Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 501 584
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 4 335
Сигурно ще искат да ви прехвърлят и към пенсионните фондове на ДСК - нямат право да го налагат, нито да променят условия, ако откажете.

# 4 336
Т.е. да разбирам, че не могат да ми налагат нищо, в крайна сметка те купуват Експресбанк с клиентите им и техните условия, нали така. Но застраховката живот мисля, че е към някакъв застраховател на Сосиете и те като се оттеглят може да ги няма в Бг. Пък и на Сосиете застраховката не е много добра според мен, покрива само живот и то с хиляди условия, нещо не ми хареса в сравнение с тази на Дженерали мисля, но нямаше как, те си държаха на техния застраховател. А ДСК към кого правят застраховките живот всъщност?  Не знам мисля си да не стане по-зле, но пък нали за да задържат клиентите по-скоро би трябвало самите да предложат нещо по-добро. Така си разсъждава, но все пак хора минали по този път ще са ми полезни да споделят.

# 4 337
  • София
ДСК застраховат в Групама, която е към тях...

# 4 338
Grupama няма да излиза от България. Поне така се твърди. Освен това в момента се водят преговори OTP да купи И Grupama в България. Освен това, те освен с Експресбанк, работят и с ДСК.

Стандартно застраховките Живот към банкови кредити са такива и са в полза на банката. А и честно казано аз лично не виждам смисъл от повече. Дженерали може и звезди да ви свалят, но животозастраховането е е все един и същи ш...т. в България.

# 4 339
Следете си дали ще има промяна във вноските по застраховките след сделката.

# 4 340
Следете си дали ще има промяна във вноските по застраховките след сделката.
Ако има промяна във вноските какво може да направим, за какво да следим? Някакъв пропуск от банката?

# 4 341
Банката не ви ли праща всеки месец съобщение какво дължите? По извадка от онлайн банкиране може да се следи - поне при мен разделят - вноска за главница, вноска за лихви, вноска за застраховка.

# 4 342
Здравейте,
да попитам и аз нещо.
Кандидатстваме за ипотечен кредит 100 хил. евро в ПИБ, осигурителния доход е 2500 лв след удръжки.
Банката обаче ми поиска Годишен данъчен отчет на фирмата 2 години назад, което е проблем за счетоводителя, направи ме на нищо, защото договора е трудов и нямало причина да искат каквито и да били документи на фирмата.
Та да попитам случвало ли ви се е, в друга банка ли да отида, какво да правя?!

# 4 343
  • София
Здравейте,
да попитам и аз нещо.
Кандидатстваме за ипотечен кредит 100 хил. евро в ПИБ, осигурителния доход е 2500 лв след удръжки.
Банката обаче ми поиска Годишен данъчен отчет на фирмата 2 години назад, което е проблем за счетоводителя, направи ме на нищо, защото договора е трудов и нямало причина да искат каквито и да били документи на фирмата.
Не съм от разбирачите, но тези отчети се публикуват в ТР. Банката би трябвало да има достъп до ТР и от там да си направи справка. Според мен са се престарали и не би трябвало да ти искат, все пак фирмата не е твоя.
Да попитам какъв % е нормален да е такса за разглеждане на документи?

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 14:06 от rozibozi

# 4 344
  • Sofia
ТР не е ли Nature Dash в момента? Simple Smile

# 4 345
Ако дружеството ги е дало за публикуване изобщо. И надявам се става въпрос за Годишен ФИНАНСОВ отчет?
А счетоводителя няма какво да се прави на интересен, защото тази информация наистина не е тайна.
Банката може да поиска каквито реши документи, ако счете, че са и необходими да оцени риска. Може да искат да видят финансовото състояние на осигурителя.

# 4 346
Rozi такса за разглеждане на документите в момента няма в ПИБ.
Иначе благодаря за отговорите, явно са си в правото, иначе от днес ТР работи Blush
Да за годишен финансов става въпрос, ще го поискам пак.
Благодаря за отговорите.

# 4 347
Здравейте,
да попитам и аз нещо.

И ние имахме подобен проблем с нашия кредит. Първата банка ОББ не ни одобри за кредит, понеже историята на фирмата е имало година с отрицателен баланс, но за сметка на това Си Банк (към момента не бяха обединени, но се знаеше, че ще станат) ни посрещна с отворени обятия. Ако не стане в ПИБ, пробвайте другаде. С такъв доход и кредит, много банки ще ви искат Simple Smile

# 4 348
За първи път чувам банката да иска някакви такива данни за работодателя, никъде в никоя банка не са ни искали...

# 4 349
Да, няма как банката да иска годишен отчет на фирмата в която работите, освен ако фирмата не е ваша. Дори и да е ваша пак според мен при този доход няма как да искат и отчет от фирмата. Счетоводителят си е в правото,първо отчетите са публични и достъпни и второ той ако дава на всички служители във фирмата отчети няма да е много ОК с това. Банката няма за какво да иска този отчет дори и да е на загуба фирмата, какво ще ви откаже кредит ли, ще ви каже търсете си друг работодател. Питайте пак в банката според мен. На мен са ми искали отчет на моята фирма, но аз кандидатствам като физическо лице за кредит и фирмата ми няма нищо общо, отказах да им дам, точно това им казах да проверят в ТР. Това беше Пощенска банка, но аз така и не взех кредит от тях.

Общи условия

Активация на акаунт