Коледа 2011 - тема 3

• 113 740
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Някой питаше за мъфини. Аз прява ето тези - стават страхотни. Може и без пълнежа.
http://honeyandmilk2.wordpress.com/2009/05/04/%D1%88%D0%BE%D0%BA … 0%BD%D0%B5%D0%B6/
И още едно предложение:
http://recepti.ezine.bg/r-4441-Шоколадови_топки_Кадурей_шоколад
Топките по мое мнение стават по-хубави с меки бисквити, не с обикновенни. На мен най ми харесват с има едни кръгли с дупка - чаени бисквити с масло и мед.
nudel33, кажи от къде купи фигурките? Много са красиви!

# 376
BiankaD лешниковите топчета изглеждат чудесно, но не разбрах от рецептата на колко градуса се пекат.  newsm78

# 377
  • Sofia
savina_33,

nudel33 е в Австрия, както виждам..
Подобни дребни фигурки има в "100 грама сладки", може би сега са пуснали и за Коледа нещо.

# 378
  • от точка К до точка С и обратно
Нудел33, catty m  е дала отговор на въпроса - точно такова кондензирано мляко ползвах. Относно това дали може да се избегне алкохола - не знам как ще се отрази това на трайността на бонбоните, но, ако се направят седмица или няколко дни преди Коледа, няма проблем. Кондезираното мляко е достатъчно гъсто и държи, така че според мен не е необходимо да се добавя вода. Подсладено какао не можах да намеря, затова прибавих към обикновеното горчиво какао пресята пудра кафява захар. Купих я от Кауфланд. Дори да е горчиво, комбинацията от вкусове е много хубава!
Много хубава рецепта, Бианка! Peace

# 379

Много хубава рецепта, Бианка! Peace
Съгласна съм Simple Smile

Гуинет, и твоите трюфели много ми допаднаха!

nudel33, много са ефектни меденките! Няма значение, че декорацията не е направена на ръка. Важното е децата да се радват Grinning

Аз вече тотално се обърках. Харесах си още неща за Коледа #Crazy

# 380
  • Sofia
Аз вече тотално се обърках. Харесах си още неща за Коледа #Crazy

Така, така... аз толкова идеи насъбрах и толкова неща ми харесаха, че ми се струва, че ще празнуваме Коледа поне до Великден. Пък на Великден ще сменяме гардероба.  Joy
Въпросче - харесах си на началната страница едни трюфели със сирена. Някой има ли идея прасковите от сладко може ли да се заменят с добре отцедени праскови в захарен сироп?

# 381
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Нудел, твоите рецепти са толкова страхотни, че хич нямат нужда от декорации. Според мен няма абсолютно нищо лошо в това да използваш готови декорации - всички го правим малко или много!

Бианка, уби ме с тия топчета сега  Crossing Arms

Савина викаш направо от един момент да сменим името на Великденска тема и да си караме така  Crazy Joy

Гуинет, ах тези трюфели  Flutter Heart Eyes

# 382
Благодаря Гуинет   bouquet
Аз съм си наумила да пробвам една рецепта за трюфели, в която вътрешността е от ганаш с малко сметана и много шоколад, охлаждат се, правят се на топчета, потапят се в разтопен шоколад и след това евентуално се овалват в настърган шоколад, какао, кокосови стърготини или ядки. Но не знам обаче как се разтопява шоколада и оставят ли се да се втвърдят върху нещо специално или веднага могат да се сложат в хартиените чашки. Ще ви бъда благодарна ако някой с опит сподели.

# 383
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...

Имам въпросче за медените къщички - колко време издържат и как ги съхранявате?
Миналогодишната ни медена къщичка издържа много време, седя през целия януари в хола, после я изнесохме на балкона, където бонбоните от украсата започнаха да се разтичат от слънцето и да избеляват. Понеже щерката така и не даде да я изхвърлим, постоя още 2-3 месеца. Всъщност дойдоха едни майстори за нещо, излязоха на балкона и казаха - "я какъв интересен капан за мравки".  Joy Така открихме, че е станала къщичка на мравките и са я изгризали отвътре.
Но ароматът се носеше дълго време, ние използвахме като материал тестото от меденките на Джули и искахме да я похапнем след празниците, само че дъщеря ми така и не разреши.  Laughing

# 384
Благодаря Гуинет   bouquet
Аз съм си наумила да пробвам една рецепта за трюфели, в която вътрешността е от ганаш с малко сметана и много шоколад, охлаждат се, правят се на топчета, потапят се в разтопен шоколад и след това евентуално се овалват в настърган шоколад, какао, кокосови стърготини или ядки. Но не знам обаче как се разтопява шоколада и оставят ли се да се втвърдят върху нещо специално или веднага могат да се сложат в хартиените чашки. Ще ви бъда благодарна ако някой с опит сподели.

Шоколада се разтопява на водна баня, като е достатъчна и само парата от врящата вода. Т.е. слагаш един съд на котлона с вода, отгоре втори, който малко да се потапя във водата или изобщо и от топлината шоколада се топи. Аз лично поставям готовите бонбони на пекарска хартия да се втвърдят.   Peace

# 385
  • Sofia
Край! реших вече! Тази година ще направя:

Меденките на Джули (или моите си традиционни)
Линцер - сладките (ако има сравнявали рецептите на наталина и нудел, нека дадат мнение Praynig)
Трюфелите на Гуинет
Лешниковите топчета на Бианка

Късно, рано - в събота ги захващам, всъщност може и от петъка вечерта.

Сдобих се със специална формичка за линцер-сладките, както и с готово оцветен фондан и марципан, но първо заготовките, а после украсата Naughty

Колко време и как се съхранява ММ? Едва ли ще оползотворя всиките четири цвята...

# 386
Колко време и как се съхранява ММ? Едва ли ще оползотворя всиките четири цвята...
Ами тя има срок на годност на опаковката май. Но мисля че една година минимум. Увий добре в стреч фолио и сложи в кутия с капак или пликче с цип. Т.е. да е добре изолирано...  Peace

# 387
  • София
Момичета, имам питане: бонбоните Рафаело , ако се направят сега , ще издържат ли до Коледа ?

# 388
  • София
BiankaD лешниковите топчета изглеждат чудесно, но не разбрах от рецептата на колко градуса се пекат.  newsm78

2.Фурната се загрява на 100 (с обдухване)-120 С-без

Поне така пише в рецептата  Whistling

# 389
Брук Дейвис - те са толкова вкусни тези бонбони, че при нас се задържаха ден-два  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт