Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 501 527
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 4 410
Към коя банка да се обърна за рефинансиране на ипотечен кредит?

# 4 411
Най-добре съберете оферти от поне още две - Уникредит активно гледат да привличат клиенти на други банки, ЦКБ сигурно също ще се зарадват на нов клиент, остават Пощенска, Токуда, ОББ....

За платените суми - искайте справка, съберете всички бележки, които може да откриете. Вижте в договора и в погасителните дали има вноска за застраховка. Действителен случай - има действаща застраховка, която покрива 6 месеца вноските в случай на безработица. Да, обаче кредитополучателят остава без работа, банката се прави на заспала, взема си парите и не напомня, застрахователят пък вади едни аргументи "Съкращение по чл....Х, значи по нашите правила нямате право и не сте ни потърсили в срок".

Като казахме, че сме взели разпечатки от мобилния оператор, за да се види кога сме ги търсили и че ако не платят ще се срещнат с адвокат, моментално преведоха вноските за 6 месеца напред.

Имаше случаи на осъдени банки, които са събирали парите за премия по животозастраховка, но не са превеждали на застрахователя. Застрахователя отказва да плати, банката твърди, че дългът трябва да се плаща от наследниците, но след едно съдебно дело си промениха мнението.

# 4 412
  • София
Моят кредит е към ДСК от 2011 г. и застраховката живот ми беше задължителна тогава.
Сега май не е така защото Групама не е май към тях вече.

Аз предоговорих към тях с потребителски на 4,85%. Не съм сигруна, че ще може да смъкне на 3,5%, много са тегава, гледат си новите клиенти и сякаш за старите не им пука много...

Успех в начинанието, дано намерите свестен адвокат. Питайте към тази организация на Активните потребители, те имат адвокати

Преди 2 седмици. 40 х. лв

А кога го предоговорихте? И за каква сума става въпрос?

Извинявам се, че пак питам, но с колко спадна вноската на месец след понижаването на лихвата? Питам, защото според мъжа ми не можело да има толкова ниска лихва за потребителски кредит.

# 4 413
В петък бях в ЦКБ и ми предложиха рефинансиране на потребителски на 4,75%, а ипотечен - на 3,2% с покриване на нот. такси. Не съм клиент на банката.

# 4 414
 Имам ипотечен кредит към ЦКБ, искам да погася предварително част от него. Казаха ми, че трябва да мъкна и поръчителя си всеки път щом внасям сума за погасяване, което е абсурдно. Някой има ли инфрмация дали е вярно, утре ще ходя до банката, но все пак исках и тук да попитам.

# 4 415
За пръв път чувам за такова изискване, но принципно може да има логика - поръчителя е вид солидарен длъжник. Като погасяваш, да се разпише, че е поръчител вече на по-малка сума.

# 4 416
Щото може да се дърпа ли? Що за глупост. По скоро ако парите се теглят от някаква обща сметка или нещо подобно.

# 4 417
Предполагам, че поръчителят се е разписал на договора и погасителния план към него. Като се погасява предсрочно би трябвало да издадат нов погасителен план и някакъв още документ. Би следвало да се разпишат и от двама ви. Те са с информативен характор, но поръчителя като страна по договора трябва да сложи подпис, че е запознат, защото и за него нещата се променят.

# 4 418
  • Перник
Предполагам, че поръчителят се е разписал на договора и погасителния план към него. Като се погасява предсрочно би трябвало да издадат нов погасителен план и някакъв още документ. Би следвало да се разпишат и от двама ви. Те са с информативен характор, но поръчителя като страна по договора трябва да сложи подпис, че е запознат, защото и за него нещата се променят.

Аз съм погасявала предсрочно потребителски кредити - в Уникредит цял кредит и в ДСК частично. Никъде не са търсили съдлъжника (съпругът ми). Искат неговото присъствие и подпис само при отпускането на кредита, после даже и не питат за него Simple Smile

# 4 419
Съдлъжник, защото сте женени. По дефолт винаги ще отговаряте заедно, ако не сте с предбрачен договор или не се откажете от наследство при по-специфични ситуации, а поръчителя вече е чужд човек и предполагам гледат с другу око. Освен това банката е друга...

# 4 420
  • София
Лихвите се плащат, докато не се върне цялата главница. Защото върху неиздължената главница се начислява лихва всеки месец.
Т.е. няма как да сте платили всички лихви и сега да остава само главница.
Със сигурност могат да намалят лихвата под 4%, но ДСК са много бавни и тегави в предоговарянето. Обиколете по другите банки и вижте какво ще ви предложат за рефинансиране, докато борите ДСК. Може да използвате получените оферти пред ДСК, за да ви намалят лихвата, ако решите да останете там.
Бъдете по-коректни към постовете си. За потребителски кредит на общо основание, няма банка, която е паднала под 4%, освен в случаите, когато или кредитополучателя е служител на банката, или в случая с няколкото наши български банки, когато кредитополучателя е служител на компания от холдинга, който притежава и банката.
За ипотечни кредити, лихвата може да падне и до 2.75% в зависимост от финансовата репутация на кредитополучателя.
Хубав ден и хубави почивници.

# 4 421
  • София
Потребителят говореше за ипотечен кредит.
ЗОВ ЗА ПОМОЩ-ДСК БАНК!!!!

Здравейте, би ло могъл някой да ми даде координати на добър адвокат, който мога да ползвам за ипотечен кредит изтеглен от ДСК банк през 2006г???
Някой от вас има ли опит?

# 4 422
Аз все още не разбирам каква е разликата между това да ти варират вноските през годините и както е при ПИБ накрая да имаш изравняване, нали в крайна сметка пак плащаш същата обща сума.

# 4 423
А аз не мога да разбера за ПИБ - знаеш ли колко ще ти искат накрая? И как си сигурен, че е пресметнато честно?

# 4 424
Да плащаш ипотека на плаваща лихва е риск. Ако лихвата пада, добре, ами ако се повиши, ще ти повишат месечната вноска.

Общи условия

Активация на акаунт