Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 744
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 585
6 и нещо ми дадоха в Райфайзен, но не помня точно. До 7 години, а до 10 беше с 1 % отгоре. С превод на заплата това.

# 3 586
  • Перник
Има ли шанс да ми отпуснат малък потр. кредит в нормална банка с 6-8%?!
Понеже минах изпитателния срок, но оставам по заместване...

Колко върви % най-ниско (без/със превод на РЗ) по банките по принцип?

Най-добре е да обиколиш банките, които смяташ за "нормални" и да питаш на място.
За ориентир аз ползвам сайта "Моите пари".
ЦКБ ми дадоха максималния размер потребителски кредит с 4,6 % за първата година и 5 % за оставащия период. Това обаче са условия за държавни служители.

# 3 587
  • Сливен
Четох,ли четох.....Но не мога да намеря информация,относно колко време се чака,за да те одобрят,за Ипотечен кредит,след като всички документи са попьлнени и дадени в банката. Simple Smile

# 3 588
Различно е, но до десетина работни дни мисля, че навсякъде ще имат официално становище.

# 3 589
Райфайзен, 5 работни дни и то защото кредитният беше в отпуска.
Но преди това имахме предварително одобрение.
Като цяло от началото на август почнахме преговори за лихви и т.н., на 21 имахме договора.

# 3 590
В ПИБ на нас ни отпуснаха кредита за 3 работни дни. Занесохме всички документи в петък 30 минути преди края на работния ден и във вторник се обадиха, че сме одобрени.

# 3 591
  • Сливен
Благодаря.За 2 дни ни одобриха. Simple Smile

# 3 592
Благодаря.За 2 дни ни одобри а. Simple Smile
Честито.
Би ли споделила банката, ако не е тайна и 2 дни след като оценката и документите са там или?

# 3 593
  • София
Идеи за банка, от която да се изтеглят 10к? На 500 се осигурява. Най-добрата оферта (от 3-4 банки) е от Пощенска... 6 и нещо % (с превод на РЗ), но за тях съм чел кофти мнения. Райфазен 7,9, ЦКБ 9,5.
ГПР-то е важно, но не всичко се включва в него - за кои подводни камъни трябва да се следи?
Ще се обединят задължения и от две кред. карти - ако има връзка с лихвата.
ДСК и ПИБ са персона нон грате.

# 3 594
Здравейте, някой от форума има ли кредитен инспектор или да се занимава  с отпускане на кредити?

# 3 595
Аз имам кредитен инспектор Simple Smile
Вероятно питате дали някой Е кредитен инспектор.
Всички тук разбират малко или много. Задайте си въпроса пък някой ако знае, ще Ви отговори.

# 3 596
Всички тук разбират малко или много. Задайте си въпроса пък някой ако знае, ще Ви отговори.

Да да, точно това имам предвид, някой дали Е кредитен инспектор. Понеже последните 2 месеца, на ММ осигуровките ги внасят със закъснение 2-3 дни, сигурно това ще стане ясно при проверката, дали ще има проблем според вас?

Другият ми въпрос е, когато кандидастваш за ипотечен кредит + заем за ремонт, парите след ипотеката ли ги дават или едновременно с нея?

# 3 597
Ако искате ипотечен кредит, част от който да е за покупка, а друга част за обзавеждане и ремонт, парите се получават след изповядване на сделката и вписване в Агенция по вписванията - става обикновено за ден-два. При нас беше описано в договора колко пари ще постъпят по сметка на продавача и колко по нашата и в деня на усвояване направихме платежното, а остатъкът остана в сметката ни.  
Ако кандидатствате за ипотечен за покупка и потребителски за ремонт, е възможно да получите потребителския по-рано.

# 3 598

Да да, точно това имам предвид, някой дали Е кредитен инспектор. Понеже последните 2 месеца, на ММ осигуровките ги внасят със закъснение 2-3 дни, сигурно това ще стане ясно при проверката, дали ще има проблем според вас?

Другият ми въпрос е, когато кандидастваш за ипотечен кредит + заем за ремонт, парите след ипотеката ли ги дават или едновременно с нея?
Говорете със счетоводителя и му кажете когато са внесени да Ви каже за да отидете да си вземете декларацията. Имайте предвид, че е хубаво да изчакате няколко дни за да обработят данните, че са платени.
Ако имате вариант не го правете това с парите за ремонт. Не че е нещо кой знае какво, но таксите при нотариуса ще са Ви малко по- високи. Може да видите в Интернет колко точно е разликата, напишете "такси нотариус ипотека", въвеждате сумата и в единия случай ипотеката е законна, а в другия договорна.

# 3 599
Да, но разликата в нотариалните такси може да се компенсира от разликата в лихвите - на нас ни предложиха 3,4 за ИК срещу 6,5 за ПК.

Общи условия

Активация на акаунт