Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 501 554
  • 4 590
  •   2
Отговори
# 4 365
Момичета, тепърва навлизам в темата с ипотечни кредити и общо взето нищо не знам. Искам да попитам освен ПИБ сещате ли се други банки, които финансират 100% от стойността на жилището? Или поне 90-95%?

# 4 366
Момичета, тепърва навлизам в темата с ипотечни кредити и общо взето нищо не знам. Искам да попитам освен ПИБ сещате ли се други банки, които финансират 100% от стойността на жилището? Или поне 90-95%?
ДСК финасират до 93%

# 4 367
Мерси, сега ги видях, ама лихва 4.09% нещо не ми се понрави.

# 4 368
  • София
Набележи си няколко банки и въпроси предварително, обиколи ги и си записвай всичко - има ли такса разглеждане, усвояване, задължителна застраховка живот (и колко е премията ориентировъчно при тях), колко струва оценката на имота, има ли опции за предсрочно погасяване и колко често годишно, има ли срок с фиксирана лихва или е плаваща за целия период, колко струва предоговарянето на кредита - твърда такса ли е или процент от оставащия кредит, какъв процент от стойността финансират, каква лихва биха ти предложили за твоите доходи и срока на кредита, който искаш.
После като обиколиш, ще седнеш, ще огледаш къде какво са ти казали и ще ги сведеш до 1-2.

# 4 369
Зависи от оценката на имота. Та нас ни отпуснаха 80 % от оценката,  което ни покри стойността на цялата сделка.

# 4 370
Ама тя оценката на имота нали се прави за всяка банка конкретно, т.е. първо трябва да набележа банката и после да правя оценка? Цената на имота е над 200к евро, не ми се вярва да стане с 80% финансиране, защото оценката ще излезе по-голяма, затова търся банки с голям процент и без самоучастие.

Четох, че обсъждате "трика" на ПИБ с фиксираните вноски и накрая изравняването, т.е. доплащане ако лихвата междувременно се е вдигнала, може ли някой да каже защо това е по-лошо, отколкото и вноските да се вдигат с лихвата едновременно?

Извинявам се за тъпите въпроси Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 13:18 от DreamComeTrue

# 4 371
  • Стара Загора
ДСК финасират до 93%

Да, до 93%, но зависи. На мен ми дадоха 85%....

# 4 372
  • София
В Пощенска банка миналата година изтеглих ипотечен кредит. Оценка 90% и пари за ремонт (ако е за ремонт) над 10%.
Финансиране над 100% се получи, но изтеглих и потребителски за нотариуси, такси, брокери и тн, който след това покрих от ипотечния с част от парите за ремонт.
При всички положения може да се постигне 100% финасиране, но трябва да се има предвид 10% капаро преди сделката, комисионни и нотариус. Всички тези средства са преди да отпуснат парите за ипотеката.
Банката обаче вече е със собствен пазарен индекс не по БНБ, а Прайм и изобщо не знам какво ще се случва.
Моля се да не е като преди години....

# 4 373
В Пощенска банка миналата година изтеглих ипотечен кредит. Оценка 90% и пари за ремонт (ако е за ремонт) над 10%.
Финансиране над 100% се получи, но изтеглих и потребителски за нотариуси, такси, брокери и тн, който след това покрих от ипотечния с част от парите за ремонт.
При всички положения може да се постигне 100% финасиране, но трябва да се има предвид 10% капаро преди сделката, комисионни и нотариус. Всички тези средства са преди да отпуснат парите за ипотеката.
Банката обаче вече е със собствен пазарен индекс не по БНБ, а Прайм и изобщо не знам какво ще се случва.

За каква сума става въпрос, при каква лихва и период? Може и на ЛС

# 4 374
  • София

За каква сума става въпрос, при каква лихва и период? Може и на ЛС

Ноември 2017г. Лихва 3.65, за 20годи. Доход 1500лв.
Вноска 529лв.
Ипотечен Общо с парите за ремонт тъй като са към ипотечния е 89000лв.

Да допълня, че тогава Райфайзенбанк и ПИБ даваха по добри условия, но трябваше самоучастие. Спрях се на Пощенска заради тази врътка с парите за ремонт и високата оценка на имота за да получа над 100%

# 4 375
Здравейте, и на нас ни предстой да кпуваме жилище.Та искам да попитам скоро някой дали е сравнявал услоията  различните банки,макар че за всеки е индивидуално.Ние ще сме на 100% финансиране от банка и се чудя дали Райфайзен ще отпусне сумата, която искаме.

# 4 376
Момичета, някой да разбира от образуването на лихвения процент - изгоден ли е прайм?

# 4 377
Здравейте, и на нас ни предстой да кпуваме жилище.Та искам да попитам скоро някой дали е сравнявал услоията  различните банки,макар че за всеки е индивидуално.Ние ще сме на 100% финансиране от банка и се чудя дали Райфайзен ще отпусне сумата, която искаме.

НЕ! Дават до 70%.

# 4 378
Пощенска банка дават и от 90 нагоре, строго зависи от индивидуалната сделка.
Намерете книгата на Стойне Василев, която излезе наскоро. Там ще намерите много полезна информация за кредити, лихви, депозити, инвестиции и лични финанси.

# 4 379
Привет,

Сравнително скоро ни предстои изтегляне на ипотечен кредит.

В момента имаме сравнително добри предложения от банка Пиреос и от Първа инвестиционна банка, като сериозно клоним към първата.

Имаме достатъчно самоучастие, така че почти всяка банка би трябвало да свърши добра работа.

Какви са Вашите впечатления и наблюдения за ипотечен кредит от банка Пиреос? Очакват ли се евентуални проблеми в бъдеще, особено в днешния динамичен пазар с толкова продажби на банкови институции?

Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт