Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 155
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 1 815
 До sve
Най-вероятно ще има рекапитулация при финансирането, тоест ако стойността на имота е 100000 евро, заради това че няма акт 16 цената ще бъде редуцирана на 70 000 евро или ще ти дадат не повече от 56 000 евро (80 %) от тази цена. Всичко това, обаче зависи от имота. Така, че най-добре се посъветвай с кредитен инспектор от банката, който ще ти даде по-точна информация. Така или иначе доколкото се сещам ЦКБ нямат такса за разглеждане и огледи - няма да ти струва нищо.

# 1 816
На акт 15 ме съмнява да ви финансират повече от 50%

# 1 817
  • София
Според БНБ Софибор 6М има движение надолу? Бъркам ли?  Thinking

# 1 818
sve, спряхме се на Прокредит банк- фиксирана лихва . Не са най-изгодните условия, но имаме опит с тях и не ни се рискуваше.

# 1 819
Sofibor към 05.03 е 1.116

# 1 820
  • София

Ясно. Peace

Беше 1.220.

# 1 821
Да побутна отново...Някой да е работил с Общинска банка, да има кредит от тях? Пускам линк за ипотечните им кредити: http://www.municipalbank.bg/?page=individ_130

Как ви се струват условията им?? Аз досега по-ниска лихва не съм видяла, честно казано. Със сигурност не съм проверила и всички възможни банки де..  Blush Притеснявам се да няма нещо скрито-покрито при тях. Моля ви за мнения  Praynig   bouquet

# 1 822
  • София
Погледнете комисионните за кредитните продукти. Те също са важни.

# 1 823
  • София
НСЧ беше споменала за лихва 4,25%. В коя банка сте?

# 1 824
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета,
Влизам и аз в темата, тъй като планираме теглене на ипотечен кредит и се оглеждаме за оферти. Все още не сме избрали жилището, ще направим няколко предварителни "сонджа" какво е положението, за да се ориентираме и да направим планове.
Първо да попитам: има ли значение, че нямаме сключен брак с човека, с когото обмисляне теглене на кредит?
Второ: разглеждам офертите на Сосиете Женерал (те са обслужващата ми банка в момента, превеждат ми заплатата там и май-май имаме преференциални условия като служители на компанията, в която работя, но не ми е ясно какви точно - ще се разбере). Това, което ни е вълнува е ипотечния им кредит с 10 години фиксирана лихва, тъй като мислим за този период да изплатим жилището. Горе-долу сме определили лимита на кредита и на жилището и имаме 50% самоучастие. Някой от вас дали има опит с тях и с този кредит? Отзиви?
Разглеждаме и офертите на ПИБ, тъй като ни посъветваха, че в момента при тях условията са добри. Някакви отзиви и за тях?

Благодаря предварително и ще продължа да питам Simple Smile   bouquet

# 1 825
Ние осма година сме към Сосиете и сме доволни. Имаше един период, в който вноските на наши познати към други банки скачаха с по стотина лева, нашата не мръдна. Отделно ползваме допълнителни преференции за потребителски кредити.

# 1 826
  • Сф

Първо да попитам: има ли значение, че нямаме сключен брак с човека, с когото обмисляне теглене на кредит?

Мога да ти отговоря по първия въпрос. Зависи дали ще теглите заедно кредита или отделно.
С ММ нямаме брак и добре, че нямаме, защото нямаше да ни одобрят за годините, които искахме. Него не го осигуряват на реалната заплата, отделно има други кредити и ако имахме брак официалните ни общи доходи щяха да са по-ниски от моите самостоятелни доходи. (Пример: моите са 1000лв, неговите 400лв, но има вноски за потребителски за 500лв. Така реално общите ни стават 900лв)

# 1 827
По повод гражданския брак - ако имате сключен брак към момента на теглене на кредита, единият от вас е под 35 години и това ви е първо жилище, можете да ползвате данъчно облекчение - 10 % от платените през годината лихви, а те първите години са основно лихви вноските.

# 1 828
На някои от кредите Сосиете имат много висока такса за разглеждане на документи, над 400 лв ми се върти по спомени. Обърнете внимание на това.

# 1 829
Здравейте,

Имаме намерение да теглим ипотечен кредит и досега се спряхме на Пощенска банка и Алианц..Имате ли впечатления от двете банки? В Пощенска ме грабна това, че те одобряват без да си избрал имот, за определена сума, след въпросното одобрение имаш 3 месеца да се спреш на жилище. Докато всички останали банки действат на принципа първо да се спреш на имот, да стигнеш до предварителен договор и чак тогава те разглеждат като кредитоискател...

Общи условия

Активация на акаунт