Отговори
# 135
Беше странно и плашещо.Никога няма да забравя това усещане.
Много сте меки с нея. Ако дори предположи, че в началото на реването за някаква глупост ще изяде голям пердах, няма да стигне до припадане. Но кой да й покаже, че има и такава вероятност Whistling
Не ви виждам след няколко години като стане тийнейджър и почне да ви се прибира в 4 сутринта пияна и надрусана, и да спи с всеки срещнат, или да ви отсъства с денонощия и да не знаете къде е, как ще й кажете "ама, мами, това не е хубаво" - та вие ще треперите тя да не ви се скара.

Теоретично предложение. Давате ми я за 10 дни. На десетия слагаме камера у нас и снимаме как преминава едно нейно тръшкане, ако изобщо такова се появи на десетия ден, защото силно се съмнявам Thinking След това тя пред вас пак ще си припада, но поне ще сте видели, че го прави само с вас. Децата правят това само пред хората, пред които минава. Ако мислите, че вашата е единственото припадащо и спиращо да диша от тръшкане дете... И пак ви казвам - няма дете, умряло по този начин, хем че доста деца го правят, понеже много родители не знаят какво значи да забраниш нещо както трябва.

# 136
Сега остава да разгадаем и кой се крие зад божия син.  Mr. Green

# 137
Беше странно и плашещо.Никога няма да забравя това усещане.
Много сте меки с нея. Ако дори предположи, че в началото на реването за някаква глупост ще изяде голям пердах, няма да стигне до припадане. Но кой да й покаже, че има и такава вероятност Whistling
Не ви виждам след няколко години като стане тийнейджър и почне да ви се прибира в 4 сутринта пияна и надрусана, и да спи с всеки срещнат, или да ви отсъства с денонощия и да не знаете къде е, как ще й кажете "ама, мами, това не е хубаво" - та вие ще треперите тя да не ви се скара.

Теоретично предложение. Давате ми я за 10 дни. На десетия слагаме камера у нас и снимаме как преминава едно нейно тръшкане, ако изобщо такова се появи на десетия ден, защото силно се съмнявам Thinking След това тя пред вас пак ще си припада, но поне ще сте видели, че го прави само с вас. Децата правят това само пред хората, пред които минава. Ако мислите, че вашата е единственото припадащо и спиращо да диша от тръшкане дете... И пак ви казвам - няма дете, умряло по този начин, хем че доста деца го правят, понеже много родители не знаят какво значи да забраниш нещо както трябва.
То няма гаранция че и твоите така строго гледани деца няма да станат пройдохи.Теоретично де...За пример-сина на наша позната с добра професия,спец в областта си,стана наркоман и накрая посегна на родителите си.Има и други примери за строго гледани деца които като се откъснат от родителите стават разюздани.Дори сина на наша роднина която го държеше до 18г изкъсо,нямаш идея дори колко го командореше,сега избяга да живее в чужбина и живее така че и майка му е потресена...

Малката направи това в градината пред 4-5 учителки и лелки, и лекарката.Припадна и повърна...

# 138
То няма гаранция че и твоите така строго гледани деца няма да станат пройдохи.Теоретично де...За пример-сина на наша позната с добра професия,спец в областта си,стана наркоман и накрая посегна на родителите си.Има и други примери за строго гледани деца които като се откъснат от родителите стават разюздани.Дори сина на наша роднина която го държеше до 18г изкъсо,нямаш идея дори колко го командореше,сега избяга да живее в чужбина и живее така че и майка му е потресена...

Малката направи това в градината пред 4-5 учителки и лелки, и лекарката.Припадна и повърна...
Не ги гледам строго, давам им повече свобода, отколкото други хора дават на децата си, но ги възпитавам. Ако някой започне да реве за нещо, което не давам, не го получава, нито му съчувствам. Детето не трябва да се гледа строго и изкъсо, но трябва да се възпита и ако вече е изпуснато, като във вашия случай, трябва спешно да се вземат строги мерки. След които мерки може вече да се мисли за някакво омекотяване на подхода. Мислела ли си да я заведеш на психолог? Ако всеки път реагира така вместо като останалите деца да си пореве и да престане, може би има проблем с нервите. Аз все още мисля, че проблемът е изцяло във вашата реакция с баща и, но може да се окаже, че детето не произвежда в достатъчни количества някой химикал.

# 139
Сега остава да разгадаем и кой се крие зад божия син.  Mr. Green

И аз това се чудя вече седмица Laughing Wink.

# 140
Моят син е на 7.5 месеца и също изпада в такива кризи, опитвам се да разбера какво иска, взимам го в коленете си, предлагам играчки , но той е решил, че ще се дере. Не знам като е толкова малък дали да мисля , че вече е разглезен -имаше продължителни колики и много го носех на ръце.

