Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 118
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
прочети чл. 4.

# 1 876
  • и тук и там :)

Благодаря много Ironic    bouquet

# 1 877
Здравейте,

и на нас ни предстои теглене на ипотечен кредит. Събрали сме първоначални оферти от доста банки. До сега най-добро ми се струва предложението на Алфа Банк: 3 месечен Софибор +5% надбавка за целия срок на кредита; ГПР - 5.831%. Във форума видях, че Алфа Банк не е предпочитана, защото е гръцка. От Пощенска също имаме добро предложение и ще преговаряме и с тях, но искам да се посъветвам дали да отпиша Алфа и как ви звучи предложението им ?

# 1 878
  • София
С/у Алфа Банк имаше заведени дела за неправомерно вдигане на лихвата, както и срещу Пиреос, което не значи, че и при вас ще е така.
Не съм имала взаимоотношения с двете банки. Тук имаше хора, които са теглили от Алфа кредит и бяха доволни.
ОББ и Пощенска също са гръцки.

На какво се основават притесненията по отношение на гръцките банки? КТБ беше българска, е и?

Няма гаранции.

Ако тръгнем да разсъждаваме, на всяка една банка ще й намерим кусури.

В този ред на мисли, "Уникредит" каква е по народност? (замислих се просто  Thinking)

# 1 879
  • София
В този ред на мисли, "Уникредит" каква е по народност? (замислих се просто  Thinking)
Италианска

# 1 880
  • София
Ние сме в Алфа. Засега нямаме проблеми. На 3-месечен софибор и твърда надбавка сме.
Нямаха мнго компетентни служители в централния клон, но може и понеже беше лятото...

# 1 881
  • София
Италианска

Мерси!  Peace Не знаех.  Blush

# 1 882
  • София
Аз също започвам да се интересувам от ипотечните кредити. Имате ли впечатления от Fibank?  newsm78

# 1 883
  • София
Някой знае ли как процедират банките с исковете за ипотечни кредити при хора със свободни професии (самооосигуряващи се, без трудов договор)?
Чудя се дали ще ни одобрят, понеже имам договор, но съм в майчинство, а ММ е самоосигуряващ се.

# 1 884
Ние сме в Алфа. Засега нямаме проблеми. На 3-месечен софибор и твърда надбавка сме.
Нямаха мнго компетентни служители в централния клон, но може и понеже беше лятото...

Би ли споделила колко Ви е надбавката?

# 1 885
  • София
Надбавката е от 4.85%. Погасителния план се актуализира на 3 месеца.

# 1 886
Здравейте, предстой ми теглене на ипотечен кредит. Имам част от необходимата сума за покупка на новото жилище така, че няма да е необходимо 100% финансиране. Днес успях да посетя офисите на няколко банки - ОББ, Пиреос и ДСК. Възнамерявам до отида и до Експрес, Алианц и Сибанк, но не съм сигурна дали ще успея и дали изобщо има смисъл, тъй като предложението което получих от страна на ОББ ми се вижда доста атрактивно и примамливо /прекалено хубаво за да е истина/. Не ме притискат нито с превод на РЗ, нито да плащам комунални услуги, без сдлъжник, нито да си закрия КК в ЦКБ. Моля за вашия коментар, компетентно мнение и впечатления от тази банка. По долу ви изпращам офертите. Как ви се струват? Благодаря предварително!

http://www68.zippyshare.com/v/fOFYujYt/file.html

http://www68.zippyshare.com/v/Mfeft46K/file.html

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 09:44 от rali6996

# 1 887
Надбавката е от 4.85%. Погасителния план се актуализира на 3 месеца.

Благодаря, и ние ще настояваме за намаляване на надбавката под 5%.

# 1 888
  • София
Това е публикувано и на сайт им. Аз отговарях на условията за тази надбавка.
Успех!

# 1 889
Здравейте, предстой ми теглене на ипотечен кредит. Имам част от необходимата сума за покупка на новото жилище така, че няма да е необходимо 100% финансиране. Днес успях да посетя офисите на няколко банки - ОББ, Пиреос и ДСК. Възнамерявам до отида и до Експрес, Алианц и Сибанк, но не съм сигурна дали ще успея и дали изобщо има смисъл, тъй като предложението което получих от страна на ОББ ми се вижда доста атрактивно и примамливо /прекалено хубаво за да е истина/. Не ме притискат нито с превод на РЗ, нито да плащам комунални услуги, без сдлъжник, нито да си закрия КК в ЦКБ. Моля за вашия коментар, компетентно мнение и впечатления от тази банка. По долу ви изпращам офертите. Как ви се струват? Благодаря предварително!

http://www68.zippyshare.com/v/fOFYujYt/file.html

http://www68.zippyshare.com/v/Mfeft46K/file.html

Общи условия

Активация на акаунт