Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 537
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 1 800
Здравейте,

На нас също ни предстои теглене на ипотечен кредит. Сумата е 126000. Първоначално искахме да е за максимално кратък срок (5-6 години), но от няколко места ни посъветваха да е поне за 8 и ако имаме възможност да довнасяме. Какво мислите за това?

Офертите, които имаме са така примамливата от ЦКБ, Райфайзен и предстои да се чуя с Пиреос.
В ЦКБ ме притеснява смятане на лихвения процент след първата година. От написаното по-горе разбирам, че повечето от вас са по-скоро против.
В Райфайзен все още чакам обаждане, но вероятно лихвения процент ще е по-нисък от този на ЦКБ. Там обаче има такси и застровки, които са за наша сметка.
В Пиреос виждам добра промоция и ще се чуя с тях утре за оферта.

Какво мислите за тези банки и техните ипотечни кредити? Има ли други, които пропускам, а си заслужава да се видя с консултантите им?

Ще съм много благодарна на съвети, защото всичко това е далеч от нашата сфера и изпитваме големи затруднения да изберем банка.

Не се подлъгвай по прекалено ниските лихви. Ще си ги избият от други места. В ЦКБ офертите изглеждат най-нормални и приемливи, а и като питаш на място, ще ти обясняват всичко. В Райфайзен не бих се набутала отново за нищо на света!

# 1 801
Ние осма година сме в SG и сме доволни.

# 1 802
  • софия
Още не смея да кажа нищо със сигурност, но се надявам, за добро или лошо, да теглим. Насочила съм се към SG, Raiffeizen и Allianz. Брокерът ни препоръча да се обърнем и към Пощенска, но след впечатленията тук, не съм склонна. Ще ги преслушам, но дори и през он-лайн калкулатора не е по-изгодно. Гръцките банки имаха добри предложения, но предвид ситуацията там, не съм сигурна до колко е подходящо. Ще се стегнем 10 години.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 17:54 от zvanche

# 1 803
Ние сме в SG вече осма година и сме доволни. Кредита ни е отпуснат на 6,2 %. Когато в края на 2007 г. масово вдигнаха вноските, нашата не мръдна.

# 1 804
Здравейте,

И на мен ми предстои теглене на ипотечен кредит:
Засега сравнявам условията Райфайзен и на Общинска банка.
Някой да е работил с втората, да има кредит от тях? Пускам линк за ипотечните им кредити:
http://www.municipalbank.bg/?page=individ_130

От Райфазен ми дадоха следната оферта:
- 5.85% лихва и то тази се води преференциална, ГПР излиза (според техния калкулатор) точноо 6.1908%;
- 4.95лв. месечна такса, като нямат годишна такава за обслужване на кредита;
- 765л.в застраховка злополука на кредитополучателя и 990лв, ако застраховката е живот за срок за 10г.
- застраховка имущество - около 0,12% от пазарната оценка на имота;
- а самата пазарна оценка от техни външни оценители - около 120лв.

За Общинска:

- 5.25% лихва, ако размера на кредита е до 60% от стойността на имота;
- ГПР излиза 5.57%;
Това имам като информация, не съм им искала все още примерна оферта..първо ми се искаше да събера малко мнения за банката. КАто цялос ъм позлвала техни услуги и са едни такива малко соц вътре, лелки с охраната и т.н., не че това е някакъв фактор де..като имат по-добри условия. Просто се чудя дали е удачен избор БГ банка или чуждестранна...?

Също не мога се ориентирам от каква точно надбавка се формира лихвата при Общинска банка..пише ОЛП + надбавка. При Райфайзен е със Софибор..

Благодаря предварително на всички!  Hug

# 1 805
  • Burgas
Здравей те! Искаме да теглим ипотечен кредит, но не знам дали имаме шанс да ни одобрят т.к. съпруга ми го осигуряват на нереална заплата от 480лв той получава доста повече и на на тази работа от 12г, аз съм на държавна работа със заплата 530лв, дали имаме шанс да ни дадат 65 000- 70 000лв.

# 1 806
  • Sofia
Здравей те! Искаме да теглим ипотечен кредит, но не знам дали имаме шанс да ни одобрят т.к. съпруга ми го осигуряват на нереална заплата от 480лв той получава доста повече и на на тази работа от 12г, аз съм на държавна работа със заплата 530лв, дали имаме шанс да ни дадат 65 000- 70 000лв.
Заплатите трябва да бъдат без удръжките, а не на колкото те осигуряват и трябва да бъдат поне 500 лв. и на двамата за съкредитоискатели.
В ОББ аз бях на 660 лв. а на съпруга ми дадоха бележка не колкото получава, а само за 468,40 лв. и не ни достигна. А само с моята заплата можеха да ни одобрят за ипотечен за 33000 лв., защото имах и потребителски за 6000 лв. и вноска 120 лв. на месец.

# 1 807
  • Burgas
Ние нямаме други кредити.
А тези бележки, които се носят в банката от работодателя, после банката прави справка с Нои ли?

# 1 808
  • Sofia
А тези бележки, които се носят в банката от работодателя, после банката прави справка с Нои ли?
Изтегли кредит от банката в която ви привеждат заплатите.

# 1 809
  • Burgas
Изтегли кредит от банката в която ви привеждат заплатите.
В банката в която ми превеждат заплатата не са добри условията, но аз по всяко време мога да си преместя заплатата в която си искам банка.

# 1 810

Банката винаги прави справка в НОИ. Най-малкото да види дали наистина има регистриран трудов договор. Но повечето банки приемат и доход, извън осигурителния.

# 1 811
  • Burgas

Банката винаги прави справка в НОИ. Най-малкото да види дали наистина има регистриран трудов договор. Но повечето банки приемат и доход, извън осигурителния.
За сега сме се спряли на Пощенска банка, те приемат доход извън осигурителния. Мисля да проверя и в Уникредит и тогава да реша окончателно. Какво ще кажете за тези две банки?

# 1 812
И в двете банки условията са лоши. С две думи солено ще ви излезе отчпускането на кредит без 100% доказан доход. УКБ при първа възмлжмост ще ви напомнят да не претендирате много, че данъчните това чакали

# 1 813
  • Burgas
И в двете банки условията са лоши. С две думи солено ще ви излезе отчпускането на кредит без 100% доказан доход. УКБ при първа възмлжмост ще ви напомнят да не претендирате много, че данъчните това чакали
В Пощенска банка условията, които ми предложиха са същите като при доказан доход, смятаха, гледаха, даже казаха, че може би и без допълнителния доход ще се получат нещата.
В какъв смисъл солено ще ни излезе, ще увеличават лихвата ли?

# 1 814
  • Пловдив
здравейте момичета, Честита баба Марта  Hug

чета ви от известно време   bouquet и искам да попитам Шайн, agalia какви оферти си избрахте и към кои банки?

на ЦКБ и на мен ми изглежда примамлива, но не знам дали биха финансирали на акт 15...
инвеститора предвижда, но незнам дали наистина ще успеят да подпишат акт 15 преди края на промоцията 31.03.2015...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт