Хранене и захранване с HiPP

• 32 735
  • 261
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте  MITS,

Потвърждаваме - една нова суровина плюс вече въведените и изчакване. Обедното хранене поне до 10-ти месец е препоръчително да бъде един ден млечно-зеленчуково на другия ден месно зеленчуково. За количествата и съотношенията няма точна дозировка. Децата до 8 месец мотат да приемат между 140-190 г. на хранене.

# 76
Благодаря за отговора.

Имам още един въпрос. Въвеждайки нов зеленчук, давам 1-2 лъжички и изчаквам няколко дни, за да видя дали ще има реакция. Останалото количество от пюренцето, може ли да го замразя, за да го използвам в следващите дни? ( на упътването пише, че може да се използва съхранявано в хладилник, в рамките на следващия ден, а аз трябва да изчакам няколко дни)

# 77
  • Berlin
Даваш сутринта 1-2 лъжички и следиш за реакция. То, ако има, ще се прояви още същия ден. На другия ден увеличаваш с малко и пак следиш. Не е нужно да чакаш с дни за реакция.

# 78
Здравейте MITS,

Алергичната реакция, в следствие на консумиране на дадена храна може да се изяви и до една седмица след консумирането и, като реакцията може да бъде оток, атопия, диария, обрив, и др.. Ето защо ние препоръчваме след като въведете новата суровина, да изчакате четири, пет дни и то ако детето няма наследствена обремененост в рода.
Замразяването не е препоръчително, тъй като се губи от хранителната стойност на продукта. Все пак можете да го направите в краен случай, само ако сте отсипали от бурканчето - не сте хранили директно от него.

# 79
Здравейте, до каква възраст могат да се дават каши и пюрета Хип? Също и АМ? Благодаря  bouquet

# 80
Здравейте и от мен! Много хубава темичка сте подхванали и реших да се включа в малкото свободно време ,което ми остава Simple Smile И ние от скоро се захранваме с зеленчукови пюрета,но нямаме особен успех. Въвела съм Картоф+пащърнак, картоф +тиква, ранен морков, и круша,че моркова много го запича. Вчера за първи път дадох и картоф+пащърнак+пуешко месо, и зяде 1/2 бурканче и 2 часа по късно повърна много, незнам дали е от пюрето или е защото вече се напъва да се изправя Simple Smile Може би сега е момента да спомена,че сме изцяло на кърмене, захранването го бях планирала за по рано, но се разболяхме и се наложи да изчакам, но сега ми се струва доста трудно, защото на малкия нищо не му харесва и много се запича ooooh!
Купих от сокчето с круша и имам едно въпросче - Коло дълго след отваряне на шишето може да престои, тъй-като и сок почти не пие  newsm78
Въобще приемам съвети всякакви, ще се радвам да обсъждаме какво да хапват бебоците. Дано само малкия да ми остава повече време за форума  Praynig

# 81
Здравейте,

aleks170, пюретата са обозначени като възрасти, като тези маркирани с 4 месец могат да се дават до 8 месеца, тъй като са гладко пюрирани, Пюретата от 8 месец могат да се прилагат до 1 годишна възраст тъй като частичките са такива, че детето да може да се учи да дъвче. Предлагаме и пюрета след 1 годинка, които вече могат да се прилагат и при 2-3 годишни деца.
Млеката са по възрасти - като има застъпване между формулите - коментирали сме го в темите за млеката. HiPP 4 е мляко за подрастващи деца и може да се прилага до 7 годишна възраст.
За кашите също няма ограничения в максималните възрасти. Обикновено те се прилагат до една годишна възраст, но при проблем с килограмите може и при по-големи деца.

rozalinda26, захранването е труден процес, тъй като детето трябва да свикне с твърдата консистенция, различен вкус, да се научи да дъвче и преглъща по различната храна. Това за повечето деца е много труден и постепенен процес и е напълно нормално то да повърне или трудно да приема някои храни. Имайте търпение, като не е важно детето да изяжда повече като количество в тази възраст, но предлагайте ежедневно твърда храна. Включвайте суровините постепенно, като се стремите да запазите поне две млечни хранения до годинка.
Соковете можете да съхранявате до 3 дни в хладилник, стига да сте отсипвали от бутилката т.е детето да не е пило директно от шишето. Соковете се дават между храненията и също се смятат за твърда храна. Също ако детето се запича, то има вероятност с повишаването на температурите проблема да се засили. Ето защо предлагайте вода в сутрешните часове преди първото хранене, тъй като тя много добре действа на перисталтиката, както и наблягайте на плодове като круша и слива и избягвайте морков, ориз, банан и ябълка.

