Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 243
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Анелия, моля опиши подробно от какво и как те излекува д-р Кръстев. Благодаря предварително.

Аз бях на УЗД и грешката си е вярна за съжаление - един голям възел с размери 2х1см, и жлезата си е с нормални размери, а не кактo хирурга твърдеше че е "изрязана и е останало само едно малко парченце..."
Странно ми е тогава защо и как ми се вдигна ТСХ-то за 6-7 месеца - Юли м.г беше 0.63, сега - 1.42. Без никакви лекарства newsm78

Мисля пак да забравя за случая и ако съм добре и нямам проблеми след 6 месеца пак да изследвам ТСХ.

# 316
Здравейте,
За конкретната тема:
Имах възел на щитовидната жлеза. Всички лекари, при които отидох  ми препоръчваха операция. Тъй като съм много негативно настроена към операциите реших да изчакам. От братовчедка на моя приятелка разбрах за д-р Кръстев и реших да отида и при него. След като отидох при него се оказа, че възелът е доброкачествен и затова нямаше проблем  да бъде разрушен безоперативно. Започнахме да го разрушаваме. След един месец вече нямах възел и бях доволна – все пак човекът има огромен опит зад гърба си.

------------------------------------
Обновено:
В самото възелче се инжектира спирт няколко пъти (усещането не е особено приятно).  Разрушената част се изсмуква и така няколко пъти до пълното му „разтопяване“(броят на последователните разрушавания се определя от големината на самия възел).
Аз избрах този метод, тъй като ако се избере операция – при нея се маха както самото възелче, така и част от „прилежащата към щитовидната жлеза част“.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 16:41 от anelia78

# 317
и как го разрушавате?и къде отиват разбитите части?
ДА ВИ Е БЕЗГРАНИЧНО ВЛЮБЕНО И УМЕРЕНО ВИНЕНО Simple Smile)
Бъдете щастливи и обичайте, защото : ЛЮБОВТА Е СИЛА, КОЯТО ДАВА ЖИВОТ, А СПАСЕНИЕТО Е ДА ОБИЧАШ !
Пожелавам ви любовно сърцебиене през всички дни на годината!
Най-високата степен по сърдечната скала!:))
весели празници ,момичета! Hug

# 318
радвам се, че повечето се чувстват добре след операция.
единственото, което ми се ще да не се пише така смело е- че трябва да се направи операция, за да си осигурим нормален живот Sad знам, че всеки изказва мнение и разбира се- не упреквам никого, но мн хора се влияят, като четат и си казват- ще се оперирам, защо да чакам... ето опериралите се, че сега са по-добре и т.н.... Операцията се прави, когато е наложителна- когато по възможност поне 2ма специалисти са потвърдили, че трябва да се направи. Когато жлезата притиска хранопровод, когато има злокачествени образувания, възли и въобще причина.
Но тя не трябва да бъде ничие първо решение. Особено, ако дори не сте проверили дали се влияе от медикаментозно лечение.
Не ме съдете, не искам да засегна никого. Радвам се на положителните резултати на всички, преминали през лечение и операция. Просто ми се ще да не се дават съвети от рода- оперирай се, ще се чувстваш по-добре.
весел празник на всички днес и много здраве и повече позитивизъм НИ желая Simple Smile   bouquet

п.с- и да попитам нщо..все пак Simple Smile преди да направят операцията, искат ли ви пак изслдване на трак?

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 15:59 от ros4enka

# 319
мислиш ли,че има хирург,който ще си режи ей така, без да е наложително?защото аз не съм чула ,нито видяла ,от превантивност даже апендикс да се махне..(давам го за пример,защото уж не ни е нужен ).
а за медикаментозното лечение на възли-ще ми е интересно да науча.благодаря предварително!  bouquet

# 320

В самото възелче се инжектира спирт няколко пъти (усещането не е особено приятно).  Разрушената част се изсмуква и така няколко пъти до пълното му „разтопяване“(броят на последователните разрушавания се определя от големината на самият възел ).
Аз избрах този метод, тъй като ако се избере операция – при нея се маха както самото възелче, така и част от „прилежащата към щитовидната жлеза част“.

# 321
а риска от некроза?
някога така се е лекувала невралгията ,но поради многобройните усложнения +възвращаемостта й след 2-3 година,е останала само в архивите на медицината.

# 322
за първи път чувам подобно нещо със спирт да се разтопява ''чиста човешка тъкан'' (не знам как да го кажа, 'месо' ми звучи кофти за възел.)
интересно къде са останалите (толкова много) излекували се?
някой друг да има такова инфо?

# 323
Честит Свети Валентин на всички!Обичайте се! И бъдете здрави!
Днес ни искам да изказвам мнения,ще се въздържа,заради хубавия ден ,който прекарах.
Ще пиша утре,ако изобщо реша да пиша.
Весела и спокойна празнична вечер ви пожелавам.
ina15,Гелика,Пепи-обичам ви!

# 324
ina15 , повярвай ми имам 2 случая- един, от които на моя близка, на които операцията не беше наложителна, а се направи. после си пати и търпя лекциите на лекуващият я след това лекар( който в момента е моят). Веднага мога да дам и името на компетентната лекарка от бившата еднокринология на Д.Груев, която каза, че съм за спешна операция, защото имам възел. Добре, че потърсихме мнението на още двама ендокринолози. ( нямах възел, но си пазя двете ехографии от нея и ги държа в рамка, както и тел, на който да й звн по спешност Simple Smile)
Иначе не споря- всеки кадърен лекар не би оперирал без причина, но се случва, за съжаление да попаднеш на идиот ( извинявам се за грубостта)
относно медикаментозното лечение на възел- предполагам не е към мен, а за момичето преди мен, за всеки случай - се самоцитирам 'Операцията се прави, когато е наложителна- когато по възможност поне 2ма специалисти са потвърдили, че трябва да се направи. Когато жлезата притиска хранопровод, когато има злокачествени образувания, възли и въобще причина.'
Хубав ден:)

п.с- относно инжектирането с етонол- на мен ми звучи страховито  Naughty и не съм сигурна дали бих рискувала с нещо подобно. А м/удругото това не се прилага, когато има злокачествно образувание.

# 325
мислиш ли,че има хирург,който ще си режи ей така, без да е наложително?защото аз не съм чула ,нито видяла ,от превантивност даже апендикс да се махне..(давам го за пример,защото уж не ни е нужен ).
Ина, хирурзите в БГ за пари и здраво нещо ще отрежат, толкова са се комерсиализирали, че хич няма да им мигне окото..... и то не от превантивност, а е така  Sick
аз обаче този последния възел ще си го запазя за сега, да видя какво ще стане. Добре съм, нямам проблеми, нищо ми няма, ще го контролирам и така.

# 326
ros4enka,за това медикаментозно питам:
Цитат
Но тя не трябва да бъде ничие първо решение. Особено, ако дори не сте проверили дали се влияе от медикаментозно лечение.
лекари за пари-изобщо не ги коментирам.говоря за онези,които им пее петел на сърцето и във века на съвремените технологии-са известни,нали?

# 327
и аз именно, затова се самоцитирах- освен, ако няма възли, злокачествени обр., пристиска и т.н... Разбира се, че в тези случаи, когато е преценил лекаря- се налага операция.
Имах впредвид, че ето моят случай- лекарката ми казва- трябва да се оперираш- 1 година на тирозол и не се е успокоила жлезата. ( дори последните 2 пъти на ехографа възел видя 25мм- безумие). Но...отивам при друг ендо и той казва- при условие, че нямаш възел, поддаваш се на медикаментозно лечение ( хормоните влизат в граници), абсурд е да се оперираш... не е наложително. За такова медикаментозно лечение имах впредвид. Съжалявам, че не съм се изразила добре:)

# 328
ros4enka,ако мислиш ,че ей тъй се рязнах за кеф-лъжеш се.Имах примера на майка ми,коята чака 20 год. и видях...И разбира се,двама спициалисти ми казаха едно и също.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 09:26 от МЕЦАНКА 2610

# 329
  • гр.Гоце Делчев
Честит Трифон Зарезан и от мен момичета и след това Свети Валентин.Защото двете неща са свързани  LaughingОбичайте се и бъдете обичани.Меци ,Гелика и Инче обичам ви  Heart Eyes Hug.Другите неща ще се въздържа да ги обсъждам,тъй като и на мен днес не ми се спори.Меци виждам ,че почти едновременно сме писали сякаш сме се наговорили. Hug

Общи условия

Активация на акаунт