Боя за коса - BLOND 25 - Ослепителни Снежанки ***

• 68 435
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • в 1001-та нощ
В§С, какво като коректорите са близки до боята - ти нали не добавяш и оксидант, когато ги ползваш с маска, логично е като част от боята да са близки до нея -  до оцветяващия крем, макар, че не съм се интерсувала

с какво е вредна крем боята - активна е сместа боя + оксидант - тя въздейства на косата "увреждащо"; реакцията  в сместа протича, когато двата продукта се смесят

ако в един съд имаш алкално в-во,а в друг кисело - докато не ги смесиш - реакция няма

и шампоаните са алкални (като крем оцветителите), но косата не гори от това

до колкото ми е известно - много малко оксидант има само в коректорите за изсветляване, не в коректорите за цвят; първите целят да подсилят изсветляващия ефект на дадена боя; вторите целят да коригират нюанса/цвета в желана посока

Надявам се - да не ми задаваш други въпроси (моля  Praynig )

# 721
a.l.e.n.a, ти не знаеш какво съдържа един коректор, но си убедена, че е безвреден  Shocked Crazy

Цитат
ако в един съд имаш алкално в-во,а в друг кисело - докато не ги смесиш - реакция няма
За каква реакция става въпрос? Това какво общо има с вредните съставки, които се намират в боята? 

Цитат
и шампоаните са алкални (като крем оцветителите), но косата не гори от това
Не всички шампоани са алкални и не може да се сравнява шампоан с боя.

# 722
  • в 1001-та нощ
и  Hug към края на темата да споделя, че най-накрая ползвах златистата тонер масла Рич Ванила на Редкен

много приятна консистенция, не много гъста, перлено златист цвят, мисля, че няма как да се прекали и преекспонира цвета в кафеникаво или череникаво, както е с други злато-руси тонери (по-интензивни)

има смисъл да се ползва при изсветлена до по-бяло коса, която има нужда от вкарване на златисто

за по-тъмна коса, която има нужда от изсветляване съм скептична, но е възможно да подейства минимално забележимо - само отгоре (по повърхността на косъма) - до следващото измиване

# 723
   Момичета с каква боя мога да постигна този цвят?

# 724
  • в 1001-та нощ
за да ти отговори някой трябва да споделиш още поне:

- каква ти е основата като цвят (каква е косата, на която искаш да го постигнеш)
- дали косата ти е третирата - дали настоящият цвят е в резултат на боя или естествен

друго, ако се сетиш  Peace

# 725
  Основата ми е 7ца. По принцип се боядисвам да. В момента съм с медна коса Hug

# 726
Руж и аз бях питала за същия цвят поне кой номер се води, но така и не получих отговор и аз в момента съм със седмица боядисана но в събота ще се изсветлявам отново и затова ме интересува какъв цвят се води и кой номер, благодаря ако някой отговори..

# 727
По-скоро, ако някой знае какъв е цвета.   Peace   
Аз също искам да отговоря, но като не знам?     33uu

# 728
   Момичета с каква боя мога да постигна този цвят?

Прилича ми малко на това

# 729
    Благодаря ви! Май се води медно русо newsm78

# 730
  • в 1001-та нощ
ако питаш с каква боя да го постигнеш - трябва да се прецени освен с кой тон (като осн. цвят), също и с какви подтонове

дали твоят цвят в момента  има зелен оттенък, или червенеещ или пепелен/студен, и спрямо това - за да се получи желания се преценя каквов нюанса да се коригира - ако зеленее - да се добави повече червено (като подтон) или ако червенее, напротив ....

мисля, че е доста деликатно и най-добре ще го прецени колорист на живо - който вижда косата ти реалнпо и си познава боите, с които работи

да не говорим, че на един монитор изглежда по един начин, на друг по друг начин....съвсем друг момент е как ще реагира косата ти ... колористът би следвало ан момента да гледа как се развива цвета и да прецени кога да спре процеса

също, ако има нужда от последваащ корекция с тонер и т.н.  Peace

деликатно е  Peace

# 731
Момичета, може ли някой ако знае да ми отговори какво означаваха цифрите след точката - например - 10.21 или 10.0?

# 732
руж аз го гледах цвета при моята фризьорка медно русо но повече ми червенееше, изглеждаше и по тъмен, а за кастинг знам че стават по тъмни от това което е показано, момичета добре аз сега съм рижава и седмицата ме хваща, значи съм между 6-7, сега като се изсветля се надявам поне 2 тона , ще е съсупра, мисля си нещо за 9 ако мога да постигна ще е суупер!!!! но се надявам само , та така или инъче пак ще има жълт отенак, и трябва да сложа пепелива боя нали така? аз по принцип не искам да съм пепелива искам да има цвят леко да има златист отенък, но ако е много жълта по добре да сложа поне първия или втория път пепелно???

a.l.e.n.a искам да те попитам какъв е твоя цвят, как се води като номер от професионалните, на аватара седи страхотно, а може ли да видя твоя снимка на косата ти, разбира се ако може, много ми харесва така цвета ти, но не съм виждала твои снмки из темите, а уж доста съм разглеждала и чела..само от аватара немога да приценя добре..

А нова тема някой ще пуска ли?

# 733
  • в 1001-та нощ
пускала съм, но не често

някои дами ужасно недоволстват, ако темата не е станала 50 страници и за да няма разправии - защо темата е пусната по-рано се чака  Sick

ползвам суперизсветляваща на кюн с 12%

# 734
алена благодаря, но твоя е доста светъл, но много красив цвят-поне това виждам на аватара..
е моя няма да е толкова светъл, но ще се радва ако постигна поне 9 със това изсветляван.. а ако не се харесам  то тогава ще полудея от яд че съм си изтощила толкова косата и ще я потъмня отново..да дойде събота та да видим какво ще наплескаме пак.. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт