Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 234
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!Искам да попитам тези които са се оперирали скоро ,каква е цената(по ЗК) в момента на операцията на щит.жлеза за отстраняване на възли (доброкачествени).Преди 5год. се наложи и на мен да се направи такава операция,преди7год. и на баща ми и тогава не се заплащаше нищо ,поне официално,освен престоя в болницата(сумата беше символична).Операциите ни бяха в болницата по ендокринология акад.Иван Пенчев.
Сега на майка ми и предстои да направи същата операция и се насочихме към същата болница и същия лекар тъй като с баща ми останахме доволни от него.В четвъртък майка ми беше на преглед и д-ра и е заявил че по ЗК операцията струва 900лв.,които трябвало да заплати на касата.Обяснението е било единствено че сега цената е такава заради университета.Крайно неразбираемо обяснение според мен и сумата ми се струва висока за такава о-ция по ЗК.
Моля да споделите вашия опит!

# 376
keisi-r,аз не мога да ти помогна,защото съм оперирана преди почти 2 год.и не съм плащала нищо.Дано се включат и скоро оперираните,за да ти кажат при тях как е било.
 Македонките ,къде забегнахте?Като чухте,че идвам и се скрихте Grinning Grinning Grinning.Липсвате ми.Ще дойда аз и ще ви намеря всичките.

# 377
Здравейте!Искам да попитам тези които са се оперирали скоро ,каква е цената(по ЗК) в момента на операцията на щит.жлеза за отстраняване на възли (доброкачествени).Преди 5год. се наложи и на мен да се направи такава операция,преди7год. и на баща ми и тогава не се заплащаше нищо ,поне официално,освен престоя в болницата(сумата беше символична).Операциите ни бяха в болницата по ендокринология акад.Иван Пенчев.
Сега на майка ми и предстои да направи същата операция и се насочихме към същата болница и същия лекар тъй като с баща ми останахме доволни от него.В четвъртък майка ми беше на преглед и д-ра и е заявил че по ЗК операцията струва 900лв.,които трябвало да заплати на касата.Обяснението е било единствено че сега цената е такава заради университета.Крайно неразбираемо обяснение според мен и сумата ми се струва висока за такава о-ция по ЗК.
Моля да споделите вашия опит!
pri koi doktor hodihte???ne6to za izbor na ekip spomenaha li??

# 378
При д-р Кънев бяхме и не ,не е обяснил че тази сума е за избор на екип.В горния си пост писах какво обяснение само е дал,а доколкото съм запозната то и избор на екип май не струва толкова.Мисля да се обадя в ендокринологията и да попитам ако не е по ЗК каква е цената на операцията.

# 379
keisi-r да такава е цената и тя е официална и законна
Може да се оперираш и на друго място, по принцип обикновената операция в обикновени болници е безплатна по ЗК, но в Майчин дом се правят по спец начин който е по-скъп. Аз лично съжалявам, че не се оперирах там...
 В темите има доста инфо за лекари и болници, а може и да се включи някой от вашия град.
Успех  Praynig

# 380
Благодаря за отговора Фри!Категорично няма да рискуваме и да правим операцията в нашия град.Тъй като сме много доволни и аз и баща ми от д-р Кънев,най-вероятно ще ги платим тези пари и там ще бъде о-цията на майка ми .Ясно ми е че е официална политика на болницата понеже се заплащат на касата ,не се дават на доктора за да имам др.съмнения.Въпреки всичко искам по-точни обяснения за какво точно се плаща тази немалка сума в тяхната болница ,а в др.явно не.Доктора не е обяснил че операцията се прави по-някакъв по-различен начин и това да е пичината.Явно все пак ще се обадя в ендокринологията да потърся повече отговори на този въпрос.След като плащаме за нещо мисля че имаме право да ни се обясни мисля точно за какво.

# 381
posle pi6i kakvo sa ti kazali

# 382
# 383
  • гр.Гоце Делчев
Сладурки здравейте изгубихте се,наистина Меци сигурно изплаши останалите ,че ще ни посетиш и се изпокриха.Аз тия дни нямах време за компа тъй като щерката си дойде да се видим,но ето ме при първа възможност се отчетох.Относно заплащането на операциите ,нямам информация,но съм чула ,че се заплащат спрямо трудността на операцията. Hug Hug Hug fightза тези,които се скриха,ако не се отчетат.

# 384
Здравейте. Извинявам се че нахлувам така в темата, но надеждата ми е във вашите съвети като препатили. Имам няколко въпроса към вас и ви моля ако имате възможност да ми отговорите. След преглед с ехограф ендкринолога ми откри проблеми във щит. жлеза, изпрати ме на сцинтиграфия, там ми откриха студен възел от дясно   и множество малки от ляво . Също и множество лимфни фъзли в дясно каквото и да значи това. Стойностите на хормоните са ми завишени доста ТАТ тряба да е 0-115, при мен е 200.7  а МАТ при стойност от 0-34, при мен е 280.8,  TSH също е завишен, но малко 4.58. Извинявам се че стана дълъг пост, но пиша за първи път и съм много изплашена. Знам че студените възли често са злокачествени и трябва да се махнат. Много съм объркана и може би пиша неподредено за което пак се извинявам. Моля ви преминалите по този път да споделят какво да правя. Имам час за еднокринолог но е за 12 март. До тогава ще полудея. Ходя при д-р Темелкова във Александровска б-ца. Предварително ви благодаря.

# 385
pepi1963,само аз и ти се връткаме тук...
А за парите за операция,не съм сигурна че е според сложността,а по скоро от болницата и от самия лекар..думи нямам аз за тия неща..
Трепси,Гелика,Ина,къде сте ?!
 Чери,ти си писала заедно с мен,та сега те прочетох.Успокой се,при щитовидната жлеза нещата се развиват бавно.Аз за мене си знаех решението,но не го натрапвам.Нямам идея за изследванията,моите бяха в норма преди операцията.Надявам се ще пишат и другите.Ако нещо мога да помогна,питай.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 19:53 от МЕЦАНКА 2610

# 386
pepi1963,само аз и ти се връткаме тук...
А за парите за операция,не съм сигурна че е според сложността,а по скоро от болницата и от самия лекар..думи нямам аз за тия неща..
Трепси,Гелика,Ина,къде сте ?!
 Чери,ти си писала заедно с мен,та сега те прочетох.Успокой се,при щитовидната жлеза нещата се развиват бавно.Аз за мене си знаех решението,но не го натрапвам.Нямам идея за изследванията,моите бяха в норма преди операцията.Надявам се ще пишат и другите.Ако нещо мога да помогна,питай.
Благодаря ти много Мецанка. Объркана съм много и не знам какво да питам. Ако има биопсия с упойка ли е, ако не, боли ли много. Страх ме е да не насаждам песимизъм, защото сте много весели и приятни хора и като ви чета ми е по-леко. Peace

# 387
  • при моите деца .....
Аз също бях с мноооого възли, но нивото на хормоните ми беше в норма.... отстраниха ми я цялата преди 5 години.
Просто се доверих на лекаря - д-р Кънев

# 388
 Чери,и за какво ти е тази биопсия?Чети назад в темата-биопсия и после пак на операция ги изпращат,просто се стресираш 2 пъти-но това е мое мнение.Виж какво ще ти кажат на 12,03, и пак ще помислиш,а може и още едно мнение да чуеш..аз имах 2 еднакви мнения и не се колебах.

# 389
Точно това ми каза и лекарят днес. Няма нужда от биопсия, защото може да не вземе точния материал. По-сигурно е да се махне целият възел.

Общи условия

Активация на акаунт