Веганството - да споделим опит - 8

• 40 415
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Момичета, ще правя втори опит с квас. Изчетох пак линковете. Имам въпрос. Нормално ли е да мирише на вкиснало кваса ми? Тоест предполагам,ч е трябва да има някакъв дъх на леко кисело, но да не би пък да съм го вкиснала прекалено много, че стои до парното.
Втори въпрос: тестото се замесва с нормална гъстота, без да лепне както с мая, нали? Предния път го оставих лепкаво, защото четох,ч е трябвало да има повече вода вътре, но май не е правилно.

да понамирисва, ама не чак на вкиснато. като се наведеш над буркана и трябва да има леко кисел аромат, но не неприятен  Peace

колкото за консистенцията - зависи какво брашно ползваш... аз съм забелязала, че като го оставя да втаса хляба и става тестото по-течно.... това с пшенично брашно.
колкото по-дълго и при по ниска Т втасва хляба, толкова по-ароматен става.
аз го оставям да втаса в съда, в който ще пека.

пробвай някоя от рецептите на Петра - добре е обяснила и е с точни грамажи. отнема време и някои брашна не се намират навсякъде, но стават хубави хлябове Peace

# 736
Шашкате се на тия цени, защото явно не сте виждали по-умопомрачаващи цифри. Да, да, в България. Да се чуди човек на какво отгоре. И после се сърдим като някои казват, че суровоядството се е превърнало в мода и в хай лайф. Ами прави са си. Не им се сърдя. Wink

Такаааа, хубаво е, че сме в края на поредната веганска тема, защото не искам да си прехвърлям мислите в новата. И то при положение, че преди няколко страници писах, че спирам да повдигам въпроса, но продължих да дискутирам.
Бях намислила като заключение да напиша много неща, но се отказах. Халосаните ще продължат да се правят на халосани. Ни лук яли, ни лук мирисали. Не става дума за теми от сорта хармонии, раждания и подобни, а за нещата от живота. Последно писах, че тук не е мястото за подробности, но явно някой ме е пропуснал четейки. Така че не очаквайте подробности и конкретики от мен. Пък и става много клюкарско, нали. Wink Само и само да задоволя нечие любопитство. Който се сетил, сетил.

Всичко опира до етика и уважение.

Благодаря на един скъп човек за мен, който отдели време да ме изслуша и благодарение, на който спестих от времето си да пиша тук. Защото нямаше да звуча никак добре.

Разочарования, всекидневни прозрения, изводите си ги направих и се радвам, че загърбих/загърбвам страница от моето развитие/път.

# 737
Момичета...чета ви!
Благодаря за подкрепата - и тук, и на лични. Hug

търся си ник наистина ме посъветва да си искам парите...не мога да съм такава...понякога искам, защото трябва например и е "редно", но...не мога, нека всичко остане зад мене, пък...всекиму според делата.
Новите му цени въобще няма да коментирам. Понякога Егото и неосъзнатостта ни водят към най-голямата бездна.

Палиа, основно заради тебе пиша - това, което ти се е случило, се случи и на мене в началото на първото ми тридневно гладуване. Беше една сутрин още в началото - може би след първото денонощие. Събудих се така като тебе сутринта много изтощена, прималяла, виеше ми се свят, станах и ми беше черно пред очите, отидох до дивана само, легнах отново, завих се и заспах пак. Събудих се след час-два и всичко беше преминало, чувствах се добре, а след час-два дори се почувствах мн жизнена. Да, това определено е било някаква криза, може да се преодолее, трябва човек да е информиран, за да не се уплаши и да има воля, за да си каже - продължавам. Hug Лично аз не се уплаших, защото бях чела доста книгата на малахов и бях запозната.

Много съм съгласна с казаното от нашата Усмивчица и Вери за виртуалния живот - тук всеки се представя такъв, какъвто иска да бъде, лошото е, че в крайна сметка лъже само себе си, това е тъжно. Но всичко е породено от големи, мнооого големи комплекси. Ако човек е доволен от себе си и живота си в действителността, в реалния свят, няма да има такава остра, голяма нужда да се представя за някой друг, който не е, във виртуалния свят. Peace

# 738
Не хващам нишката, но и не смятам, че е нужно.
В споменатите форуми никога не съм чела,  бях спряла да пиша/чета в бг- мамма,
но ето нови интереси и сутуации  Laughing , отново ме доведоха тук.
Последните няколко дни съм като хала и храненето ми е ужасно.  Crazy
Далече от сурово и веган меню, но както се казва "период и това ще мине" Laughing
Важното е, че днес се самокритикувах, че нямам излишни пари и време,
за да лекувам последици от "традиционното хранене".

# 739
Вече се каза, че въпросната тема: хармонията не е причина за тези размисли и страсти. Съвсем друго е....

По останалия въпрос: не всичко е храна. Simple Smile

# 740
Щастливке, благодаря за включването  Hug!
Бях запозната, че може да има кризи, но си помислих, че ще е в рамките на деня и ще реагирам някак. Просто се изненадах сутринта, още повече, че бях решила да е еднодневно гладуване и си представях как на сутринта ще закусвам със сок от моркови и селъри, а после и ябълка  Simple Smile, и така.

