Съпруги на военнослужещи 4

• 69 230
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Само ще въздъхна, да не кажа  охна.....

Не ми се спори в нет-а. Да бяхме очи в очи щяхме да се разберем, но зад клавиатурата е трудно....Няма смисъл....

Няма да спорим мила  Hug просто реших да споделя, понеже съм била там и пак бих отишла да се разходя.Пък ако знаеш колко са им евтини магазините за дрехи  Crazy

# 106
 То май навсякъде е по- евтино и по- качествено от Бг. За това интернет търговията процъфтява.

Аз като вляза по случайност в някой наш магазин ( например детски) или за дрехи или за играчки и направо си излизам. Като знам на какви цени и какво качество ще напазарувам в нет-а....

# 107
И аз за Босна ,от моя съм чувала че е почивка.И повечето се връщат без пари.Той пък не ще и да чуе за Босна.Така и така нямало да го има 6м.поне да е за повече пари.Винаги като се чуехме го изкарваше,все едно е на Слънчев бряг на почивка.Никога като се върне не говори за там.Казва,че нищо хубаво не му се е случило,че да разказва.Казва,че в Кандахар за един миг живота ти минава на лента.И осъзнаваш наистина,кой са важните неща.

# 108
mama na niki  и моят мъж така ги изкарва мисиите все едно е на почивка и не казва почти нищо за там.Преди да замине каза,че щял да лежи,да пуше евтини цигари и да му плащат за това.

В момента е в Кабул,трябва да си дойде януари.Ходил е 2 пъти в Босна,Ирак,Кандахар и сега Кабул.Първият път като е бил в Босна май не е било много леко,втория път като на курорт.Надявам се да се върне жив и здрав и наистина това да му е последната мисия.

# 109
  • В уютен дом! Елените
melanib надявам се мъжът ти да се върне жив и здрав и както ти желаеш "да миряса с тея мисии", но като гледам как 5 пъти е бил, малко ме съмнява, но искрено ти стискам палци! Simple Smile Относно мисиите в Босна, само мога да кажа за колегите, които ходиха- нисък риск, по-малко пари и свобода, която я няма в Афганистан.

# 110
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но може би някоя от вас може да ми бъде полезна с информация, за което ще съм ви безкрайно благодарна!Ситуацията е следната-съпругът ми е военнослужещ /в момента е в отпуск извън гарнизона и не може да получи информация/ и днес му съобщили, без обяснения и каквито и да било подробности, че трябва да замине на обучение за период около 4 месеца, извън граница-в Америка.Предполагам, че това се води командировка и въпроса ми е как се регламентира такъв тип  обучение на военни зад граница /получава ли се заплата в Бг., изплащат ли се командировачни и в какъв размер и др./ Търсих  информация в интернет, но не попаднах на такава, затова се обръщам към вас, ако знаете нещо по въпроса да го споделите.Благодаря!

# 111
  • Някъде в Европа...
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но може би някоя от вас може да ми бъде полезна с информация, за което ще съм ви безкрайно благодарна!Ситуацията е следната-съпругът ми е военнослужещ /в момента е в отпуск извън гарнизона и не може да получи информация/ и днес му съобщили, без обяснения и каквито и да било подробности, че трябва да замине на обучение за период около 4 месеца, извън граница-в Америка.Предполагам, че това се води командировка и въпроса ми е как се регламентира такъв тип  обучение на военни зад граница /получава ли се заплата в Бг., изплащат ли се командировачни и в какъв размер и др./ Търсих  информация в интернет, но не попаднах на такава, затова се обръщам към вас, ако знаете нещо по въпроса да го споделите.Благодаря!

Щастливец   Peace казвам го с благородна завист...
Kakвото и да споделим, все ще е поостаряла информация  Wink....
В отпуск е извън гарнизона...нищо...да "загрее" личния телефон на "Личния  състав" в поделението и да се домогне до всякаква информация...
За да те успокоя = не се касае за нищо лошо Wink

# 112
Здравейте дами,
рядко пиша,но пък редовно ви чета и като гледам  каква тема сте захванали с тези мисии..,стомаха ми се свива, но уви  и на мен ми предстои изпращане.Чета тук ,че на някои мъжете заминават март, кажете ми моля, кога са си подали документите, кога им е била подготовката.Моят мъж ще заминават след април, но защо ли не съм спокойна и си мисля, че нещо пропускам. Уж го обсъдихме с него,ама все си мисля да не би да ми извади изненада.А иначе и той ми говори за Афганистан, за Кабул ,мисля.

А относно решенията, това решение го взе той и в последствие и аз се съгласих, дори не съм се съгласила,а по - скоро примирила.Убеждаваме как нямало опасност и как те били осигуряваща рота и уж не напускали базата, ама ... дали да вярвам,като чета, как някои са били на "почивка" в Афганистан,Ирак.Между другото днес прочетох , че войната в Ирак била свършила,американците се оттегляли, дали няма да свърши и в Афганистан?!
Лека вечер и много положителни емоции

# 113
Krasiva,моя мъж ще заминава март,живот и здраве и обучението започва януари 2012.Само,че няма да е в Кабул,а в Кандахар.

# 114
 Krasiva,и моя мъж като на alex88 обучението започва януари2012 уж март заминава за Кандахар:(

# 115
Когато моят съпруг беше в Щатите не му плащаха командировъчни, взимаше около 4$ на ден от МО+ заплатата в БГ. Но от академията, в която учеше взимаше нещо като издръжка, която покриваше абсолютно всички разходи.
melanib, адмирации за куража ти, трябва да си сложиш като моя подпис Hug

# 116
  • софия
скрит моят мъж беше така една година във Франция. Помня, че даже първите 3 месеца май беше по заплата и половина месечно, а след това по една. Но тогава не се  бяхме бракували. Може да има нещо ако е семеен. За престоя си получаваше и някакви пари дневно във Франция.

# 117
скрит заплатата ще си я получава, но за другите неща си питайте личния състав.Те ще знаят най-добре, ние не сме компетентни да ти отговорим  Wink Заповядай в нашата тема Simple Smile

# 118
savina_h хич не сам толкова куражлия.Аз се запознах с него преди да замине за Кандахар.Той си беше вече записан така,че нямаше как.След това пропусна една мисия пак в Кандахар,но сега не можах да го разубедя.
Сега разправя,че ще му е за последно.Дано наистина.
Наш познат военнослужеш каза че поне 2 години може да няма мисии от тук(Стара Загора).След като вземели някакви сертификати,щели непрекъснато да се водят подготовки и ако стане нещо някъде заминават без много да ги питат и веднага.

# 119
melanib, до сега моят мъж беше в такава рота.Водят е Хелброк,ако не ме лъже паметта.Но спокойно няма нищо страшно. Чуваха са се само разни слухове, къде ли не ги пратих Ирак,Либия и т.н.(уж в най- горещите точки, щели да ходят)Ама никъде не отидоха, то затова си получаваха само заплатите.
А относно мисията в Кабул, да снощи разговарях с него и ми каза , че те са предпоследната мисия там, щели да сменят Пловдив, които май заминават сега в януари.Така че ,дами като ви заминат мъжете януари ,пишете , да успокойте следващите #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт