Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 503 995
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 705
  • София
х_diabet_mama , вие колко им поискахте? И предложиха ли ви "изгоден" потребителски за оставащата сума?

# 706

Eй това го четета така
1. Не взимайте кредит сега, защото 6.5% лухва представлява 0.5% Еuribor и 6% надбавка, като вземат лихвите да растат ще плащате повече + 6% печалба на банката
2. Очаквайте дестабилизация на България, теглене на нови държавни кредити за раздаване на пари на ангро на любимия електорат, А после? Кой и как ще ги плаща сегашните не ги интересува, те са максимум до май догодина. А да ние ще ги плащаме заедно с високите лихви по собствените си кредити, защото има едно нещо CDS (credit default swap), чиято цена нараства с нарастване на риска т.е кредиторите не харесват управляващите, има размирици и протести, отслабване на икономиката и тн,и тн. CDS-а расте откакто сме с новия парламент всеки ден, ей затова ви предупреждава тънко-тънко Искров

# 707
  • Sofia

Eй това го четета така
1. Не взимайте кредит сега, защото 6.5% лухва представлява 0.5% Еuribor и 6% надбавка, като вземат лихвите да растат ще плащате повече + 6% печалба на банката
2. Очаквайте дестабилизация на България, теглене на нови държавни кредити за раздаване на пари на ангро на любимия електорат, А после? Кой и как ще ги плаща сегашните не ги интересува, те са максимум до май догодина. А да ние ще ги плащаме заедно с високите лихви по собствените си кредити, защото има едно нещо CDS (credit default swap), чиято цена нараства с нарастване на риска т.е кредиторите не харесват управляващите, има размирици и протести, отслабване на икономиката и тн,и тн. CDS-а расте откакто сме с новия парламент всеки ден, ей затова ви предупреждава тънко-тънко Искров

Много правилно  Peace

# 708
  • София
Гледам, че ЦКБ е пуснала жилищен кредит, който е с промоционална лихва от 4,4% за първата година, но само в евро - http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/mo … ns/mortgage-loan/ (като цъкнеш на "Вижте промоционалните ни условия по продукта..."

Нещо ме притеснява, че е само за еврови кредити. Очакват дестабилизация на лева ли, що ли?
Други банки с такова деление?

# 709
  • София
х_diabet_mama , вие колко им поискахте? И предложиха ли ви "изгоден" потребителски за оставащата сума?
Не, не ни предложиха потребителски, поискахме им максимума, но не го дават. Избрахме с фикс лихва за 3 или 5 години още не съм решила, като се надявам до тогава да съм събрала парите да им ги върна, че преди този срок имаме лихва за предсрочно, след фикса вече няма такава. Ще ги държа на влог хехе. Praynig дай боже всичко да е наред

# 710
Гледам, че ЦКБ е пуснала жилищен кредит, който е с промоционална лихва от 4,4% за първата година, но само в евро - http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/mo … ns/mortgage-loan/ (като цъкнеш на "Вижте промоционалните ни условия по продукта..."

Нещо ме притеснява, че е само за еврови кредити. Очакват дестабилизация на лева ли, що ли?
Други банки с такова деление?

Според моята свекърва, която е дългогодишен брокер и според кредитния конкултант от банката, от която изтеглихме кредита, най-добре да бъде в лева. Аз също исках левов кредит.
Мои познати преди изтеглиха във швейцарси франкове, много изгодно било и пр., а сега им е много тежко и трудно. Не исках и ние да рискуваме.

# 711
  • Перник
Аз си играх да смятам погасителни вноски по кредити в лева и в евро - левовият кредит ще ми бъде по-изгоден.

# 712
  • София
Аз съм с кредит в швейцарски, мога много да разказвам! Дори съм завела дело, минахме първо заседание, 76 дела сме само в софийски районен.

# 713
  • София /Абсурдистан
По принцип в каквато валута са ти доходите, в това е добре да бъде и кредита - това ми каза една кредитна инспекторка, ама дали е така  Thinking

# 714
така е да, само хората с евров доход могат да си позволят по-ниските лихви по кредитите в евро
Другите рискуват да затънат в случай.,че борда се разклати

# 715
  • Sofia
така е да, само хората с евров доход могат да си позволят по-ниските лихви по кредитите в евро
Другите рискуват да затънат в случай.,че борда се разклати

Да, така е за борда, а има вече индикации, че май през есента -зимата се канят да го махат.

# 716
  • София
Да се похваля и тук, че вече направихме първата стъпка за рефинансиране на неизгодния ни ипотечен кредит в много по-изгоден и бърз потребителски! newsm44

# 717
Да се похваля и тук, че вече направихме първата стъпка за рефинансиране на неизгодния ни ипотечен кредит в много по-изгоден и бърз потребителски! newsm44
към коя банка и с какви условия ви е потребителския кредит..

# 718
# 719

и на кое се радваш ? май на 8.1%, обаче разбра ли метода за формиране на лихвата
    Банков лихвен процент на СИБАНК по кредити в национална валута + надбавка

Общи условия

Активация на акаунт