Хранене и захранване с HiPP

• 32 737
  • 261
  •   1
Отговори
# 210
Бебчо е на 9месеца,мога ли да му давам попара със сирене вече

# 211
Бебчо е на 9месеца,мога ли да му давам попара със сирене вече
Ако си въвела глутен сирене и масло да...

# 212
мами здравеите,бихте ли ми казали вие с какво първо захранихте ва6ите беб4ета с зелен4уково пюре и ли с ка6а аз захраних скоро с плодово пюре и нямахме никакви проблеми,но ре6их да го спра за6тото ме е страх да не свикне с сладкия вкус и после да не иска зелен4уково и ка6и и сега сме само на АМ ни6то друго и съм ре6ила да захраня от другия месец като станем на 4 месеца но се 4удя с какво дали според вас сам постъпила добре като спрях да давам плодово пюре и сега давам само мляко на бебо тои е на 3 месеца и половина педито ми каза 4е няма смисал да спирам плодовите но аз така си ре6х 4е е подобре за бебо 6те ви бада благодарна благодаря ви преджарително за мненията и съветите които 6те ми дадете хубав ден Hug

# 213
  • София
svetli2013, детето ти е изключително малко за захранване. Нужно му е единствено мляко на този етап. Можеш да започнеш най-рано на 5 навършени месеца и по-добре със зеленчуково пюре ( тиква, картоф, пащърнак) или оризова безмлечна каша.

# 214
мами здравеите,бихте ли ми казали вие с какво първо захранихте ва6ите беб4ета с зелен4уково пюре и ли с ка6а

Няма да те упреквам за по-ранното захранване, защото аз започнах, когато детето ми бе на 4 месеца и половина. Просто кърмата ми намаля, тя не искаше АМ и реших малко да си помогна с оризова каша. После продължих с тиква. Умишлено избягвах плодовите известно време, подари опасението, което си споделила- привикване към по-сладкият вкус.

# 215
zdraveite i ot men.as zaxranix detenceto si kato navar6i 4 meseca,zapo4naxme sas raniia morkov posle tikva,tikva i morkov,tikva i karof,brokoli s oris,morkov  i  kartof,i taka postoiano i gi smeniam. 2 dni iade 1 purence i sledva6tite 2 dni drugo pravilno lie taka?Tai kato niamame nikakav problem za sega ne obi4a tikvi4ki s kartov da gi kombiniram li s ne6to?Na6eto menu izglejda taka:sutrin karma i AM koli4estvo 150ml sledva6toto xranene samo AM 150ml,na obiad polovin zelen4ukovo purence i dovar6vame s AM,sled tova imame o6te edno  xranene sas AM i ve4eria AM i karma 150ml.Tova e za sega ta misalta mie mojeli pri tova polujenie da vklu4im o6te ne6to tia sled 5 dni navar6va 5 meseca.BLAGODARIA PREDVARITELNO HTE SE RADVAM ZA SAVET

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 13:49 от sve_830226@abv.bg

# 216
Здравей,
Ще ни бъде по приятно ако пишеш на кирилица.
За един месец си въвела доста неща пък и си захранила раничко. Има ли някакви причини за това.
Аз захраних на пети навършен месец, като за един месец въведох зеленчукови - картоф, тиква, морков. И плодови като междинно хранене - ябълки, круши, банан. Давах всичко по пет дни.
Защо след като имаш кърма не кърмиш и през останалото време.

# 217
Здравейте sve_830226@abv.bg,

Вече можете да включите плодове - ябълка, круша, слива, но не като десерт, а между храненията независимо дали ще са под формата на пюре или като сокче. Ако предлагате плодовете като сок, то е необходимо първите пъти да ги разреждате с вода 1:1.

# 218
привет на вси4ки мами днес бяхме на при педито на редовният преглед и ни казаха от другата седмица да запо4на да захранвам бебо с зелен4уково пюре по малко но аз се 4удя с какво да запо4нем и на коя марка 6те ви бъда благодарна за мненята вие как сте  захранили и с какво Hugбебо другата седмица става на 4 навар6ени месеца до сега сме били само на АМ от самото раждане и ве4е нение достата4но само млякото бебо ве4е несе заси6та достата4но

# 219
привет на вси4ки мами днес бяхме на при педито на редовният преглед и ни казаха от другата седмица да запо4на да захранвам бебо с зелен4уково пюре по малко но аз се 4удя с какво да запо4нем и на коя марка 6те ви бъда благодарна за мненята вие как сте  захранили и с какво Hugбебо другата седмица става на 4 навар6ени месеца до сега сме били само на АМ от самото раждане и ве4е нение достата4но само млякото бебо ве4е несе заси6та достата4но

Здрасти! Simple Smile
Аз започнах с пюретата на Хип и по-точно с тиква. После продължих с картоф... 

