Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледа 2011 - тема 3

  • 106 264
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 11 071
aveili, аз съм писала и преди, че ползвам смеси от различни брашна, но пропорции не мога да кажа, действам по усмотрение и според рецептата, но почти винаги заменям бялото с типово, от там нататък, ако преценя слагам и ръжено, пълнозърнесто и т.н.

Dobi81, така кат те чета, може би брашното ти е дошло повечко..

За този уикенд планирам доста неща, пък да видим.. Успех на всички, спорен да е! Wink

# 586
  • Мнения: 153
абе жени вие направо ми взимате акъла  Laughing
 кога почивате - докато спите ли  Joy
като прочета.... аз направих 1, 2, 3 ..... по 30бр, по 60бр  #Crazy
то вярно, че си е голяма зарибявка и краста, ама вие .... направо ме разбихте!
аз уж  все крия и все ми дожалява и вадя.
кажете нещо което мога да замеся в робота, че онзи ден едва не си отрязох палеца и сега  се чудя как да меся, а вие  нямате милост с вашите идеи и красоти  Cry

# 587
  • Sofia
  • Мнения: 9 775
абе жени вие направо ми взимате акъла  Laughing
 кога почивате - докато спите ли  Joy
Аз по принцип откакто съм родила почивам само докато спя. И то колко спя... 4-5 ч на денонощие, не пресекулки.  ooooh! В останалото време - никакви шансове независимо със или без сладки.

# 588
  • Мнения: 1 390
Здравейте момичета, моят АКК стана страхотен  newsm44, единственият му кусур е, че го пекох малко повечко от колкото трябваше и отстрани стана доста по тъмен, за това няма да го показвам сега, а като го украся! А какъв аромат се носеше от него само  Simple Smile! Съпругът ми беше потресен, че трябва да чакаме до Коледа за да го опитаме  Laughing.  Аз го изпекох в най-обикновена тенджера, сега виждам от вас, че може и в два по тесни съда да се изпече. Май ще направя още една доза и ще я разделя на 2 за дегустация, и без това ми останаха много продукти  Simple Smile.
 Dobi81, и аз мисля, че брашното може да ти е дошло в повечко!  Simple Smile
Благодаря на момичетата, които вчера бързо ми отговориха, че трябва да включа вентилатора на фурната  Hug.

# 589
  • Мнения: 566
сложих 800 гр брашно а меда е домашен. Добавям по малко маргарин. Започна да се посъбира малко, ще песя и дано стане скоро

# 590
  • София
  • Мнения: 5 945
Добро утро момичета,
започнат този сутрин да правя меденките на Джули, ноооо нещо не ми се получава тестото, или просто трябва мнооооогооооо месене. почти 30 мин меся но не става ли не става, ръцете ме болият вече. Кажете има ли някакъв трик, или прости си трябва много време

По принцип се убедих, че слагам по-малко брашно в началото и постепенно добавям колкото е нужно - слагам 650-700 гр., вместо 800 както е по рецепта. Продължи да месеш докато успееш да го събереш и след това остави тестото да почине, ще стане хубаво.

# 591
  • Мнения: 566
благодаря ви момичета, ще продължавам да меся, дано да стане скоро.
Ако стане нещо ще кача снимки  bouquet

# 592
  • Sofia
  • Мнения: 9 775
И аз слагам малко по малко брашното и никога не ми поема колкото пише в рецептата, винаги по-малко. Сложи още масло или 1 яйце.

# 593
  • Мнения: 57


Умбра, благодаря ти за линка!


# 594
  • София
  • Мнения: 938
Да ви питам за рохличките - задължително ли е нишестето? Не намерих ванилово, а обикновено, царевично при това. Става ли с него, ако не може без нишесте?

# 595
  • Мнения: 2 122
според мен ще стане Simple Smile аз също имам царевично и ще ползвам него

от мен предложение за трапезата за Бъдни вечер, а и за целите пости- един  малко по-различен тиквеник

http://stirianowa.blogspot.com/2011/12/blog-post_10.html

# 596
  • Мнения: 678
Да ви питам за рохличките - задължително ли е нишестето? Не намерих ванилово, а обикновено, царевично при това. Става ли с него, ако не може без нишесте?
точно нишестето ги прави толкова меки и пърхавки.И аз ги правих с царевично нишесте и почти ги изядоха Peace
Давай смело

# 597
  • Мнения: 118
mari_eta, колко време издържат "Ангелските очи", не е ли рано още за тях?  newsm78

# 598
  • Мнения: 1 243
странно, че не се получава тестото за меденките на джули при вас.. аз ги правя за първа година, измерих всичко абсолютно точно и се получи чудесно тесто! може би зависи от брашното, не знам...

aveili, и аз пека всичко с кафява захар, но за сладкиши не ползвам други брашна освен бяло и наистина малко като че ли ми се надуха и разляха нещата една идея повече от необходимото.. не ми беше хрумвало, че може да е от брашното, но сега се замислям и може и да е така..

# 599
  • София
  • Мнения: 974
Отчитам се с приготвеното до момента Simple Smile Остават линцерите, още една доза меденки , трюфел сладките и ангелските очи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт