Захранване, водено от бебето / Вaby-led weaning

• 21 257
  • 203
  •   1
Отговори
# 150
Rou, много интересни съвети и опит, благодаря ти, че споделяш   bouquet В написаното от теб, забелязах отново едно от предмствата, на които съм се радвала, захранвайки две бебета едновременно - това, че се стимулираха една друга с яденето и им беше страшно забавно.  Heart Eyes При едно бебе обикновено помага да се храни с цялото семейство  Simple Smile Това за умората също е вярно - добре е бебенцето да не е уморено, когато се предлагат храните, имам една снимка, на която едната ми дъщеричка спи просната на столчето, уморена от храненето  Laughing

А ето тук в откъса "А колко цапат две бебета?" съм споделиля накои идеи за по-"чисто" захранване, може нещо да ти е от полза.  Simple Smile

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/04/27/nai-lesnoto-zahranv … deno-ot-bebetata/

# 151
Захранване, водено от бебето е в новата "Книга за кърменето"   Simple Smile

http://zabliznacite.wordpress.com/2012/09/24/kniga-za-karmeneto/

# 152
Тези, които ще захранват тази  есен/зима/пролет и ще "готвят"- как смятате да се запасите с български плодове и зеленчуци? И по-точно, как ще сметнете количествата, с които да се запасите, особено ако детето още не е захранено, и нямате представа какво ще яде? Идеи?

# 153
Чудих се дали трябва да слагам нещо във фризера и се отказах... По план ще започвам средата на ноември, тогава има малко избор на плодове и зеленчуци, но наистина нямам идея какво да приготвя. Правя планове да захранвам с био продукти и да се ориентирам на момента какво се предлага и какво да взимам (според схемите кое в кой месец е подходящо).

# 154
То май от сезонните зеленчуци сега останаха чушките  Thinking Евентуално малко чушки и тиквички и патладжан на ивици или дебели резенчета, може чушките направо изпечени, а тиквичките и патладжана бланширани. Иначе през зимата ще има броколи,карфиол, картофи, тиква, ябълки, круши... Няма да останат гладни децата  Simple Smile

# 155
То май от сезонните зеленчуци сега останаха чушките  Thinking Евентуално малко чушки и тиквички и патладжан на ивици или дебели резенчета, може чушките направо изпечени, а тиквичките и патладжана бланширани. Иначе през зимата ще има броколи,карфиол, картофи, тиква, ябълки, круши... Няма да останат гладни децата  Simple Smile

Добри идеи!

# 156
Замразявала съм печени чушки. Стават добри за млечна салата. Можеш да ги бланшираш и ще имаш за пълнене. Това ми предстои да правя другата седмица като тръгне Гоги на ясла за цял ден.

# 157
Да, замразените печени чушки стават много сполучливи, може да се замразят и направо необелени, така остават някак по-вкусни  Simple Smile

# 158
Присъединявам се към вас. Дъщеря ми е на 1 година, не мога да кажа, че изцяло съм спазвала този метод, но тя от малка отказа пюрета, както и някой да я храни с лъжица. Резултатът е, че сега си яде всичко сама, с ръце все още, но мисля, че за възрастта си е супер. Пюрета е яла съвсем малко, но те колкото и да са био нямат нищо общо с прясно приготвената храна.

# 159
Минавам да ви поздрави и покажа една снимка на малката ми Бери , и тя не е много малка вече де на 19 месеца е и си хапва много сладко

имам проблеми с храненето по скоро с баткото, колкото с Берин Simple Smile

тук яде сурови тиквички и двете ги предпочитаме  Peace

нямам много време  Rolling Eyes, но когато имам повечко време обещавам да наминавам

# 160
Сладурана, като батко си  Heart Eyes

между другото и аз потвърждавам, че суровите тиквички са много вкусни, за първи път ги опитахме в салата преди 12 години, никога не ми е идвало наум преди това, че могат да се ядат сурови.  Grinning

# 161
Разглеждам храните, които са подходящи за въвеждане в първия месец на захранване и се чудя на някои от тях:
 - зелен боб - не е ли притеснително да не се задави бебето с бобчетата в шушулката;
 - оризови бисквити - става въпрос за такъв продукт или за друго:

ако е за това, пак се чудя не е ли опасно...
 - когато се дават корички хляб, какво може да има в хляба, в моите рецепти има малко сол, малко захар, мая;

И още нещо - при този вид захранване, кога започвате да предлагате храна различна от кърма/мляко по 2 пъти на ден?

# 162
  • Berlin
Оризовите филийки бяха 1вото, което предложих, макар и не на 6м.,а по-късно. Той си отчупваше малко парче с венци и го въртеше из устата си, докато омекне. Изяждал е цяла филийка по-нататък, ако е бил по-гладен. Simple Smile

# 163
Арлина, и аз много се притеснявах от задавяне, но децата си имат прекрасно чувство за самосъхранение и се справят много добре.

# 164
  • София
За задавянето има цял раздел ето тук: Захранване, водено от бебето / Въвеждане на твърди храни след 6- … възраст – ІІ част  Peace

За захарта в хляба ми обясниха майсторки с хлебопекарни, че е нужна, за да се "активира" маята и обикновено е в доста скромни количества.

Общи условия

Активация на акаунт