# 741
Ася, благодаря за сайта! Днес следобед  се беше надигнал нагоре, имаше мехурчета. Подхраних  го и сега нищо. Няма никакви мехури.

Вери, цени определено има и по-високи. Сега нали е модерно да се готви и да се доставя храната вкъщи. Аз повече се шокирах как предния хомеопат вземаше 100лв за интервю, а сегашния наполовина. Чак се притесних дали съм разбрала правилно, като ми каза 50.
Вери, много конспирация вкара в темата Wink Sunglasses Малко се притесних кои са халосаните и да не би да съм сред тях  Rolling Eyes
Подкрепям, че в интернет всеки може да изкара себе си какъвто иска и какъвто не е. Понякога това се прави нарочно, но понякога останалите могат да се заблудят и защото го няма прекия контакт и думите подвеждат. Друго си е да видиш интонация, мимика и т.н.

Не знам в тази тема ли писах, че се запознах с Владимир Мутаров. Той твърди, че се е излекувал от улцерозен колит с глад. Вярвате ли го това? В сайта на Емилова пише, че гладът не е препоръчителен при автоимунни заболявания.

# 742
Вери, много конспирация вкара в темата Wink Sunglasses Малко се притесних кои са халосаните и да не би да съм сред тях  Rolling Eyes
Права си за първото изречение...сигурно така звучи. Съжалявам. Просто се натоварих с много наблюдения, размисли и заключения. А фитила се запали преди няколко страници. Радвам се, че така стана и седя зад всяка своя написана тук дума. Не е в момент на афект.
За другото не си ти спокойно.  Laughing Доколкото знам целите ти не са да си на вълната на славата, въпреки всичко и всеки. Онази слава, сега модерната. Wink

# 743
  • София
 Има един хомеопат, който е забранил да се пише от пациентите му каквото и да е за него в интернет.  Преди 3 години цената беше 100 лв. Аз побеснях, защото моя приятелка се хакна на него като за начало в хомеопатията и той я омагьоса да си мълчи и да плаща, а подобрение никакво. И като търсих, вярно нищо няма в интернет ! Все едно не съществува.

Вери, предлагам ти да не пишеш така, а ние да се разпознаваме, да не вземем да се изгубим сред кривите огледала на живота...

# 744
Ако сте ме чели внимателно от 38-ма стр насам, няма повод да се разпознавате. Не знам защо изобщо се повдига въпроса. Simple Smile

Аз имам друго предложение към себе си и ще гледам да си го спазя. Плюс това всичко вече е тотално затворена страница за мен.

# 745
Вери, ок, разбрахме се.

Да дооспамя темата. Наскоро прочетох, че някои частни градини карат родителите да подпишат декларация за поверителност. Родителите нямат право да ги коментират в интернет #Crazy

# 746
  • София
Реших вас да попитам за идеи за подарък за 10 годишно момиче вегетарианка, с родители почти вегани.
Бащата е германец, живеят в БГ, могат да си позволят всичко еко, веганско и био от Германия.
Трябва ми много оригинална идея. И понеже все пак живеят  тук, мислех за някоя вълшебна книга за предпубертета. Повечето имате малки дечица, но се надявам да ви хрумне нещо!

# 747

Много съм съгласна с казаното от нашата Усмивчица и Вери за виртуалния живот - тук всеки се представя такъв, какъвто иска да бъде, лошото е, че в крайна сметка лъже само себе си, това е тъжно. Но всичко е породено от големи, мнооого големи комплекси. Ако човек е доволен от себе си и живота си в действителността, в реалния свят, няма да има такава остра, голяма нужда да се представя за някой друг, който не е, във виртуалния свят. Peace
Много ви благодаря за отговорите, момичета! Долу-горе разбрах от какво сте се разочаровали.
То е ясно, че само хората с мнооого големи комплекси се представят за различни хора, каквито не са. Peace
Деси, леко бременеене ти желая. Аз също не съм майка все още, но това не означава, че не мога да пиша във форума. И не мисля, че всички тук са майки. Thinking

# 748
Аз много не разбрах за какво са всичките тези терзания.....но и не чета други форуми.Освен по необходимост.
Като цяло избягвам да се натоварвам с неща и хора, които не ми понасят.
Темата ми харесва, продължавам да си я чета.
Благодаря ви, че я поддържате и че винаги се отзовавате на питанки .     bouquet

# 749
Търся си ник, ето това съм поръчала за едно момиченце на 5 години, всеядно, с майка и баща хранещи се със всичко, което днешното консуматорско общество предлага  Laughing Те също могат да си позволят всичко и всеки път ме затрудняват с избора на подаръци. Затова за тях съм се спряла на варианта уникални, поръчкови неща. Тази чантичка може би няма да бъде интересна на 10 годишно дете, но може да се свържеш и да измислите нещо с майсторката на тези великолепни неща   Simple Smile

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2497749738012&set=a.2 … ype=3&theater

Общи условия

Активация на акаунт