БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 88

• 67 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте, изпуснала съм много, но ми се ще да ушия нещо дребничко за Коледа  Wink
Geri681, Iucka, много ми харесаха снежните човеци. От къде мога да си сваля схемата за тях?
 Hug

# 526
  • Бургас
Ето и снимките тъкмо ще покажа и това което приключвам- това е гоблена
имам още малко за довършване по него
Така изглежда отпред

а така отзад

# 527
Ето схема на снежното човече:

# 528
Значи аз шия : долу ляв - горе десен (в това положение конеца е отзад), после долу ляв (конеца излиза от лицевата страна на панамата) горе десен (като бучна в горен десен - конеса отива от опаковата страна) и така. После на връщане - долу десен (конеца e от опаковата и излиза на лицевата страна) горе ляв - конеса "затваря кръстчето и отива от конеца от опаковата страна и пак долу десен, горе ляв. По този начин отзад става IIIII.
Дано да стана ясно Banghead

# 529
  • Бургас
Значи аз шия : долу ляв - горе десен (в това положение конеца е отзад), после долу ляв (конеца излиза от лицевата страна на панамата) горе десен (като бучна в горен десен - конеса отива от опаковата страна) и така. После на връщане - долу десен (конеца излиза на лицевата страна) горе ляв - вкарвам конеца от опаковата и пак долу десен, горе ляв. По този начин отзад става IIIII.

Точно така

# 530
  • Атлантис, Галактика Пегас
Кordelia опитвам се да видя на снимката на пеперудата и ми се струва, чеимаш дупчица в средара на всички страни на кръстчето...или не виждам правилно? newsm78 . Аз боцкам във всяка дупка. То затова ли при мен става издуто като бобче Rolling Eyes . Ами така кажете бе хора Grinning кръстче се шие през дупка. Така ли? И гледам , че на теб м/у кръстчетата ти се вижда от панамата, а при мен толкова са натикани едно в друго кръстчетата, та затова може би се издуват нагоре като бобчета newsm78. А иначе, изобщо не ми пука как изглежда отзад Laughing

Друго питане Mr. Green
Снощи започнах конкретно с тази, обаче отстрани на ръчичките, гледам, че има половин кръст ли е това? И ако да - от ляво примерно ще се завурши добре, обаче от дясно (дясната ръчичка) моят кръст като затваря в тази посока \ и полукръста като е в тази посока.... newsm78. то се обесмисля, за да е по-детайлно. Или трябва да го направя (полукръста в другата посока, или в тази, само че да бъде четвътр ктъст. Дано ме разбрахте Rolling Eyes Sad . Извинявам се много, че непрекъснато питам, ама не съм шила до сега ни контур, ни полукръст, ни 3/4кръст... Sad
http://media.snimka.bg/9784/025823803-big.jpg?r=0
Моята панама е доста ситничка И се шие през нишка Поне така го разбрах от обяснения Питах и момичета и съответно горе долу си го наложих на панама схемата и ми се получи че е през нишка  Peace

# 531
  • Бургас
Kordelia аз си мисля че и така става ако ти е по ситна панамата, моята е разграфена българска и във всяка дупка боцкам. Може би при по ситна панама се бучка през дупка  newsm78
didida защо не пробваш няколко бода да ушиеш през дупка и ще прецениш как ти става по добре

# 532
Значи аз шия : долу ляв - горе десен (в това положение конеца е отзад), после долу ляв (конеца излиза от лицевата страна на панамата) горе десен (като бучна в горен десен - конеса отива от опаковата страна) и така. После на връщане - долу десен (конеца излиза на лицевата страна) горе ляв - вкарвам конеца от опаковата и пак долу десен, горе ляв. По този начин отзад става IIIII.

Точно така
Още малко ще ме потърпите ли? Cry Cry
ШОШИ казваш "точно така" ама като шия така - отзад е така IIII newsm78
А когато аз шия гобленов бод - отзад ми се получава като твоя гръб. Thinking
Ще пробрам и през дупка, в краен случай ще ги ушия гобленов с три ката, ама не е там въпроса. Исках да правя кръстчетааааа smile3511
Kordelia разбрах Heart Eyes
erisii виж това http://media.snimka.bg/9794/025842537.jpg?r=0

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 11:53 от didida

# 533
  • Бургас
Да по принцип правилно е да ти се получава отзад IIII, но на мен ми е по лесно гобленов бод и за това така си го шия. Просто не ми е удобно по друг начин

# 534
  • Пловдив
  bouquet

# 535
Добре съм се заричала нищо да не върша по важно след нощна смяна .  ooooh! ooooh! ooooh!
Прибрах се от пощата дето съм изпратила 5 картички и чак пред вратата се сетих че не съм ги снимала...  Mr. Green hahaha
Дано приятелите ми се похвалят на съответните места в мрежата да ги покажа и на вас... Че иначе... остава спомен само в моята глава.  Rolling Eyes

# 536
  • Поморие
Момичета, искам да питам един малко "тъп" въпрос, но като не съм правила картички не знам как да процедирам. Как скривате гърба на гобленчето, когато не го залепвате върху картона , а се прави прозорче. Толкова много красиви картички видях поздравления на майсторките    bouquet и аз реших да пробвам, но 1-во питам  newsm78

# 537
  • sf
Ами залепваш отзад друг картон  Mr. Green

# 538
Момичета, искам да питам един малко "тъп" въпрос, но като не съм правила картички не знам как да процедирам. Как скривате гърба на гобленчето, когато не го залепвате върху картона , а се прави прозорче. Толкова много красиви картички видях поздравления на майсторките    bouquet и аз реших да пробвам, но 1-во питам  newsm78
Аз тази година ползвах готови на Лидл, иначе миналата ги правих от картон от книжарница разделях го на три първо прегъната част  не се пипа, във втора (по средата) се изрязва прозорче, слага се гобленче и се залепва прегъната първа част, а на трета  се пише послание.
Уф дали разбираемо го написах???

# 539
Аз тази година ползвах готови на Лидл, иначе миналата ги правих от картон от книжарница разделях го на три първо прегъната част  не се пипа, във втора (по средата) се изрязва прозорче, слага се гобленче и се залепва прегъната първа част, а на трета  се пише послание.
Уф дали разбираемо го написах???

Не много

Общи условия

Активация на акаунт