Хранене и захранване с HiPP

• 32 777
  • 261
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много благодаря, HIPP! Така си и мислех, но реших все пак да попитам ...  Simple Smile Изникна ми и друг въпрос: днес взех пюре от горски плодове с ябълка, на което е обозначено след 4 месеца...само че после видях, че има и ягоди вътре...Та въпросът ми е: не е ли малко рано за ягоди, знам, че се дават след годинка?

# 121
Здравейте,

Възрастите обозначени на опаковките са минимални. Те показват на родителите, че рецептурите по-рано не бива да бъдат включвани в диетата на детето. Конкретно за пюрето от горски плодове с ябълка, може да се въведе по-късно след като бъдат въведени всички останали основни суровини, когато няма изявена алергия или наследствена обремененост в семейството. Ягодата може да се въведе и по-рано в менюто, като не се чака навършване на една годишна възраст на детето.

# 122
Здравейте,записвам се да следя темата.Ние сме на 5 месеца и мисля да захранвам вече.

# 123
  • София
На Нipp Combiotic 1 сме и смятам да захранвам от 5 навършени месеца и да започна с пюре "Първия картоф на бебето" .От първия месец сме изцяло на АМ и следвам увеличаване на мл и намаляне на храненията на денонощие спрямо кутията и въпроса ми е  - тъй като от 5ти месец АМ е 235 мл и 5 хранения на денонощие не трябва ли при въвеждане на пюрето мл да се намалят и с колко,защото моят гладник си изпива всичко до капка ? И втория ми въпрос - ако почна с картофа колко време го давам,кога правя почивка и като цяло АМ по колко се намаля като мл с въвеждането на пюренца?Третия въпрос ми е  -  след картофа кои пюренца да въведа? Благодаря предварително bowuu

# 124
Здравейте gloria_calcar11,

С въвеждането на твърдата храна и соковете, количеството на млякото, както и броя млечни хранения постепенно ще намаляват.
Обикновено първоначално се започва със зеленчуковите пюрета в обедното хранене. Правилото е когато се въвежда нова суровина, независимо каква е тя, винаги след това да се изчаква 4-5 дни, преди да се даде на детето отново от нея. Така ако се изяви алергия или храносмилателен проблем ще се знае на какво се дължи. След този период можете всеки ден да включвате тази суровина в диетата на детето. Започнете с една - две лъжички от пюрето от картоф, след което дохранете с количеството мляко, което детето приема по принцип. Ако детето не го приема можете тези лъжички да ги смесите с малко от млякото. Съотношението мляко - пюре ще се променя във времето в полза на пюрето, но самото дете ще ви покаже какво точно да бъде то, тъй като всяко дете приема твърдата храна по различен начин и в различно количество. Няма твърда препоръка за това. Важното е до момента на преминаване към общата храна - около 10-ти месец, зеленчуковото пюре да бъде включвано, като млечно-зеленчуково пюре. По-късно когато започнете да го редувате с месно-зеленчуково пюре в обедното хранене не е необходимо да дохранвате с мляко, при наличието на месо.
След картофа, можете да въведете моркова, пащърнака, тиквата, тиквичката. След въвеждане на няколко зеленчука, можете да въведете оризовата каша и тази от елда и просо в следобедното хранене. След това няколко плода като круша, ябълка и слива между храненията. След това можете да включите първите меса като пиле, пуйка и заек. Постепенно след това можете да обогатявате диетата с глутенови каши, започва се с овесената и допълнително зеленчуци и плодове, като броколи, карфиол, спанак, праскова, кайсия, шипка.

Успехи!

# 125
  • София
Благодаря Hipp за изчерпателния отговор Hug

# 126
На нас ни остана да въведем тиквичката и минаваме на оризовата каша.Въпроса ми е-само тя ли е за деня или на обяд си остава зеленчуковото пюре,а следобяд давам и каша?И колко време да давам каша,преди да преминем на плодови пюренца?

# 127
Здравейте D.St.,

Ако сте въвели вече зеленчуците и новата суровина ви е кашата, то на обед давате зеленчуците + мляко, а следобед давате кашата, която също трябва да съдържа мляко, дори да сте я закупили като безмлечна. Веднага след въвеждане на оризовата каша за около 4-5 дни, можете да въведете и първия плод между храненията, независимо дали ще е като сок или пюре.

# 128
  • София
Hipp и аз благодаря за разяснението,въпреки че въпросът не беше от мен отсега искам да си изготвя примерно меню.

# 129
Благодаря за отговора,HIPP.Почваме кашата Simple Smile

# 130
запис в темата Peaceпредстои ни захранване и на нас  bouquetМоже ли да дам 1лъж пюре от круша например,че сме склонни към запичане и евентуално след 4-5 дни да стартирам захранването със зеленчуковите ви пюрета?

# 131
Здравейте qq,

Ако детето се запича, то в такъв случай можете да въведете първо крушата и сливата, след което да започнете със зеленчуците. Избягвайте ориз, морков, картоф, банан в по-големи количества. За захранване ги комбинирайте с мляко в по-рядка консистенция. Кашите също са доста затягащи. Предлагайте ги, като допълнително към тях добавяйте плодове, като слива и круша.

# 132
Бихте ли ми написали примерна схема за захранване с вашите пюренца,значи мога да дам първо круша 2-3 лъжички,чакам 3-4 дни и после дояждаме пюрето или после 5-6 лъжички?След това сливата по същия начин,така ли?Ние се кърмим иначе,реших да захраня на 5месеца.Сокчетата кога да започна или пюретата са си по-добрия вариант“?

# 133
здравейте , мами! не знам дали е тук мястото ,но искам да попитам /може да ви прозвучи и малко глупаво/  какво означава "между храненията"?дали да имам предвид в 15часа ако се вземе за  обяд 12 часа и за вечеря 18 часа или трябва да значи 17часа , имайки предвид между 12часа и 20.30 вечерта.....става въпрос за плодово пюре в колко часа да го давам и чисто ли да бъде или в комбинация с мляко/все още се кърмим/?

# 134
Здравейте,

qq, плодовете се прилагат между основните млечни хранения, а не като десерт или предястие в основните хранения т.е когато давате мляко.
След като въведете крушата и сливата, продължете със зеленчуковите пюрета в обедното хранене. Подходящи са тези от морков, картоф - но го разредете с мляко, тъй като затяга, а и пюрето е доста гъсто, тиква, пащърнак, тиквичка.

vanq@, между храненията означава, когато храните детето с мляко или зърнено-млечна храна или месно-зеленчукова храна или млечно-зеленчукова храна. Часовете са индивидуални за различните деца. В началото, когато се въвеждат плодовете между храненията не е задължително да добавяте мляко.
Например ако детето го храните с мляко или млечно-зърнена храна към 9,30 часа и след това обедното хранене е към 13 часа то към 11,00 бихте могли да предложите плодово пюре или сокче.

Общи условия

Активация на акаунт