# 141
имаше продължителни колики и много го носех на ръце.

Имала ли си друг избор?

# 142
  • София
Айде и аз в темата. Ще я следя. Доста познати неща срещам.
При мен обаче не е тръшкане за щяло и нещяло. Не гледаме ТВ. Не сме консуматорски пример. Иска си разни там неща, но това го преодоляваме без проблем.
 Имаме обаче кризи, които са от типа- не, пак отначало. Защо аз съм светнала лампата на стълбището, а не той. И се връщаме пак вкъщи. Също и разни там- нарочно пръскане с вода по пода в банята, нарочно кривене и събаране на възглавници по земята. Нарочно плюене по време на хранене и хилотене.

# 143
Определено нямах избор. Не мога да си оставя детето да се дере, когато нещо го боли. Да ама сега вече свикна с непрекъснатото внимание и по цял ден седя на един стол до него и го забавлявам, само за секунда да си отклоня погледа и вниманието от него и да разменя някоя дума с ММ и малчо се е разсърдил. Нищо не мога да свърша, защото съм прикована за този стол. Вечер някой друг го наглежда за 15 мин. ,за да се изкъпя.  Shocked Въобще кошмар, по цял ден дрънкам, пея, подсвирквам, издавам смешни звуци, пея, разнасям по стаите, за да му е забавно.
Ето пример седнала съм на масата да пресипвам домашно приготвено пюре в бурканчета- на половин метър от бебо , говоря му, но понеже не го гледам в очите и той се разревава.  Shocked

# 144
  • гр.Пловдив
Определено нямах избор. Не мога да си оставя детето да се дере, когато нещо го боли. Да ама сега вече свикна с непрекъснатото внимание и по цял ден седя на един стол до него и го забавлявам, само за секунда да си отклоня погледа и вниманието от него и да разменя някоя дума с ММ и малчо се е разсърдил. Нищо не мога да свърша, защото съм прикована за този стол. Вечер някой друг го наглежда за 15 мин. ,за да се изкъпя.  Shocked Въобще кошмар, по цял ден дрънкам, пея, подсвирквам, издавам смешни звуци, пея, разнасям по стаите, за да му е забавно.
Ето пример седнала съм на масата да пресипвам домашно приготвено пюре в бурканчета- на половин метър от бебо , говоря му, но понеже не го гледам в очите и той се разревава.  Shocked

#Crazy Shocked ooooh! Леле,майко,....и твоята не е лесна тогава,аз досега да съм свършила курса при това положение....

# 145
От ревливите бебета стават най-разглезените деца за съжаление. Веднъж като свикнат, че с рев всичко се постига и "коликите" могат да не им минат цял живот.

# 146
Да , за съжаление е вярно, че от колики стигнахме до разглезване, обаче се чудя и мая какво да правя. Когато бебо иска нещо и не му се угоди, като например носене или фъррр  и той испада в истерия. Крещи и се дере чак сълзи има, пробвала съм го може да се дере половин час и ме е страх да не получи херния от толкова напъване. Ако някоя мама е имала подобен случай, да даде съвет какво може да се направи.  Embarassed

# 147
Да , за съжаление е вярно, че от колики стигнахме до разглезване, обаче се чудя и мая какво да правя. Когато бебо иска нещо и не му се угоди, като например носене или фъррр  и той испада в истерия. Крещи и се дере чак сълзи има, пробвала съм го може да се дере половин час и ме е страх да не получи херния от толкова напъване. Ако някоя мама е имала подобен случай, да даде съвет какво може да се направи.  Embarassed
Отвличаш вниманието с друго.  Peace

# 148
  • гр.Пловдив
Да отвлича,да отвлича -колко да отвлича-може ли цял ден на маймуна да се правиш и да нямаш време до WC да отидеш ooooh!
Незнам какво да ти кажа миличка,както си установила и мощния рев с дране не си е работа,когато ти писне и решиш да му дадеш свободно,......аз най-вероятно бих заложила на повече разходки-да гледа вън това онова и да се изморява,за да спи после newsm78

Иначе с други хора свикнал ли е?Питам понеже имах една колежка с такова бебенце и тя се "спасяваше" като си викаше приятелки у дома на кафенце,някои с по-големи дечица и на бебето му беше интересно да ги наблюдава и се кротваше явно,поне не й е бил в ръцете нон-стоп и да мрънкоти и ревунти,така откарваше по 2,3 часа Peace
Телевизор да бачка,нещо радио да не е тихо.. newsm78

# 149
Да отвлича,да отвлича -колко да отвлича-може ли цял ден на маймуна да се правиш и да нямаш време до WC да отидеш ooooh!

Баш така става.

Общи условия

Активация на акаунт