Отговори
# 630
  • София
чинче, благодаря за успокоението Hug
Опасно е твоето бабище, ама и ти не се даваш, добре ще я подредиш с диванчето в Продавалника hahaha 
Роси, почиствам ги аз, гледам да не бъркам много навътре, но видимото (а то никак не е малко понякога Crazy) го махам.
Ще изчакам още ден-два да видим ще продължи ли.

КъдрокоскеHug аз също имам моменти, когато само трупам емоции, размишлявам повече и попивам някакви неща, и след известно време, мога пак да давам от себе си.  Hug

Много добре казано.  Присъединявам се Hug

Ани2, милата, насъбра ти се Sad  Успех на изпита и утре да се похвалиш и със здрави дечица Praynig

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:50 от Sleeping Beauty

# 631
  • София
Малее Пеперудо, не знаех, че става дума за такъв тип хотел, много добре звучи...ама наистина както Кити е казала и тото да пускаме, едва ли можем да си го позволим Rolling Eyes
Ехх, Бюти, как са те върнали...ние в петък имаме коледно парти от работата и се чудя дали да ходя...имам чувството, че ще отида и ще ме викнат да се върна....
А за това с ушите и Крисчо често нещо си прави по ушите, дърпа ги, търка ги, бие ги Twisted Evil
На нас ни пропаднаха плановете за НГ, оказа се че къщата е мизерна и сега много ме е яд...В този ред на мисли, някой знае ли за някаква къща за около 25 човека, която все още да е свободна и да не е мизерна, където и да е из БГ newsm78
Чин-че, къде е това заведение, дето не се пуши, тъкмо се чудех къде можем да излезем освен в хапи и моловете newsm78
Пао, и аз да се присъединя към другите, картината е страхотна, а ти си много хубава Hug Браво и за добрата новина Hug
Ани2, дано бързо се оправят и двамата и успех на изпита Hug
Ох като тръгна да пиша, винаги забравям половината неща ooooh!
Май ми се спи и ще лягам, лека и спокойна Hug

# 632

http://life.dir.bg/news.php?id=10097176&nt=5

Една проста сметка  #2gunfire

# 633
Здравейте!
Напоследък не съм много редовна нито в четенето,нито в писането...Все нещо пропускам,но нямам много време. Hug

Ани,много си красива на кръщенето!  bouquetА малкия е много хубав(и мн.голям  Wink)!И батко му същоИзглежда ми някак срамежлив!Вярно си е друго да ви видим в движение. Heart Eyes

Ани2,чакаме хубави новини утре! Hug

Пао,Кити,чудесни новини!Дай боже времето да мине много бързо(и безпроблемно за бъдещите мамчета  Crazy)и да станете най-щастливите лели на света!
Пао,страхотна е!Намирай и място и я закачи!
Кити,радвам сеч ,че сте намерили решение.Дано всичко се подреди и напрежението да спадне. Hug

Дидолинка,дай боже да прихванем!И аз също  искам да имам повод да ви се похваля скоро,че ще ставам леля! Praynig Браво на порасналото ти момиче!Ще се горедееш я! Simple Smile

Хелън,много се радвам за столчето,мила!Да си хапва вкусни нещица Алекс в него. Simple Smile

Чин, hahahaЕ,можеше и да и кажеш-щеще да и повдигнеш допълнително настроението.
или кръвното. Mr. Green

Бюти,нека се слуша Лорка!Щом си харесва гласчето. WinkЗа другото-Чин е абсолютно права. Peace

Ние минахме 3тата хепатитна.Станал е 73см.,7 440кг.Пак не е качил много.Нещо със захранването сме много зле.Въобще не иска да яде.Като му подам лъжица и започва да пърди с устата и всичко става... ooooh!От 2-3дни се опитвам да ми давам по някой мг с спринцовчицата на Нурофена.Става,но се надявам,че не греша в опита си да му пробутам нещо различно от мляко.Ще ми се поне малко да свикне с различният вкус на храната и да започне да отваря нормално уста.
Бяхме на Коледния базар за няколко часа следобед и си изкарахме страхотно.Само дето на отиване ММ ми удари колата(т.е.задра някаква кола,както и мойта).Идеше ми да го убия!Все бърза,а можеше да изчака малко и да не става така!Нищо-остана да чака КАТ,а аз си свалих децата и се разхождах сама. ConfusedВ общи линии при нас е това.

