не си го правила по молба на друг,да публикуваш едно твое примерно меню за една седмица , както и другите тук и да споделим опит.
Особено вие които сте доста по-напред във веганството и в РАЗНООБРАЗИЕТО на храните да взаимствам от вас как да го правя -понеже да редувам боб,леща,киноа,амарант и салати всеки ден не го намирам за интересно ,камоли за разнообразно и доста полезни неща ми липсват Simple Smile
Крисито, навремето включихме първо спирулината, но не сме го целяли така да бъде. Просто така се случи.
Сега има дни, когато в менюто ни присъства или спирулина или хлорела, или хлорела и по-късно друго водорасло, или и С. и Х. в един ден, или изобщо никакви водорасли. Макар че натуропатът, с който си говоря Simple Smile ме съветва да взимам всеки ден хлорела заради желязото и изобщо общото ми състояние. Но аз не обичам по принцип да пия неща по схема. И към капсулите съм малко по-така  Crazy, макар че взимам все още някои добавки. Въпросът за добавките ще го прескоча. Извини ме. Но съм писала много тук и в сайта и форума ни. Можеш да ми прегледаш мненията там - във форума ни.
Не знам какъв ефект можеш да очакваш, защото не знам от близо цялостното ти състояние. Ти сама ще усетиш дали има някаква промяна.
По принцип със спирулината се усеща повече енергия, а хлорелата и пречиства (токсини, тежки метали). Децата сами си я търсят, ако им се разтекат носовете и им минава за ден-два без да има някакво влошаване - кашлици, температури и други.
Книгата, за която писах, я намерих случайно в библиотеката. Simple Smile Така беше и с други книги на тема суровоядство.
За спирулина и хлорела Дейвид Уолф е писал.

Ето една книга, която често съм срещала:
http://www.chlorellafactor.com/

За бодибилдърите нямам идея дали взимат нещо по-така. Никога не съм се интересувала.

Меню съм писала пак на сайта ни и форума, но е сурово.
От боб и леща има различни видове. Също така нахут, просо, елда, ориз. Кълнове, ядки и семена...

И няма смешни и глупави въпроси.

Аз има въпроси към суровоядците- броколи, тиквичка и зелен фасул имат ли предварително някаква подготовка,примерно киснене преди суровото им консумране Thinking
  Чията вече я смятам за успешно въведена, нямам реакция(нито малкия), в началото малко повече газове като че ли Whistling 3 дни хапвам по една чаена лъжичка, сега искам да увелича на една-две супени лъжици. До какво количество на ден консумирате вие? Аз я кисна за кратко или си я слагам в мюслито с бадемо мляко,правилно ли процедирам или да си я правя на желирана каша отделно newsm78
     Ядковите млека, до колко време ги съхранявате ден-два или по-малко?
       И за лененото семе, взех си, но ме е малко страх да го почна тъй като се води силен алерген, може ли да се приема по време на кърмене и какви дози и по какъв начин?
       И последно да попитам Вери, ще правите ли соково пречистване и кога започвате? Grinning
Броколи и тиквичка може и без мариноване. Зеленият фасул, обаче, го мариноваме. Не ядем често от него.
Чия - по 1с.л. на ден, рядко, много рядко повече.
Може смляна и накисната; покълнала и смляна; покълнала и цяла; просто накисната за кратко и след това се консумира. Не спазвам някакво стриктно правило.
Ядкови млека рядко правя. Може би защото не бяхме  феновe на прясното краве. А и сега ядем повече пресен кокос.
Лен консумирам, когато имам някъде в рецепта. Но не съм се съобразявала с кърменето.
Соково скоро няма да правим. Може би пролетта (април-май), не знам...не сме мислили по този въпрос. След Нова година ще правим един друг суров режим.

# 163
Зелен фасул суров не сме яли у дома. Тиквички и броколи - да.Често прая салата с тиквички.  Не правя никаква подготовка, освен измиване и нарязване или редосване.
Чия ми се е случвало до към 1,5 с.л. на ден да изям.
Лен - със сигурност 1 с.л съм изяждала и се чувствам идеално. Добре ми регулира червата Simple Smile Така, де, очистително Wink
Моят съвет е ако нямаш опит с лен- в крекери, , хляб, салати и т.н. , да се пробваш в началото с малко. Познавам човек, който пред очите ми е реагирал към амигдалина. Не е приятна гледка, особено, когат искаш, но не знаеш как да помогнеш.
Наскоро Шада питаше за майка си, точно за лена. В Земя на заем има дълга дискусия. Погледнах там и видях, че има посочени линкове,  дози.....лично мисля, че до 1 с.л. на ден е ОК. Повече не бих взимала, освен ако не се налага и не ми се препоръчва изрично за нещо.
Също, за възрастта. Някои автори посочват за деца дори след 6 год.възраст. Някои казват ,че е ОК дори на 7 месеца....
аз съм си установила, след 2 годинка ........постепенно , по малко, в началото с извлек.
Не съм проучвала за разликата ( дали има такава) м/у златния лен и обикновения, кафяв.
Сега съм се заредила със златен и много ми допада. Вкусът му е по- мек, неутрален, приятен. За 1 нощ става крехък, наедрява доста, покълва, лесно се дъвче Simple Smile
Спирулина имам на таблетки и взимам от дъжд на вятър. Хлорела все се каня и ....още не съм купувала.
Вери, извинявай, че те карам да повтаряш. Би ли посочила линк коя хлорела даваш на децата. Може би е дошъл момента да взема и аз на моето Blush...

# 164
Усмивчице, тази купувам:

http://www.nutsonline.com/cookingbaking/powders/chlorella/organic.html

Имам подарък тази:
http://www.therawfoodworld.com/index.php?main_page=product_info& … 1gk8galqha5cs1rd0

Има голяма разлика в цената. Не знам защо. Може би, защото пред втората седи сурова. Simple Smile

Иначе не знаех, че зад втория линк е Мат Монарк. Аз него не го харесвам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт