Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 232
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • в белята
Меци ,Гели,Ина  Hug Hug Hug
Някоя от вас постили ?Аз от днес ужким постя.Ужким ,защото нали уж трябва да се въздържаме от лоши помисли и т.н. освен от ядене ,ама тази вечер не ми се получи..............в един момент бях безсилна пред едни идиотски изказвания и на ум само "благославях " ,а после си поревах тайничко от мъка в банята.............. Cry Cry Cry

# 391
  • при моите деца .....
Търся една статия, че при отстранена щитовидна жлеза не са подходящи диети с нисък калориен прием.... От типа плодолечение и т.н.
Четох я след операцията, но сега не си я намирам....

# 392
 Трепси,хубаво ,че постиш,аз със тез слаби ангели-хич не ми се получава.
Туй с лошите помисли в този напрегнат живот е трудна работа.Поплачи,това помага. Hug Hug HugАз пък не мога -казвам си всичко ,не се въздържам,че иначе ме правят на луда в работата и ако не се защитавам ме мачкат.
 Чери,как си?Успокои ли се поне мъничко?Няма страшно,тук всички сме с герданчета.

# 393
  • При розите и топлата вода ......!
Мдаааааа! Ей ма я! Парти ще правите, а?  Grinning Таккаа, аз малко го заклепах. Калция съвсем ми беше паднал, схванаха ми се ръката и крака и се наложи да ми прелеят венозно калций. Cry Много е гадно. Освен това кръвното ми е все високо. Абе да ме гръмне моя човек, малко ми е. #2gunfire Айде стига да се плача да не ви развалям настроението.
extr3me_girl, аз честичко посещавам Петрич и околностите.  Wink Рупите ме зареждат много.
Трепси, на мен също често ми се вие свят. Тази нощ даже и в леглото като се обръщах ми се виеше. Аз не се захващам с постене, защото си забравям. Ще опитам в сряда и петък да постя. Иначе по време на пости се напълнява, защото се завишава приема на въглехидрати. Наблягай повече на зелен фасул, леща, нахут, грах. По- рядко картофи и ориз.
keisi-r, добре е че сте решили при кого ще се оперирате. Успех. Hug
4eri., на първо време се успокой. В никакъв случай не се паникьосвай. Каквото и да ти има, няма страшно. На щитовидната жлеза всичко е напълно лечимо. Докато не се оперира и изследва нищо не може да се каже със сигурност. Така че живей си спокойно до 12 март, а после ще му мислиш. Peace
* Боби *, ако намериш статията, пусни я тук и на мен ще ми е интересно. Peace
МЕЦКА, ПЕПИ,ИнкаHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

# 394
  • при моите деца .....
НЕ на лечебния глад
Забравете за него. В никакъв случай не прибягвайте към лечебния глад.
Предупреждаваме жените, че гладът е един от факторите, които нарушават нормалната обмяна на хормоните на щитовидната жлеза.
Не е тази, но и тук се пише за живот след отстраняване на жлезата
http://zdrave.rozali.com/zaboliavaniia-zdrave/p762.html

# 395
  • в белята
Гели ,ужасно е това с виенето на свят...........последния път се уплаших ,защото продължи цяла седмица.Преди това ставаше за кратко и след половин-един час се оправях ,но от както родих второто дете започнаха да зачестяват тези "пристъпи" .Незнам на какво се дължи, как да се оправи или при кой доктор да си направя консултация  newsm78 Аз шофирам и ми се е случвало да ми се завие свят докато карам ..........представи си в каква ужасна ситуация мога да попадна заради това.
Дано след вливанията  се чустваш по-добре Praynigнямаш ли някакво лекарсто изписано за калция?Аз все още не съм си пускала калций да видя как е.Все разчитам ,че като не ми нахната цялата жлеза и той  ще си е добре.

# 396
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте момичета значи има ефект от критиката и бухалката поразмърдахте се малко.Гелика виждам те аз колко обичаш да се разхождаш,все още не се познаваме лично  Grinning.Стискам палци всичко при теб да се стабилизира.Колкото до постите и аз не си обещавам,че и на мен ми са слаби ангелите като на Меци и ще сгреша.4eri. не се стряскай толкова и аз знам,че възлите на щитовидната жлеза не са толкова страшни всичко ще мине и замине само кураж .Изчакай прегледа на 12 и тогава ще решиш какво да правиш.Трепси миличка по-добре човек да си поплаче да му олекне,но се успокоявай,че има и много по лоши неща в живота и си давай кураж. Hug Hug Hug на всички сладурки и остава само Ина да даде отчет.

# 397
Гелика Hug Hug HugСъжалявам ,че ти се е случило това,но ще приемаме и ще се борим с това което ни предлага живота.Виенето на свят си го имам,и това в леглото също,много е неприятно...ту се появява,ту изчезва,но не съм и питала лекар за това.Също и сутрин като ставам и по всяко време,но е на периоди.Аз си мисля,че е от метизола,защото тогава ми се появи.
  * Боби *аз хич не мога гладна,гледам да ям по малко или по разделно,ама като ми падне пердето..света изяждам.
 Трепсии аз не съм пускала калции,имам половин жлеза,дето е шантава и сега пия метизол да и намаля функцията...смахната работа.
 extr3me_girl,не съм била в Петрич,абе много станахте от този край,ще се взема в ръце,ще си яхна комбито и при вас...медец,винце,от мен една хубава сливова...
Пепи,Инка, Hug Hug Hug
 Чери,как си?

# 398
  • гр.Гоце Делчев
 Laughing Меци писали сме по едно и също време нека се позатопли времето и дано наистина си спретнем срещичка,а не само на думи.Пък може и други момичета да се включат.Боби прочетох статията много е интересна благодаря за инфото.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 19:59 от pepi1963

# 399
  • при моите деца .....
И аз не мога да гладувам....
Сега съм качила 5-6 кг и не мога да се мотивирам да ги сваля  Embarassed
Но здраве да е!
Никога не съм си пускала калции, моята е отстранена цялата (оставиха ми само една малка дъгичка, защото нямах 30 г. при отстраняването....)
Лека вечер!

# 400
* Боби *,ще ги метнем нашите килца на Пепито. Grinning
Пепи,за теб душке,ще дойда където кажеш,но да се стопли.

# 401
  • гр.Гоце Делчев
Е Меци ако и двете ми метнете по някое килце,да не стана по пухкава и от вас. Grinning Ще ми развалите стройната фигура.Ще чакам с нетърпение времето да се оправи,че тъкмо малко се позатопли и пак стана доста студено. Hug Hug Hug Heart Eyes

# 402
Ей момичета, невероятни сте. Благодаря на всички ви за топлото посрещане.  HugТоку що се прибрах и веднага се хванах за форума. Действате ми много позитивно. Днес се разсейвах в работата доколкото е възможно гледам да не мисля много, много за това. Ще чакам 12 март и каквото сабя покаже. Аз не съм по природа оптимист, винаги първата мисъл ми е гадна и след това започвам да се коригирам, работя много върху това. А за виенето на свят и на мен ми се случи май миналата година. Така ми се виеше свят че ме свали на легло, беше ужасно.Даже отидох на спешен кабинет че си изкарах акъла. После 6 месеца ходих на отоневролог пих лекарства и се оправих. Лека вечер на всички, страхотни сте. С вас ми е много по-леко. Peace

# 403
След преглед с ехограф ендкринолога ми откри проблеми във щит. жлеза, изпрати ме на сцинтиграфия, там ми откриха студен възел от дясно   и множество малки от ляво .
чери споко не бой се Hug проблемите при ЩЗ идват и от нерви и стрес. Аз съм чула че студените възли са тези ''които не излъчват'' каквото и да значи това, някой ако знае да каже... и не са опасни и не се оперират. На мен ми намериха такива през 1988г и ми казаха че не съм за операция, оперирах се чак 2011. "Топлите" възли били излъчвали и те били опасни и за операция. Пак да кажа така съм чула. И да не те е страх от операцията, ако се налага - лека е, бързо минава и се забравя.

За виенето на свят - не мислите ли че се дължи на анемия? Имам такива спомени от бременостите, че са ми казвали лекари. След тази тежка зима яжте лимони и туршии ако са ви останали.
За високата цена на операциите в Майчин дом и ИСУЛ - там операциите са безкръвни и затова са толкова скъпи, също като безкръвната операция на жлъчка например - цената е 900 лева по ЗК. А обикновената операция си е 'безплатна'.
Аз не постя  Embarassed никога, ям си като момиченце и все си викам пак да тръгна на танци или някакъв фитнес, нещо аробика и под., ама много ме мързи. Обещавам си да почна нещо да тренирам, че съвсем ще се слоясам, да видим кога ще стане ...
Трепси  Hug всички имаме тежки моменти, но когато сме под стрес и напрежение е много по-трудно, може и да се депресираш сериозно и да се и разболееш... И то не е щото ситуацията е много тежка, обидна или безизходна, а защото е студено, тъмно, липсват ни витамини, серотонин, движение, плодове и зеленчуци, може би и секса е недостатъчен. Ина препоръчва една комбинация от билки - мисля че беше глог, валериан и още нещо, ако тя не се включи - опитай се да потърсиш. Има и разни билкови добавки - аз бях доволна от Ремотив, веднъж в тежък момент така се психясах, че не спирах да си рева за щяло и нещяло. С ремотива за няколко дни ми мина, даже не го и пих повече.
само много хубави неща и усмивки ви пожелавам Hug

# 404
честита баба марта на всички ви! Hug
червено-за радост,любов и за страст
до бялото-чистото слагам.
нека с усмивка да грее лицето
и с много любов да пламти сърцето!

пс
аз постя и ми е супер.
а за серотонин-освен любимият шоколад,сутрин банан за щитовидната.иначе аз от вчера заради сдуханото си настроение пия чай от жълт кантарион.а при стрес,напрежение-магне б6 -ампули-чудеса правят,а са само витамини и минерали.

Общи условия

Активация на акаунт