Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 749
  • 4 590
  •   2
Отговори
# 3 570
Aз пуснах искане за предоговаряне на моя кредит. Първоначално събирах оферти от други банки, после реших, че не ми се занимава с изкарването на всички документи и се договорих с ПИБ. Пуснала съм искането, чакам одобрение от централата, по идея трябва да сваля 6 години от срока и вноската да се запази.

# 3 571
  • Пловдив
И ние запазихме същата вноска в Увикредит и намалихме периода с 5 години. Като си помисля колко сме загубили от ДСК при двойно по-висока лихва, ми се реве. От една година ходех да искам предоговаряне и всеки път ме убеждаваше кредитната инспекторка, че таксите щели да "изядат" намаляването на лихвата. Имам ли право да и търся отговорност за двойно внесените средства тази година, след като многократно ми е отказвано това рефинансиране?
В Уникредит предлагат безплатно предоговаряне един път годишно.
Shocked
тази информация пък откъде е?

# 3 572
  • Sofia
И ние запазихме същата вноска в Увикредит и намалихме периода с 5 години. Като си помисля колко сме загубили от ДСК при двойно по-висока лихва, ми се реве. От една година ходех да искам предоговаряне и всеки път ме убеждаваше кредитната инспекторка, че таксите щели да "изядат" намаляването на лихвата. Имам ли право да и търся отговорност за двойно внесените средства тази година, след като многократно ми е отказвано това рефинансиране?

Не мисля, че можеш да й търсиш отговорност, ако само те е забаламосала, че ще ти излезе по-скъпо. Тя се опитва да си запази клиентите, явно за една година е успяла да запази вас.
И на мен ми ги плещиха същите в ОББ, но изобщо не ги отразявах, сама си проучих кое колко изяжда. Как пък банков служител ще е загрижен за МЕН.... Simple Smile

Ако си подала молба за рефинансиране и си получила писмен отказ - тогава вероятно можеш да търсиш отговорност.

# 3 573
Скрит текст:
Aз пуснах искане за предоговаряне на моя кредит. Първоначално събирах оферти от други банки, после реших, че не ми се занимава с изкарването на всички документи и се договорих с ПИБ. Пуснала съм искането, чакам одобрение от централата, по идея трябва да сваля 6 години от срока и вноската да се запази.
Не са нужни документи от твоя страна. Само отиваш в 1-2 други банки и им казваш такъв и такъв кредит, такова жилище, колко предлагате. Те ти принтират един план и този лист е достатъчен да го покажеш на твоята банка.

# 3 574
Shocked
"Новост е, че клиентите, изтеглили жилищен кредит в периода на кампанията, получават право на еднократно безплатно предоговаряне на ценовите условия по кредита по време на срока му. Предсрочното погасяване на кредита след първата година от срока му също е без такса."
Това е от сайта на Уникредит.
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/novini/ot-ideiata-do-k … bulbank-predlaga/

# 3 575
  • Някъде на път....
...............
Shocked
И достоверна ли е?
Защото ние предоговаряхме през януари тази година и ни взеха такса....  newsm78

# 3 576
Shocked
Имат някаква промоция. И на мен ми я предлагаха миналия месец. Писала съм на предните страници.

# 3 577
  • Пловдив
...............
Shocked
И достоверна ли е?
Защото ние предоговаряхме през януари тази година и ни взеха такса....  newsm78
явно е за новосключилите заеми...

# 3 578
  • София
Shocked
"Новост е, че клиентите, изтеглили жилищен кредит в периода на кампанията, получават право на еднократно безплатно предоговаряне на ценовите условия по кредита по време на срока му. Предсрочното погасяване на кредита след първата година от срока му също е без такса."
Това е от сайта на Уникредит.
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/novini/ot-ideiata-do-k … bulbank-predlaga/

Еднократно за целия срок. Не веднъж годишно.  Laughing

# 3 579
Не, на мен ми обясниха, че веднъж годишно мога да предоговарям без такса. Сигурна съм, даже го имам записано из документите, които вземах, когато събирах оферти.

# 3 580
  • София
УниКредит със сигурност имат такса за предоговаряне на лихвените условия, понеже наскоро предоговорихме на една приятелка. За кредити до 50 хил.лв е 700 лева. Всички такси могат да се видят в тарифата им за физически лица, която е качена на сайта им. Явно това за веднъж годишно без такса важи за кредити, сключени в определен промоционален период и според мен присъства в съответните договори за кредит. Не важи за всички.

# 3 581
Така е, аз затова написах, че имат промоция. Миналия месец проучвах изтегляне на ИК от тях и ми я предложиха, явно и този важи.

# 3 582
  • София
  Кати_В, освен, че са ти го казали, има ли го написано в условията им? Ама официално записано, не на ръка или ти да си записвала нещо? Защото е странно такава "промоция" да не е обяввена на официалната страница, а да е изрично написано нещо друго.  Peace В разговори за пари устните договорки и обещания нямат място.

# 3 583
Не, защото не стигнахме до големи преговори - отказа ме начина на формиране на лихвата. Но извади някакво писмо да провери има ли срок промоцията, защото ходих към края на юли, а кредитът щеше да се тегли август.

# 3 584
  • София
Има ли шанс да ми отпуснат малък потр. кредит в нормална банка с 6-8%?!
Понеже минах изпитателния срок, но оставам по заместване...

Колко върви % най-ниско (без/със превод на РЗ) по банките по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт