Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 503 708
  • 4 590
  •   2
Отговори
# 4 170
Мен Софибор не ме интересува изобщо. Рефинансираме кредит на фиксирана лихва с кредит отново с фиксирана лихва.
Освен това не смятам, че рефинансиране в момента е по-рисково, отколкото преди 5 месеца. Това, че даден индекс ще престане да съществува подлежи на договаряне със съответните клаузи в договора, а и на анекси.

# 4 171
  • на последния етаж
Има ли банки, които предлагат фиксирана лихва за по-дълъг период (или за целия срок) в момента?

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 14:09 от Лита

# 4 172
Има дори за целия срок, но доколкото знам само на ВИП клиенти или както там си ги класифицират. Или клиенти, които рефинансират и конкретната банка не иска да ги изпусне. Мога да го кажа за Пощенска, Сосиете и Райфа.

Честно казано, ако сте със стабилни доходи над средното ниво и на стабилна работа, аз бих посъветвала да се пазарите и да си търсите интереса. Било то с конкуренция на офертите, било чрез познат служител на банката.

# 4 173
Има ли банки, които предлагат фиксирана лихва за по-дълъг период (или за целия срок) в момента?
В Сосиете в момента теглим с фиксирана лихва за 10 г, след това става плаваща.

# 4 174
  • Велико Търново
Ако не е тайна на какъв процент и за колко години ви е кредита?

# 4 175
Здр..незнам дали тука е мястото да попитам..аз редовно плащам потребит.кредит,Но моя приятел е в червения списък.Плащаме и неговия кредит към съдия изпълнител.Въпросът ми е такъв:След като го изпратим кога можем да кандидатстваме за ипотечен кредит?Имаме и две деца и не знаем коя банка би ни предложила по-добри условия.Благодаря предварително:)

# 4 176
  • София
Твоят приятел предполагам е в черния списък, не в червения Grinning.
След погасяване на кредита му, пет години трябва да минат за да се заличи историята, че е лош кредитополучател.
Ако ти си с достатъчно доходи да погасяват ипотечен кредит, да издържаш себе си и децата има вариант сама да кандидатстваш за кредит, но ако имате брак него ще го искат за солидарен длъжник, съответно заради лошата история може да не ви финансират.

# 4 177
Или финансират на по-висока процент. Но не е невъзможно - нашият купувач беше с необслужвани кредити преди две години и успя да вземе ИК от ПИБ.

# 4 178

4.19% за 20 г.

# 4 179
  • Велико Търново
4.19% за 20 г.
Не е ли висока лихвата? Или затова, че е фиксирана е по-висока?
И ние ще теглим за 20 г., но Сосиетето не ни даде добра пазарна оценка и сега пробваме в ОББ.

# 4 180
Висока е в сравнение с плаващите. Поне с процент по-висока. Но ние заложихме на сигурното.. поне за първите 10 години. После ще му мислим Simple Smile Не ни се рискува да стане отново кризата от преди години, когато теглихме ипотечен на 9% лихва.

# 4 181
  • Стара Загора
Здравейте. И аз влизам с питане като на owner (не ми дава да цитирам мнението). От ПИБ ми предлагат рефинансиране на ИК и ПК на 3%, ще запазя горе долу общата сума на вноската, но пък ще намаля ИК с 13г. А, и ще поемат нот. такси до 1500лв., което е повече от идеално. Но ми звучи твърде хубаво, за да е истина Simple Smile В момента съм на ДСК, ИК е на 4%, а ПК на 8%. Има ли някой с лични впечатления от ПИБ?

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 10:14 от ~Happiness~

# 4 182
Крайно неприятно е да се чете и гадае - ИК, ПК.

# 4 183
  • Стара Загора
Все си мисля, че хората минали по този път ще са нясно Flowers Rose. ИК - ипотечен кредит и ПК - потребителски кредит Simple Smile

# 4 184
Все си мисля, че хората минали по този път ще са нясно Flowers Rose. ИК - ипотечен кредит и ПК - потребителски кредит Simple Smile

Ние сме минали по този път и сме наясно, но въпреки това е неприятно за четене. А правилата изискват, когато използвате съкращения, да бъдат разяснени предварително.

Общи условия

Активация на акаунт