Лека и спокойна нощ от мен!

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 02:04 от avgusta21

# 634
Добро утро ,мамчета и тати!!!

Дара става всяка сутрин в 6.00 -нито по -рано ,нито по-късно ,но аз от години ставам в толкова ,така че явно поне това е взела от мен ,нали е малкото копие на тати! Grinning
Ехххх ,че прекрасни новини -Полииииииииии Hug,ама много се зарадвах ,да ви е честита новината на цялото семейство ,кога  е терминът??? Да й е мноооооооооооого лека бременността и ти да станеш леля на една  прекрасна девойка ти пожелавам.Ама много ,много се зарадвах!!!
А за портрета просто съм възхитена от Александър,много специални поздрави да му пратиш ,явно си е скрит романтик той Grinning Виж годежния пръстен ,сега Коледа .ИИИ какво се чудиш -приказни сте с Мартинче,закачай го на най-видното място .
Хелънчееее,ама Алексче еее просто картичка Коледна !!! Аз съм си влюбена в него Heart Eyes Честито ви столче ,да си хапва бебешорче сладко сладко на него.
И ние вчера се разходихме .ММ няколко дни не е на работа и изцяло е поел готвенето ,та си почивам от това поне.Новото е ,че вчера ми дойде ,миии много ми е странно .
Вчера украсихме и ние малката ни елхичка ,Дара не я отрази много много.
Чин ,това с диванчето си е  Shocked направо лошо ще й стане на свеки.
Роси,уфффф тея зъби .Колики ,зъби ,неядене .....през всичко ще минем.
Ани,строхотно кръщене ,ти си много хубава ,а малкият е толкова спокоен.И браво на таткото -как бързо го облича  GrinningПрекрасни сте.
Ани2 ,дано да се оправят бързо дечица,успех на изпита .Липсваш тук.

# 635
                                                   Добро утро.
Кафе?
И закуска

Аз след малко отлитам да си взема приятелката от Женева, че пристига рано, но искам да честитя на Пао, че ще става леля.И да кажа, че картината е рядко хубава.Пао, закачай я на най-видното място, че това е страхотен подарък и спомен. Hug

Вачето не е писала вчера.Ваче, какво направиха математиците?
Августа, що мъчиш дятито със спринцовка?И мойта не иска, но ще прояде един ден, няма къде да отиде.
Ани2, дано да не е нещо лошо, и бързичко да се оправя Румбата.Липсваш. Hug

Малее Пеперудо, не знаех, че става дума за такъв тип хотел, много добре звучи..ама наистина както Кити е казала и тото да пускаме, едва ли можем да си го позволим Rolling Eyes
Да не ви пука.Ние сме далеч по-богати от тия, които могат да си го позволят, и идват тук.Колко самота и нещастие е изписана на лицата на повечето от тях...Парите купуват удобен и луксозен живот, но не и щастие.Да си гушна децата и да се порадвам на един парфюм, ме прави много по-щастлива от това, да наема един такъв хотел.Щастието за мен е, да си доволен от това, което имаш...Е, аз съм щастлива.Отнесох се.

И за да усмихна деня, надявам се

# 636
Добро утро!
Пеперуди,мерси за закуската и кафенцето!
АНи2, Praynig да се оправят дечицата,че по-гадно от това да са болни няма!
Всъщност влязох да кажа,че и аз видях картината... ПаО  Shocked прекрасни сте!Толкова истински!
Августа,не мъчи детенце със спринцовка,ще си свикне полека - лека  Hug
Надя изплю бибата,ставам.

# 637
Добро утро.

Пао, и аз забравих да кажа, че портрета е наистина много хубав.

Роси, Йоана тормози Доля. Един път я хвана за врата, два-три пъти я оскуба здраво и Доли вечя заобикаля от далече  Mr. Green Малката само да я мярне в полезрението си почва да пери ръце към нея, но кучето е умно нещо, не се дава.

Чин, ама и ти я работиш бабището.  Hug

Бюти, хич да не ти пука. Нека си крещи детето. Йоана имаше един период по цял ден само викаше, сега по-рядко го прави, но нека си вика.

Ани2  Hug

Августа, не мъчи детето с храна от спринцовка. Така не го научаваш да дъвче и приема друга храна, а просто го наливаш.

Пеперудке, благодаря за кафето и закуската.

Ей аз от два дни се каня да пиша, че първоначалното ми мнение за чиНкейка да се счита за грешно. Явно съм го опитала преди да стегне. Много е вкусен, но трябва да го изчаквам, но пусто нетърпение.

# 638
  • София
Здравейте, от петък не бяхме у нас и не съм чела. Нямам време да чета назад
Ходихме на лекар-Краси е целия обринат.Ама като казвам целия не се шегувам-като почнем от вратлето,целите гърдички,около бубето,дупето гръбчето и тръгва към краката.Милото ми дете се е изринало от една супа на Гербер с мляко.Много съм простаа  Cry  Не можах ли да изчакам с нея,ама като си викам тя е вкусна с масло,картоф,морковче,мляко.Т е от зъбчетата и от обрива.Каза да не го къпя с козметика,а само с вода.Изписа ни Фенистил капки и Калциев глюконат.Сега спи,не е вдигал Т тази вечер.
Утре ще ходим следобед да го види дали се изчиства.Имах и още,но ми е много уморено и май ще

Тина, а какъв е обрива? Лимфни възли има ли увеличени около ушите? Така както имаше преди това Т Краси да не е някоя рубеола  newsm78 Тя е такава ситна и минава леко, за 2-3 дни няма следа от обрива.

Имам и аз въпросче... от кога може да се слага сол в пюретата? Вчера Рали яде като невидяла картоф от супа и ориз от нашата манджа ooooh! Мисля, че й хареса точно, защото има вкус на нещо Wink

# 639
АНИ, влизам само да ти пожелая лек изпит и здрави момчета!

на останалите- усмихнат, мрачен ден!

# 640
  • София
Добър ден!

Пеперудке, благодаря за кафето, закуската, че и прекрасния поздрав Heart Eyes

Ваче, много рано ми се вижда за сол на мен.  Аз не бих слагала.  Виж какво четох аз по темата (то е за захарта, но пак е полезно):

Причини за ограничаването за захарта:
1) Вкусовите рецептори на едно дете са недоразвити – усещането за сладко, солено и прочие е доста различно от това на възрастните.
2) Вкусовите възприятия на едно дете са много по-интензивни от тези на възрастните – една несладка или почти безсолна храна за възрастен се оказва доста сладка или солена за най-малките.
3) Възрастта преди 2 год. е период на активно формиране на вкуса и хранителните навици. Най-важното е детето да се научи, че храната може да бъде вкусна и предпочитана без добавката на захар, сол и подобни овкусители.
4) Няма разлика между кафява и рафинирана захар от гледна точка на детското хранене – поради причините по-горе. Плюс факта, че и в двата случая се увреждат еднакво зле зъбите. Това се отнася и за фруктозата.

Пък и не само заради вкуса, то просто си е вредно.

