Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Момичета, имам проблем със спането на моите близнаци. Набързо се научих да ги кърмя заедно с 2 възглавници от двете ми страни, но момчетата ми заспиват и опитам ли се да ги преместя в креватчето им веднага се събуждат. Опитах какво ли не, и с възглавниците ги местих и мястото в леглото намалях и всички опити до сега са ми безуспешни. Страхувам се че не е полезно за гръбчетата им да спят на възглавници, пък и мога да се търкулнат от тях, а искам да се научат да спят в креватчето си. През деня все някак успявам да се измъкна от схватката им, но те продължават да спинкат спокойно само на възглавниците и когато са до мен. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и как се е справила с него?
Другите ми притеснения са дали им стига кърмата им. Имам чуството че са лениви и бързо заспиват до мен, без да са се нахранили достатъчно. През деня сучат понякога през 1 час, понякога през 2,5, а като продължителност сукането е от 5 до 45 минути. В последно време почнаха да спят непробудно по 4-5 часа през нощта. Как бяха вашите близнаци в това отношение?

# 1
Имам момиЧЕ И МОМЧЕ НА  ГОДИНКА И СА 6 600 И 7
   700КГ.
         
   ХРАНЯТ СЕ ,НО СА ДОСТА ДРЕБНИ ЗА ВЪЗРАСТТА СИ.   АКО ИМАТЕ ОПИТ С ТАКИВА ДРЕБОСЪЦИ  ПИШЕТЕ МИ.ДРУГИАТ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ СПЯТ В ЕДНА СТАЯ И СЕ БУДЯТ ЕДИН ОТ ДРУГ.

Edit: Извинявам се! Без да искам натиснах "НовОтговор", а не "НоваТема".

# 2
  • Мнения: 2 051
Цитат на: rada71
Момичета, имам проблем със спането на моите близнаци. Набързо се научих да ги кърмя заедно с 2 възглавници от двете ми страни, но момчетата ми заспиват и опитам ли се да ги преместя в креватчето им веднага се събуждат. Опитах какво ли не, и с възглавниците ги местих и мястото в леглото намалях и всички опити до сега са ми безуспешни. Страхувам се че не е полезно за гръбчетата им да спят на възглавници, пък и мога да се търкулнат от тях, а искам да се научат да спят в креватчето си.


Не е полезно за гръбчетата, трябва да ги местиш.
Сещам се, че някъде четох как бебето се успокоява от миризмата на майка си наблизо, а ако престане да я усеща се събужда. Опитай да им слагаш близо до лицето нещо, което да им мирише на теб - например кърпичка, която да стои до гърдите ти през другото време. Синът ми навремето се будеше така и аз го кърмех заедно с една пелена, която му беше като възглавница и после с нея го местех в леглото. така спря да се буди пре преместването.

Скоро ще ви пиша и за моите хубавици Grinning

# 3
  • Мнения: 2 051
Цитат на: rada71
Другите ми притеснения са дали им стига кърмата им. Имам чуството че са лениви и бързо заспиват до мен, без да са се нахранили достатъчно. През деня сучат понякога през 1 час, понякога през 2,5, а като продължителност сукането е от 5 до 45 минути. В последно време почнаха да спят непробудно по 4-5 часа през нощта. Как бяха вашите близнаци в това отношение?


Питай в кърмаческия форум, те са в час за тези работи.

# 4
  • Мнения: 2 051
Рада, все забравям да те питам сама ли си слагаш бебетата за кърмене върху възглавниците  или някой ти ги подава едно по едно?
Само на кърма ли сте или се дохранвате?
Скоро ще сте на 1 месец, разкажи  като мине консултацията или там не се ходи на консултация всеки месец?!?

# 5
Слава богу, отучихме се да спим върху възглавниците. Иначе сама ги слагам върху възглавниците. Изправям 3 възглавници до стената, слагам бебетата срещу крайните, аз сядам в средата, вземам едното бебе върху краката си, пускам му възглавницата и го слагам върху нея, така и с другото и накрая ги притеглям към себе си.
Бяхме само на кърма до преди 3 дни, но ги кърмех непрекъснато почти и оставех ли ги в леглото, почваха да плачат. Та почнах следобяд и вечер да им давам и адаптирано мляко след като са сукали. Така престанаха да плачат. Иначе за 1 месец са наддали с около 700 гр. Независимо от това ще продължа да ги дохранвам вечер.

# 6
  • Мнения: 2 051
Цитат на: rada71
Така престанаха да плачат.


Браво на вас!


Цитат на: rada71
Иначе за 1 месец са наддали с около 700 гр. Независимо от това ще продължа да ги дохранвам вечер.


700 гр за близначета си е много добре.
По колко мислиш да им даваш за дохранване?
Вечер ли ти е по-малко кърмата?

# 7
Е, пак плачат доста, но от колики най-вече. Иначе им давам следобяд и вечер по 60 мл. ад. мляко след кърмене, като вечер се изцеждам-каквото е останало и пак им го давам. Всичко излапват. Много ми е трудно да кажа кога точно не им стига кърмата, защото през деня са способни да сучат непрекъснато, дори и когато имат колики. Чувала съм че вечер кърмата е най-малко. А за тях съченето е и като средство за успокоение. Слава богу през нощта за сега имат изграден режим и поне по 4 часа спят непробудно.

Общи условия

Активация на акаунт