# 220
  • Berlin
Е, в подфорума на Хипп не знам какви други пюрета да препоръчаме. Simple Smile
Как разбираш, че не се засища достатъчно с млякото?

# 221
здравей,ами ве4е бебо пие по 200-250мл на хранене изпива го на един дъх а сме по4ти на 4 месеца и ми се струва 4е това коли4ество му е много за неговата вазраст,а и педто ми каза 4е е доста за него ама какво да правя няма да го държа гладен давам му да пие колкото иска все пак само това яде даже педи ни препора4а да захраня о6те на 3 месеца с плодово пюре,но аз ре6их да из4акам да навар6им 4 месеца и тогава да захранвам с зелен4уково или някаква ка6а но все о6те се колебая с какво и на коя марка така4е 6те ви бада благодарна за мненята Hugхубав ден на вси4ки

# 222
здравей,ами ве4е бебо пие по 200-250мл на хранене изпива го на един дъх а сме по4ти на 4 месеца и ми се струва 4е това коли4ество му е много за неговата вазраст,а и педто ми каза 4е е доста за него ама какво да правя няма да го държа гладен давам му да пие колкото иска все пак само това яде даже педи ни препора4а да захраня о6те на 3 месеца с плодово пюре,но аз ре6их да из4акам да навар6им 4 месеца и тогава да захранвам с зелен4уково или някаква ка6а но все о6те се колебая с какво и на коя марка така4е 6те ви бада благодарна за мненята Hugхубав ден на вси4ки

Според мен добре си направила, че не си започнала с плодовите пюрета. Аз съзнателно ги въведох след зеленчуковите с идеята детето ми да не свикне със сладкият им вкус.
Не знам дали е мит или не, но знам, че по-пухкавите дечица се захранват със зеленчукови пюрета, а по-слабичките с каши, защото те били по-калорични. Е, моето дете му давах не малко каши, но пак си е финно, както и да е.  Laughing
Пак ще се повторя, но аз съм доволна от Хип. Имат не малък избор от малки бурканчета, чудесни са за захранване. Първо въведох тиква, картоф, пащърнак, тиквички...  избягвах спанака със сметана. Не ми се струваше подходящо.  Laughing Все пак, ако искаш още мнения прочети и задните страници. Там има не малко мами, споделили опита си. Simple Smile

# 223
Здравейте имам няколко въпроса относно захранването и пюретата. Започнах захранването на дъщеричката ми на 5м.17д. Първо въведох безмлечна оризова каша Hipp- тя се прие много добре, след това започнах със зеленчуковите пюрета, първото беше тиква, която не се прие добре и след това картоф-него също не го прие особено добре. От пюретата изяжда максимум 1/4 от бурканче 125г. Мисля да опитам с морков, просто вече не знам какво да й предложа(изкупила съм почти целият асортимент от кашите и пюрета, които предлагате). Не знам имам ли повод за притеснение за изяденото количество или просто това не са нейните вкусове и трябва да открия предпочитаните зеленчуци.
Другото ми питане е относно съдържанието на сладка царевица и карфиол в някои от пюретата, на всякъде срещам мнения, че те се включват доста по-късно, а на бурканчето пише от 4-ти месец.
Предварително Ви Благодаря за отговорите!
Поздрави!

# 224
Здравейте имам няколко въпроса относно захранването и пюретата. Започнах захранването на дъщеричката ми на 5м.17д. Първо въведох безмлечна оризова каша Hipp- тя се прие много добре, след това започнах със зеленчуковите пюрета, първото беше тиква, която не се прие добре и след това картоф-него също не го прие особено добре. От пюретата изяжда максимум 1/4 от бурканче 125г. Мисля да опитам с морков, просто вече не знам какво да й предложа(изкупила съм почти целият асортимент от кашите и пюрета, които предлагате). Не знам имам ли повод за притеснение за изяденото количество или просто това не са нейните вкусове и трябва да открия предпочитаните зеленчуци.
Другото ми питане е относно съдържанието на сладка царевица и карфиол в някои от пюретата, на всякъде срещам мнения, че те се включват доста по-късно, а на бурканчето пише от 4-ти месец.
Предварително Ви Благодаря за отговорите!
Поздрави!

Само от две седмици захранваш... От кашите може да даваш ориз, доколкото знам просо и елда ама не бързай с нея.
От зеленчуците картоф, моркоф, тиква пащърнак, тиквички.. Също  и броколи, карфиол и царевица, но според мен с тях не бързай.
От плодовете ябълка, круша,банан и по натам сини сливи, кайсии и с едно наум праскови

Общи условия

Активация на акаунт