# 82
Благодаря ви за съветите! При мен всички неща се случват трудно,явно и със захранването ще е така Simple Smile

# 83

aleks170, пюретата са обозначени като възрасти, като тези маркирани с 4 месец могат да се дават до 8 месеца, тъй като са гладко пюрирани

А само по консистенция ли се делят пюретата по възраст? Мога ли да дам пюре 4м+ на 2 годишно дете, ако съм добавила към пюрето сирене например, т.е. има частички за дъвчене?
Каква е разликата в менютата 8м+ и 12м+, защото аз не виждам разлика в големината на частичките?
Благодаря ви предварително  bouquet

# 84
Здравейте aleks170,

Гладко пюрираните храни не са подходящи за по-големи деца - над 8-10 месечна възраст, тъй като по това време детето трябва да се научи да дъвче. Пропусне ли се тази възраст, то проблема може да се задълбочи с времето, което става неприятно при по-големите деца. На пръв поглед не се замисляме над подобен проблем, но ако храната не се дъвче, то това за в бъдеще може да доведе до проблеми с храносмилателната, отделителната система...или пък детето да не желае друга храна, освен пюрирана.
Ако към гладко пюрирано пюре се постави друга суровина и се стимулира детето да дъвче то това не е проблем. Все пак се предполага, че на тази възраст децата имат достатъчно разнообразна диета.
В менютата 8 и 12 месец има разлика в частичките, вида и броя на суровините, количеството на микро и макроелементите, както и в количеството на солта, според европейските норми за кърмачета.

# 85
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

а ако не дъвчем все още и поглъщаме по-едро пюрирана храна проблем ли е за храносмилателната система?

# 86
Здравейте отново,

Детето по-голямо от 10 месеца трябва да приема храна с частици, която да се сдъвква колкото може повече. С дъвкането храната се подготвя да премине в стомаха, като не само  се надробява, но и се отделя необходимото количество слюнка, в която има ензими, които спомагат храносмилането. Тя не трябва просто да се гълта, тъй като това може да доведе до проблеми с храносмилането. Затова са и частичките, за да се стимулират децата да дъвчат.

# 87
Здравейте! Моето бебче е на 7 месеца, захраних от 6 месец със зеленчукови пюрета на Хип и след това оризова каша и елда. Сега ще въвеждам плодови пюрета и сокове. Въпросът ми е, може ли в първия ден да дам 50 мл сок от ябълка (от готовите сокчета на Хип) преди обяд и след обяд няколко лъжици пюре от ябълка? Това е един продукт, но в различни консистенции  newsm78

Също така колко дни да давам само ябълка преди да дам круща примерно? При зеленчуковите пюрета ги давах средно 4-6 дни от един вид преди да въведа нов зеленчук.

# 88
Здравейте branka07,

Плодовете независимо дали са представени под формата на пюре или сок, се прилагат между храненията сутрин и следобед.
Когато въвеждате ябълка, я въвеждате еднократно и след това изчаквате няколко дни - 4-6 както сте правили, но не я давате и сутрин и следобед. Ако след този срок не се изяви алергия или храносмилателен проблем, то можете всеки ден да давате ябълка като сок и пюре. След ябълката можете да продължите с круша, слива, грозде.

# 89
Здравейте! Доста съм объркана и моля за отговор.
Захраних дъщеря си с безмлечна оризова каша (на кърма сме). Сега съм в чуденка с какво да продължа? Двоумя се между зеленчуково пюре на Хип (още не съм избрала кое) или безмлечна каша Елда? Кое е по-щадящо за стомахчето, но и по-полезно, защото все пак нямаме навършение 6 месеца и ми се иска да караме по-полека?!

Много ще съм благодарна, ако ми отговорите!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт