Хранене и захранване с HiPP

• 32 779
  • 261
  •   2
Отговори
# 195
2.Знам че първо се въвеждат няколко безглутенови и после идва ред на глутена.Въведа ли глутеновите само с глутенови ли да продължавам или може да редувам една вечер (а.К.а следобед  Mr. Green) безглутенова,една вечер глутенова?

Аз, откакто въведох глутена го давам всеки ден и безглутеновите каши ми останаха на заден план. Но пък според мен е голям плюс разнообразието, което искаш да осигуриш на детето си с това редуване на каши. Който и от двата варианта да избереш, няма да сбъркаш. Simple Smile

# 196
 Бих Ви препоръчала да редувате кашите, като глутеновите да давате само 2 пъти в седмицата. Не е задължително кашата да е в някъкво съотношение с млякото, важното е количеството от кашата да не се превиши.Може да изберете безмлечни зърнени продукти който да смесвате с вечерно мляко или направо в зеленчуковата каша или към кисела. Наддаването на тегло става най - вече ако се превиши дозата мляко или се ползват плодово- зърнени каши. Плодовата и млечната захар са си захар.От чисто зърно не се наддава- освен ориз и царевица, които са доста енергетични. Елдата и овеса в такива случай са подходящи.

# 197
  • София
Лоринка ,благодаря Hug Не превишаваме дозата АМ,но си изпиваме всичко до капка...А Жорето  Heart Eyes  е и доста висок за месеците си (74 см) и кг (8.800 кг) добре му стоят,ама въпреки това не искам да удари 10те килца преди годинка  Laughing

# 198
  • Berlin
Това, че от каша се пълнее, е голям мит. Моят син ядеше (че и сега почти редовно) каша всяка сутрин на закуска, откакто започна да яде по цяла порция, със сирене и масло. Не му се е отразило на теглото по никакъв начин.

# 199
Това, че от каша се пълнее, е голям мит. Моят син ядеше (че и сега почти редовно) каша всяка сутрин на закуска, откакто започна да яде по цяла порция, със сирене и масло. Не му се е отразило на теглото по никакъв начин.

Подкрепям.
Моята дъщеря си яде сутрешната попара със зърнена каша, а понякога за следобед яде зърнено-плодова и си наддаваме нормално, дори понякога сме под нормата.  Confused

# 200
  • София
abs , Just a Dreamer може би наистина си е до дете,както и самото наддаване.Синът ми доста добре наддава и без каши,НО той е и висок за месеците си.Не изглежда дебело бебе,даже са ми казвали,че е фин и строен Heart Eyes ...Въведох месото,от началото на идния месец ще почна и кашите  Mr. Green

# 201
Mомичета,магданоз,копър и лук пак като другите храни ли ги въвеждате-по 4-5 дни ?

# 202
Mомичета,магданоз,копър и лук пак като другите храни ли ги въвеждате-по 4-5 дни ?

Магданоз и копър съм давала в минимални количества, които са се съдържали в готовите пюрета и нямаше период на изчакване. С лукът бях по-предпазлива и изчаках 3-4 дена.

# 203
За копъра със сигурност без притеснения. Чай от копър се дава на двуседмично бебе

# 204
  • Berlin
Поздравките не се въвеждат, тъй като се смята, че такова минимално количество не представлява опасност.
Мисля, че единствено целината е алерген и трябва по-леко, но пък едва ли бебето ще изяде един стрък или една връзка. Simple Smile

# 205
Благодаря...ще въведа и аз лука за 4 дни тогава.
А да ви питам зелен пипер мога ли да изпека,обеля и да замръзя или няма да стане за ядене после.Утре ще го въвеждам и мисля да го правя на пара и да беля ципата,но имам 1кг био пипер и ми се иска да го съхраня остатъка.

# 206
МОЯТ СИН Е НА 6 МЕСЕЦА МОЖЕ ЛИ ДА ЯДЕ МЕСТНИ ПЮРЕТА НАПРИМЕР ЗЕЛЕНЧУКОВО МЕСО И КАКВИ СОКЧЕТА МОГА ДА МУ ДАВАМ ТОЙ НАПРИМЕР Е ПИЛ ЯБЪЛКА И МОРКОВ

# 207
За месото зависи кога си захранила.
Аз захраних на пет месеца със зеленчуково пюре, после дадох плодово пюре, сега давам оризова каша с плодове... И някъде на 6,5 месеца ще дам месо, пилешко, пуешко, заешко.
За сокове не те съветвам да даваш. По добре плодово пюре... Въпрос на лично мнение

# 208
мами аз да ви попитам понеже доста 4етох и на всякаде пи6е разли4но пюрето от тиква кам към кои спада плодови или зелен4укови newsm78

# 209
мами аз да ви попитам понеже доста 4етох и на всякаде пи6е разли4но пюрето от тиква кам към кои спада плодови или зелен4укови newsm78

Зеленчукови.  Peace И аз преди имах такава чуденка, споко!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт