Хранене и захранване с HiPP

• 32 792
  • 261
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Детето ми е вече на 6 месеца и се захранваме.Минахме моркова,тиквата и картофа.Сега искам да дам"тиквички+картоф",но ме притеснява,че съдържа още и ориз. Подходящо ли е това пюре за етапа на захранване? Или да  давам други видове,а това да почакам след като въведа и кашите?  newsm78

# 136
  • Балчик
Оризът е изключително безопасна храна. Той не съдържа глутен или каквито и да е алергени. Не смятам, че е проблем да дадеш на детенцето ориз, макар и в началото  Peace

# 137
Благодаря.Така ще съм спокойна да дам от това пюре.  Simple Smile

# 138
Здравейте,

Оризът е една от първите храни, които се включват в диетата на кърмачето, тъй като е лесно смилаема и хипоалергенна храна. Той може да се включи като каша или като част от зеленчуково пюре. Това е причината част рецептурите за захранване да се обогатяват с ориз, който прави зеленчуковите пюрета още по-вкусни и хранителни. Оризът обаче се открива само в някои рецептури и в минимално количество, подходящо за възрастта.

# 139
  • Berlin
Оризът е една от първите храни. С това пюре обаче даваш 2 нови неща - тиквичка и ориз. Пиша го само информативно. Peace

# 140
Здравейте,
надявам се някой с подобен опит да може да ми отговори... детенцето ми е на 4 месеца (навърши ги преди няколко дни) и от около 3 дена няма такъв апетит какъвто имаше до преди това. По принцип малката е на АМ - след като сменихме 2 преди това, минахме на Хип Комбиотик и сме доволниот него (коригирахме изхождането до 2 пъти дневно). По принцип си харесва млякото и има добър апетит - храни се по 4-5 пъти на ден по 150 мл, наддава нормално - в момента е 6.400 и 67 см. Много ми е странно защо от събота детенцето няма апетит - изпива едвам по 60 мл на хранене и то около 3 пъти на ден, постоянно бута шишето с ръка или пък дъвче бибата.. вода за сметка на това пие с настървение... иначе е весела и си играе с играчките, смее се, от време на време става кисела (ама то е нормално за бебе) и стана по-сънлива.... Ходихме на консултация - педиатърката каза, че може да е от всичко, може да е настинка или просто да е в такъв период. Акото и е с нормален цвят, та не мисля че е настинала... може би няма повод за притеснение, ама като всяка майка на която детенцето до вчера се е хранило нормално и изведнъж престава си се притеснявам... моля споделете ако сте минали по нашия път Rolling Eyes

# 141
milosheva, моето детенце около тази възраст по същият начин не хапваше по много , ние сме на кърма, но винаги се изпъваше и ревеше като и бутах гърда да суче.Тогава за един месец не беше качила нито грам. Това което съм успяла да прочета и да разбера е, че основните причини са две: или са започнали да ви никнат зъбки/малко вероятно/  или на тази възраст всичко им е любопитно и това любопитство е преди всичко дори пред храната /това е по вероятно/.Разсейват се от най малкото и забравят че са гладни Simple Smile .Не се притеснявай и това ще отмине, след като всичко друго е наред няма място за притеснение!!!!Успех!!!!

# 142
Здравейте,

Също може да има проблем със стомахчето, наблюдавайте изпражненията. Започват месеците на големите горещини, увеличават се температурите. С тях и апетита на децата намалява, нуждата от вода се увеличава. Съветът ни е да предлагате вода и течности по всяко време, а храненето постепенно ще се нормализира, независимо какъв е източника на проблема.

# 143
Благодаря за отговорите Simple Smile Надявам се този период да премине и храненето на малката да се нормализира скоро! Simple Smile

# 144
iskam da popitam s kakvi zelenchukuvi piureta zapocnahte? blagodarq

# 145
Аз започнах захранването с безмлечна оризова каша на Хип, след това зеленчуците ги дадох в следната последователност: тиква, картоф, морков, тиквичка, пащърнак.

# 146
Аз започнах с тиква, картоф, морков, пащърнак, тиквички...

# 147
специален въпрос към HIPP : дадох инстантна каша от елда на Hipp на моето бебче, но след това установих че е минало повече от месец от отварянето на кутията....ще има ли проблем , възможно ли е кашата да е негодна за употреба/съхранявала съм я на сухо и тъмно място/....Благодаря предварително!

# 148
Здравейте vanq@,

Ако кашата е била отворена повече от месец, то не е препоръчително да я прилагате, тъй като дори да сте я съхранявали на сухо място в рамките на един месец сухата субстанция акумулира влага от въздуха и се създава условие за развитие на микроорганизми, които са попаднали в пакета, когато сте отворили пакета за първи път. Например, когато отворите слънчогледови семки и ги оставите за по-дълго, те се овлажняват.

# 149
Искам да попитам възможно ли е от сок от ябълка да се раздразни стомахчето .Дъщеря ми е на 5 месеца и цяла нощ повръща

Общи условия

Активация на акаунт