Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 216
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
А защо не се консултираш с доцент Пандев, щом си от София?

Така и ще направя, но първо искам да приключа с Темелкова че тя ми назначи да направя всички изследвания. Първо говоря с нея и веднага след това ще отида при Пандев.
Моето ТSH е 4.60
Т4 е в норма
ТАТ 200
МАТ 280
Незнам това дали е хипо или хипертиреоидит. Но качих около 8 кг. от миналата година, но тогава ми правиха и гинеколкогична операция та може и от това да е.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 21:55 от 4eri.

# 451
хашимото имаш ли?

# 452
# 453
dori4on твоите възли с какви сантиметри са били,при 1вата операция?

# 454
На първата операция десен лоб 35 x40,ляв лоб 15x10
Новите са дес лоб-заема го целия и няма точни размери.ляв 11мм
Състава на възлите е срединно смесен възел с хиперехогенна компонента

# 455
Някой знае ли доц.Пандев прави ли биопсии,и по принцип в немската клиника където преглежда правят ли?по принцип не искам да ми правят.....защото хем ме е страх,хем май няма смисъл.

# 456
  • В уютен дом!
Благодаря  Мецанке,но дано се включи някой с точна информация.Първата операция ми е при др. Пандев и ми се иска да ме оперира пак той

Здравей, аз след няклко дни съм при него за операция, 900 лв. е сумата,операцията е безкръвна.
Чета само хубави отзиви за него, ходила съм на прегледи също така при него и реших, там ще е, в Исул.
Това от мен, пак ще се включа  Hug

# 457
Чери, така или иначе ти трябва хирург, а д-р Темелкова е просто ендокринолог, предполагам. Тя ли каза, че се налага операция?

# 458
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте сладурки леле Инче какво име си си измислила чудех се къде си изчезнала.Чери гледай по -спокойно на нещата не се паникьосвай,доколкото знам възлите на щитовидната жлеза не са опасни.Поне има откъде да прочетеш нещо,аз преди 5 години не знаех за форума и нямах интернет ,и много се страхувах преди операцията,друго щеше да е ако имах сегашните дружки и щях да зная за какво става въпрос.my_dream на 15 ли ти беше операцията или бърка да знаем кога да стискаме палци.МЕЦИ,Гелика и Ина  Hug Hug HugИма ли още сняг при вас ,тук събота и неделя времето беше прекрасно.

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 19:20 от pepi1963

# 459
  • В уютен дом!
Здравейте сладурки леле Инче какво име си си измислила чудех се къде си изчезнала.Чери гледай по -спокойно на нещата не се паникьосвай,доколкото знам възлите на щитовидната жлеза не са опасни.Поне има откъде да прочетеш нещо,аз преди 5 години не знаех за форума и нямах интернет ,и много се страхувах преди операцията,друго щеше да е ако имах сегашните дружки и щях да зная за какво става въпрос.my_dream на 15 ли ти беше операцията или бърка да знаем кога да стискаме палци.МЕЦИ,Гелика и Ина  Hug Hug HugИма ли още сняг при вас ,тук събота и неделя времето беше прекрасно.

Да, на 15,03, мила... Hug Стискайте и дай боже всичко да е ок, притиснението е голямо  Confused

# 460
Чери, така или иначе ти трябва хирург, а д-р Темелкова е просто ендокринолог, предполагам. Тя ли каза, че се налага операция?

Да, права си Темелкова е само ендокринолог. Тя още нищо не е казала, защото я няма до края на седмицата. Аз също ще търся хирург и струва ми се най-често се споменава за д-р Пандев и д-р Сечанов.
pepi 1963, абсолютна истина е, че без вас ние новите сме за никъде. На мен много ми помагате с добри думи. Миналата година правих пак операция и ако не беше техният форум не знам как щях да се справя. Благодаря на всички от сърце и да сме живи и здрави всички без изключение. След 12.03 сигурно ще имам повече въпроси, сега съм малко в застой. #Cussing out
А случвало ли се е на някоя от вас да ви боли гушата. Не знам точно какво ме боли от дясно където е възела точно ме боли. Може и гърло да е, но по-шашната не съм била май.

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 21:59 от 4eri.

# 461
4eri.,мен също ме боли ,но при мен е отляво.Ехографа показа,че има разкъсване на възела и кървене.И 4eri.,престани да се притесняваш.Един ден след 15.03 вече ще се чудиш за какво си се притеснявала толкова много.Тези операции в последно време станаха почти рутинни.А ако си избрала Пандев притесненията ти изобщо трябва да отпаднат.Той наистина е най добрия.Аз за съжаление май ще се оперирам при доц.Димов.Не мога да си позволя 900 лв.

# 462
доц.димов е страхотен .не знам защо го изживяваш като компромисен вариант.
от малкото останали отговорни и кадърни д-ри е.
каквото и да трябва да си рязвам от областта на гръдно-коремната хирургия,не бих го заменила с друг.
а бели престилки познавам повече ,отколкото ми се иска..
фри,кой курс е сина ти?каква специалност иска?

# 463
  • Сливен
Здравейте!Имам нетоксичен единичен възел 1.3х0.9х1.09,изследвания-всичко в норма,нямам никакви оплаквания,дори не се напипва,установиха го на ехографския преглед и веднага операция.Аз обаче реших,че няма толкова лесно да легна под ножа.Поразрових се из нета и благодарение на всички момичета,които споделят своя опит в този форум се насочих към доц.Пандев.Той реши,че преди да се оперирам трябва да се изследва калцитонин-2.2( не е най-страшния рак) .Направих си на 1.03 ТАБ в Майчин дом и имам поставена следната диагноза-Тиореоидит на хашимото-нодозен вариант,еутиреоидна форма,имунологично негативен.Възела ми е смесен ,умерено васкуларизиран с размери вече 12х6х8мм(не знам дали се е свил или е от това,че е на различен ехограф).От ТАБ не се установиха цистологични белези на малигненост налагащи операция,не ми изписаха хапчета.ТСХ 2,2(0.3-4.0),Фт4 14.5(9-23),ТПО-Ав 14,2(н50).Моля за малко разяснение и нормално ли е при хашимото да не пия лекарства?

# 464
Здравейте!Имам нетоксичен единичен възел 1.3х0.9х1.09,изследвания-всичко в норма,нямам никакви оплаквания,дори не се напипва,установиха го на ехографския преглед и веднага операция.Аз обаче реших,че няма толкова лесно да легна под ножа.Поразрових се из нета и благодарение на всички момичета,които споделят своя опит в този форум се насочих към доц.Пандев.Той реши,че преди да се оперирам трябва да се изследва калцитонин-2.2( не е най-страшния рак) .Направих си на 1.03 ТАБ в Майчин дом и имам поставена следната диагноза-Тиореоидит на хашимото-нодозен вариант,еутиреоидна форма,имунологично негативен.Възела ми е смесен ,умерено васкуларизиран с размери вече 12х6х8мм(не знам дали се е свил или е от това,че е на различен ехограф).От ТАБ не се установиха цистологични белези на малигненост налагащи операция,не ми изписаха хапчета.ТСХ 2,2(0.3-4.0),Фт4 14.5(9-23),ТПО-Ав 14,2(н50).Моля за малко разяснение и нормално ли е при хашимото да не пия лекарства?
ni6to ti nqma stoinostite sa ti v norma samo 4e ot tuk natatak trqbva da si sledi6 jlezata za sega ne sa ti nujni hap4eta Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт