Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 205
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
И то вече е нормално - 2,2, а беше 10 преди 2 месеца

# 496
  • при моите деца .....
Момичета, колко често си следите хормоните?
Кои хормони си пускате?
Как следите нивото на Ca?
Аз съм оперирана преди 5 години и 2 месеца и вече се следя 1 път в годината, но май е по-добре поне 2 пъти?

# 497
Боби, ти имаш ли част от жлезата оставена? Колко елтироксин пиеш? Колко време след операцията влезе в норма с хормоните? Получавала ли си изтръпвания и схващания?

# 498
  • при моите деца .....
Боби, ти имаш ли част от жлезата оставена? Колко елтироксин пиеш? Колко време след операцията влезе в норма с хормоните? Получавала ли си изтръпвания и схващания?
Отстраниха ми почти цялата, останала е малка част от дъгичката.
След операцията започнах с 25 еутирокс, не беше достатъчно, после минах на 50, после на 75 и се спряхме на 100 като подходящ - това за около 4-5 месеца. До миналото лято (4.5 след операцията и 4 години след напасване на дозата), когато минах на 125...
Изтръпвания и схващания имам, но докато прочетох в темата никога не съм го свързвала с операцията  Embarassed

# 499
А това , че хапчето не ти е достатъчно как го разбираш, като ТСХ е над горна граница ли? Защото при мен е в норма, но малко към долна граница и ендото каза да намаля от 100 на 50 един път в седмицата. Но понеже съм без жлеза това няма ли да е малко? Като чета тези без жлеза вземат по 100, 125 . Ама пък един път само от 50, а другите дни  по 100 сигурно няма много да се усети.

# 500
  • при моите деца .....
Пускам си изследване на хормона (TSH) и ако е в норма ОК, ако е завишено над норма увеличавам - след 20 дни прием правя контрола дали е в норма и ако е в норма продължавам с тази доза....
Не знам дали го обясних добре

# 501
има време да стигнеш 100,125..не бързай!
с времето,годините,образуването на съединителна тъкан.
радвай се,че си на малко еутирокс.
* Боби *,2 пъти годишно,заради връзката щит.жлеза със сезоните.тсх е достатъчно.
за калция-обикновен калций и йонизиран.

# 502
  • при моите деца .....

* Боби *,2 пъти годишно,заради връзката щит.жлеза със сезоните.тсх е достатъчно.
за калция-обикновен калций и йонизиран.

Сега съм решила да го изследвам март - април пак....
Кои сезони е необходимо по-висока доза?

# 503
зимата.

# 504
Милички, стискайте ми палци, утре е прегледа при д-р Темелкова да видим какво ще реши да прави с моите възли. Много ме е шубе и имам силна нужда от вас. Имам още пеперуди в корема си които само треперят и много ме стяга гушката от страх. Утре ще пиша как е минало. Лека вечер. Peace

# 505
 4eri.,аз ще стискам палци за теб. PraynigКъсмет ти пожелавам. Hug
 Ина,Пепи,Гелика,за вас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 506
  • гр.Гоце Делчев
4eri. успокой се няма нищо страшно ,разбира се ,че ще стискаме палци .Чакаме с нетърпение да пишеш какво са ти казали. Hug PraynigМеци за пореден път си четем мислите и пишем почти едновременно.От мен също много  Hug Hug Hugна теб ,Гелика която пак се скри някъде и Ина.

# 507
  • при моите деца .....
Чери, стискам палци! Всичко ще е наред! Не се притеснявай излишно. И да се наложи операция - не е тежка!
Наслади се на някое любимо занимание..... Лакирай се.....
По този повод - да споделя - тогава не се лакирах, но нали ще ходя в София, а явно вътрешно съм била притеснена, та преди приемане в болницата се лакирах, беше нещо бледо или само матиращ заздравител, нямам спомен, но ни казаха на операция - без лак, та ходих за лакочистител....  Laughing
Хубава вечер!

# 508
  • При розите и топлата вода ......!
Пепи, тук съм мила, ама няма какво да се похваля.  Heart Eyes Hug
Мец, лИбя тА и теб! Heart Eyes Hug
4eri., успокой се. С нищо не си помагаш. Утре чакаме отчет. Hug
mami isi, успокои ли топката? Wink Hug
Ина, що стАна с диетите бе мило? newsm78 Аз съм 2 кг.+ ooooh! Трябва да се стегна. Утре съм решила- ПЛОД! Crossing Arms Желязна съм. Поне за сега. Mr. Green
temir, ти нещо се беше позагубила. newsm78 Как са при теб нещата?

darmi54, задължително пазене от тежко. После има време да вдигаш. Laughing

Боби, аз бих казала:- "Дръпни едно малко" Wink

# 509
аз -сок.
железни сме!нали? Hug
тук съм..вас ви няма.. Wink
4ери,успех и от мен! Peace
фри я няма... Hug

Общи условия

Активация на акаунт