Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 868
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 390
  • София

Сега, най-късно края на 2018 е момента да предоговорите кредити си или да ги рефинансирате от други банки след това лихвените проценти ще тръгнат нагоре. ....
................................................
Никой не може да каже с точност какво ще се случи за дълъг период, но очакванията за близките 5 години са лихвените проценти да тръгнат нагоре с около 0.2%-0.3% на година, като около 2021-2022 ще спрат да растат и ще нормализират на нива около 5-5.5%, т.е на нива от 2015г.
Откъде тези прогнози newsm78

ПП. Какъв вид месечни вноски е за предпочитане?

# 3 391
Много анализатори и банкери говорят за плавен ръст с 0.2-0.3%. Примерно преди 2 дни по Нова ТВ, Хампарцумян и Тихомир Тошев твърдяха точно това. По-рано шефа на Пощенска също бе споменал подобно увеличение. Четох и един анализ на Кристофор Павлов, който също твърдеше за плавен ръст до 2021, след което ръста ще спре и процента ще остане на същите нива и през 2022 г.

Ако можете да си позволите погасителен план с намаляващи вноски изберете такъв. Изморен съм и не ми се пишат фермани, затова ще копи/пейстна:

Цитат
Изборът на погасителен план е изключително важен при формирането на месечната вноска, както и общо изплатената сума по кредита. По-често клиентите избират погасителен план с равни или анюитетни месечни вноски, чиито размер се запазва непроменен през целия период на изплащане на кредита. Анюитетните месечни вноски са формирани по следния начин - в началото на изплащане на кредита процентът на лихвата е по-висок, като намалява постепенно при следващи вноски, но паралелно с неговото намаляване се увеличава размерът на вноската по главницата.

По такъв начин лихвата постепенно става все по-ниска до изплащане на цялата сума по главницата, но размерът на месечната вноска се запазва фиксиран през цялото време. Затова, този вид погасителен план е подходящ за всички клиенти, които искат да планират в дългосрочен план своите финанси и да знаят предварително каква ще е дължимата от тях месечна вноска до цялото изплащане на получения кредит.

При погасителен план с намаляващи вноски месечната вноска по главницата е фиксирана, а дължимото по лихвата намалява постепенно през периода на изплащане на кредита. Клиентът внася най-високи вноски в началото от изплащане на кредита, като в края дължи най-малко лихва - оттук и месечните му вноски намаляват постепенно.

Предимството на такъв погасителен план е, че общо изплатената сума по кредита е по-малка от тази при кредит с равни месечни вноски. Този вид погасителен план предполага по-високи доходи от страна на клиента, тъй като изплащането на кредита е определено и от този фактор. Погасителен план с намаляващи вноски е подходящ също за юридически лица за финансиране нуждите на техния бизнес.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 22:44 от Brother

# 3 392
Никога не са ми предлагали с намаляващи вноски. newsm78 Явно не съм достатъчно богата  Mr. Green

# 3 393
Много анализатори и банкери говорят за плавен ръст с 0.2-0.3%. Примерно преди 2 дни по Нова ТВ, Хампарцумян и Тихомир Тошев твърдяха точно това. По-рано шефа на Пощенска също бе споменал подобно увеличение. Четох и един анализ на Кристофор Павлов, който също твърдеше за плавен ръст до 2021, след което ръста ще спре и процента ще остане на същите нива и през 2022 г.

Т.е. ще се увеличи лихвата по новите кредити ли, тъй като сегашните са с фиксирана надбавка. Или тези 0,2-0,3% ще са от увеличение на Софибор/Юробор ?

Не знам дали знаете, има започнала подписка организирана от един Варненски адвокат за провеждане на Референдум против финансовото робство от страна на банките. http://bankstop.eu/%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0 … 1%82%D0%BE%D0%BF/

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 10:00 от Freyda

# 3 394
Toзи варненски адвокат го знаем, ако поразпиташ ще разбереш, че прави показни акции, съветва хората да не плащат и после играе с ЧСИ за имотите, или в друг форум описваха случаи на взети хонорари и след това не се явява като адвокат... Мутричка типична

Лихвите ще се качат по всички кредити .. не знам физичето набедено за банкер от ДС какви изказвания е правил, но щом в този объркан свят може да прогнозира лихви за 5-6 год напред  Crazy Party
Толкова липсват кредитополучатели, че спря Хъмптито и с  рефрена -защо БГ лихвите трябва да са високи

# 3 395
Toзи варненски адвокат го знаем, ако поразпиташ ще разбереш, че прави показни акции, съветва хората да не плащат и после играе с ЧСИ за имотите, или в друг форум описваха случаи на взети хонорари и след това не се явява като адвокат... Мутричка типична

Стига бе, звучи много грубо. За какво ги събира тези подписи тогава.  newsm78 Дай линк към този форум.

# 3 396
  • Варна
Здравейте мами!
Какво е мнението Ви за теглене на ипотечен кредит от  ПИБ? В моя случай ипотеката ще е на земя. Гоня по-висока сума за отпускане, а те дават 90%.

Ако питането ми се повтаря моля де ме извините!  Не съм прочела всичко изписано до сега.

# 3 397
Здравейте мами!
Какво е мнението Ви за теглене на ипотечен кредит от  ПИБ? В моя случай ипотеката ще е на земя. Гоня по-висока сума за отпускане, а те дават 90%.

Ако питането ми се повтаря моля де ме извините!  Не съм прочела всичко изписано до сега.

Доколкото знам имаш 2 опции (ако съм разбрала въпроса):
1. Когато дойде оценител да го накараш да напише по-висока цена на земята. Ако цената на която купуваш е 100 000, той трябва да напише с поне 10% отгоре.
2. Да теглиш потребителски кредит, което не е оферта.

# 3 398
  • Варна
  Това с оценителя няма да стане, предупредиха ме в ПИБ, че ако завишим изкуствено оценката, те ще я свалят Simple Smile .  Имотът / земя/ е в хубава вилна зона на Варна, но все пак не на стойност колкото апартамент примерно 70-80кв. в хубав квартал Simple Smile    Поради тази причина към момента гледам към ПИБ
Да, потребетелски кр-т. като вариант ми отпада.  Трябва ми сума около 60хил. лв и вноската на месец не ми е по силите в момента.
 Ако имам мами, които в момента също проучват банките за ипотечни кредити ще съм щастлива да изкажат впечатления.

# 3 399
Аз не съм мама, но ще ти кажа за банката, от която ние мислим да теглим.
В ЦКБ ни предлагат 1 година на 3.3%, а след това 3.5 плаваща. Няма застраховка за теб, има застраховка на жилището, но тя се поема от банката (като се тегли за земя, а не за жилище не знам как стои положението). Плаща се оценител 120лв.
Можеш да влезеш в http://www.ccbank.bg/bg/bottom-menu-left-column/calculators/ и да си сметнеш месечната вноска.
За ПИБ май някой каза, че щяли да я продават, виж в последните 2 страници.
Успех.

# 3 400
  • Варна
Ще ги изчета Simple Smile

# 3 401
Няма да продават ПИБ, а Пиреос.

# 3 402
Моя грешка, извинявай  Outta Joint

# 3 403
# 3 404
Моя грешка, извинявай  Outta Joint

А в ПИБ коли и беси Кой и не се знае доколко е стабилна, четете стенограмите за КТБ

Общи условия

Активация на акаунт