# 641
Добро утро  Hug

Ичка, тъкмо щях да питам ти къде забягна  Grinning. Докъде я докара Дара със захранването? Само зеленчуци и плодове ли даваш? дай ми идея след пащърнака какво да дам  Thinking, досега е ял само морков, картоф, тиква и круша  Hug
Ани2, успех днес на изпита, дано Румката не се разболява  Wink
А аз вчера чакам ли чакам Вачето да закрие деня, ама тц  hahaha, останах си с чакането  Mr. Green. Дано всичко е наред. Как е математичката?
А, сега видях, че е писала, ама няма да трия Wink
Деска, все ще те питам и все забравям - как се справи с куче и бебе? В смисъл от към хигиена основно? Питам заради сестра ми, че нали сега е бременна, а имат и куче. Те обаче живеят в гарсониера и ще им е трудничко. Никога не е стоял на дневен ред въпроса за махане, просто събирам инфо от хора, които минават през това. То има и разлика между Доли и тяхното "кученце", което е близо 35 кила  Laughing
Чин, представям си как ще реагира като разбере за диваните  Wink. Няма ли да протестира?
Августа,  Hug. И аз да кажа, че не е нужно да даваш със спринцовка - навсякъде казват, че все някой ден ще прояде детето, имай търпение  Wink
Пеперудке, права си - парите не носят щастие, но и без тях щастието бяга понякога. За съжаление живеем в материален свят, особено ние в БГ. Когато нямаш за най-елементарни нужди всичко друго няма смисъл. Знам, че звучи грубо, но аз съм човек реалист Wink. Но и романтик, непоправим  Embarassed. И колкото съм такъв човек точно всички такива моменти са ми отнети, поради липса на средства  Laughing. И все пак съм съгласна с теб  Hug

Тук днес ще е 13-15 градуса, само да стане малкия, хапва и изчезваме по улиците Simple Smile

# 642
  • София
Ваче, аз знам че разбираш от тези неща и мога да ти се доверя. Значи ако поддържам по ниска температура, би трябвало да ми е по ниска сметката, а колко броя радиатора ще работят няма значение. Така ли е?

Точно така! Wink Идеята е следната, съвсем теоретично. Имаш външна температура примерно 0 градуса. Искаш у вас да е 22 градуса. Трябва да вложиш някакво количество енергия, за да преодолееш температурната разлика между вън и вътре (разликата е 22 градуса). Ако радиаторите са ти изчислени спрямо обема на жилището, в което не се съмнявам, тогава е напълно все едно дали ще работят 3 или 5 радиатора. Енергията, която даваш, за да преодолееш разликата е една и съща. Ако работят 3 радиатора, ще се включват по-често, ако работят 5 ще се включват по-рядко, така че електроенергията, която ще вложиш ще е горе-долу еднаква. Ако пък работят, което е недостатъчно, за да постигнеш 22 градуса ще харчиш ток, а ще ти е студено. На практика нещата не се различават много от описаното на теория  Wink Виж, обаче ако искаш да поддържаш 22 градуса и да поддържаш 28 градуса тогава разбира се при второто ще вложиш повече енергия, защото Т разлика е по-голяма и репективно ще платиш повече. Същото е, ако Т навън падне, тогава пак влагаш повече, защото при -5 градуса и 22 вътре вече трявба да постигнеш 27 градуса разлика. Но аз например ако не е 22 градуса умирам от студ. Сега имаме мобилен датчик и като го сложа в стаята дето спим с бебето, и покаже 20 градуса, брррр.. спя с чорапи  Sunglasses

Пеперудке, как скъпо бе!!! Направо резервирай 1 месец, идваме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Като се тръснем всички мамки с бебета ще ни давате пари да ни изгоните  Joy Joy Joy

Деска, чудесна украса!

Всеки път падам като видя на Аурора малката бубка!!! Много косато това дете бе (пу-пу)  Heart Eyes

Хеленче, то столчето като нашето, ама нашето е морското  Wink

За математичката... От 10 задачи вярно решени 2  Twisted Evil Бях много бясна, ама нищо... ще ми мине  Crazy

За солта и захарта... Бюти Hug, на мен това ми се вижда някак странно като обяснение. Защо възрастните тогава ядат сол и захар? Единствената вредност, която аз виждам е в бялата захар, защото е рафинирана. Солта какъв й е проблема, ако е умерена. Все пак не говорим за количества, в които ние консумираме. Освен всичко натриев, калиев хлорид участват в солевия баланс на организма. Физиологичния разтвор е натриев хлорид. А кърмата е сладка, в нея има млечна захар, та не съм съгласна с вкусовете  Rolling Eyes Между другото детската кухня от 9 м е със сол и десертите със захар. Аз затова попитах.
Също изобщо не съм съгласна, че захарта уврежда зъбите  Wink за случая, в който говорим. Те няма да джвакат дъвчащи бонбони, за да им полепнат по зъбите. Останалите храни също способстват за поява на кариес. А пък генетичните причини може би да едни от най-съществените за състоянието на зъбите, приема на флуор също. Масово по света не се приема допълнително флуор, ама им флуорират чешмяната вода  Twisted Evil
А според статията и плодове не бива да ядат заради фруктозата  ooooh!
То и затова се овкусява съвсем мъничко... Абе едно време бабите като са давали на децата манджи от чиниите всичко си е било овкусено  Rolling Eyes

Та в този ред на мисли не ми изглежда кой знае какво ако храната след 6 м. се овкусява съобразно възрастта на децата. Аз ще питам педито и ще видя на купешките пюрета кога се появява сол в тях.

Ана, много ти се струпа! Дано да отминава вече! Praynig

# 643
Добро утро.
Момичетаблагодаря ви за хубавите думи,засрамихте ме  Embarassed
Аз май ви обърках като казах,че ще съм леля т.е. майчето не ми е сестра,ами жената на брата на ММ  Laughing Не знам каква ми се пада,но с нея се разбрахме,като с роди Марто,че няма да сме стринки или не знам си кви там,ами ще сме лели на децата ни.: ) Благодаря ви и за пожеланията за нея   bouquet
Лелъо Кити,нашата точка я чакаме юли.Вашата е голяма вече Simple Smile

Хеленче,ти на зеленчуци ли искаш да наблегнеш или да смесваш.Видях,че си вкарала крушата,но може би само за разхлабване?Като ти отговорят и на мен идея ще дадат,че ние още сме със същото меню.А Ели,сестричката ти в Плевен ли живее?Заедно ли ще си гледате малчовците???

ВенИчкааа, : ))) Ами вече ми липсваш,момиче.Влез в скайп днес,дано се засечем.От елхите май ние повече се впечатляваме тази година и Марто не я отрзи. : )

Ани2,дано дечицата да се оправят бързо  Hug Успех днес!

Деска,хахах горката Доля : )))) А като порастне ощеее Йо не знам.. сигурно ще и разкаже играта,пък и няма да може да избяга  ooooh!

# 644
  • София
Ваче, то не е статия, чета аз разни извадки по повод на захранването (които моя приятелка ми даде, та не знам какъв е първоизточника).  Та там пише и следното, по повод на солта за възрастта 1-3 години:

Сол: 2 г
- 2 г сол = 0,8 г натрий
- тук се включва и солта от скритите източници

Хранителна ценност: солта е нужна на всеки етап от живота, но в определени граници.
Това не са препоръчителни количества, а максимални.

Не знам какво значи да е умерена за едно бебе, честно казано.  Аз доколкото знам натоварва бъбреците.  Затова бих изчакала поне малко да поотрасне детето. Но само споделям съвсем непрофесионалното си мнение Hug
А това какво са правили бабите ни преди...да ти кажа аз не го приемам за критерий.  Едно че животът ужасно много се е променил оттогава, и второ - нямаме доказателства, че това не е нанесло някакви вреди Wink

И в заключение да кажа, че ако се слага съвсем мъничко, предполагам няма да е изобщо фатално или вредно. Като всяко друго нещо, важното е да не се прекалява и всичко ще е наред Hug

Общи условия

Активация на акаунт