Косопад - 3 тема

• 91 770
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
pufi80, благодаря, аз затова се записах в темата, за да следя и евентуално да прилагам върху себе си. Много неприятна история е косопадът, за втори път ми се случва през живота да  е толкова драстичен, първият път беше след раждането на малкия ми син. Сега нямам идея от какво може да е...

# 151
  • в 1001-та нощ
може да е сезонен, при хормонални колебания, стрес, диета, недостиг на АК, микроелементи, минерали - основно цинк, желязо, сяра и т.н.

мисли си за тези неща в последните няколко месеца

също след упойки  Peace

# 152
Здравейте!
И аз тук с косопад  Rolling Eyes. Моят се води от раждането, но още си го има.
Препоръчаха ми ампулите RF80. Досега съм сложила 3 ампули и след третата започна да ме сърби главата, омазни се яко на втория ден (по принцип ми е мазна) и сякаш и пърхут ми се появи.
Какво ще ме посъветвате?

# 153
  • в 1001-та нощ
да ги спреш   Peace

# 154
... Аз все още съм на Дюкре-Хроностим и ще пия Макси Хеър до лятото+ токотриеноли и омега 3. ...
С Макси Хеъра, цинк-магнезий- калций, Селен, синьо-зелени водорасли съм ок, но от Омега -3 като гледам мъжа ми как качва килограми, не смея! И той ги спря след 3-та кофа. Peace

# 155
  • в 1001-та нощ
не виждам как от омега 3 ще качи  newsm78

аз ги пия вече година по 1 на ден и съм ОК с това  Peace

# 156
Не знам, Алена, може и да е друга причината при него за килограмите, но онзи ден като е споделил  с приятел - лекар, той е бил категоричен. Омега-3  има витамин  А в особено голяма концентрация . /рибено масло/.И дори му е дал пример с белите мечки, които се хранят изключително със сьомга. Той в последно време страда от хроничен апетит, но пък по отношение на косата - всички фризьорки му се кефят, а аз аз малко /някой път повече/ му завиждам. Извинете за спама!

# 157
  • в 1001-та нощ
 Tired  съжалявам, че лекар не е се изказал до края

Омега 3 са есенциални мастни киселини - конкретни, съдържат се в рибеното масло (и не само, в лененото също - например)

би следвало да се прави разлика между:

1. Омега 3 - ЕМК
2. рибено масло, ленено масло
3. рибено масло от черен дроб

последното е богато на вит.А, но ако се пият само омега 3 или рибено масло, което не е от черен дроб, то вит.А няма (той действително е мастноразтворим и се натрупва  Peace)

ето омегите в кофата, които спомена http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0 - вижда се точния състав  Peace Heart Eyes те са чиста омега 3, молекулярно дистилирани  Peace Heart Eyes Blush има вит.Е (а не вит.А  Peace Heart Eyes ), той е много малко и е за консервант  Heart Eyes

# 158
Алена, отново искам да ти благодаря.  Наистина не съм обръщала внимание на състава на "кофата", но това са си го приказвали на маса, и сигурност калориите които са вкарали, са били повече от тези в кофата, а може и да е за оправдание! Hug
Но аз утре ще поразнищя състава, и ако си права ...................... ще се наложи диета.
Сигурна съм, че от това няма да получи косопад>
Благодаря ти, искрено!  bouquet

# 159
  • в 1001-та нощ
 Hug и от 1) Диета и от 2) предозиране с вит.А се стига до косопад  Peace

Умереност  Peace е нужна

Ако става въпрос за теб - помисли за: макси хеър, омега 7 - комплекс (има с биотин и силика), токотриеноли, сусамов тахан, ако вземеш токотриенолите  Peace

# 160
Алена, пия макси хеър и биотин, омега 7 и токотриенолите за първи път ги чувам/ но утре се надявам да съм по-компетентна/
Отново ти благодаря!   bouquet

# 161
  • в 1001-та нощ
в максито има достатъчно биотин, няма нужда да вземаш отделно още, можеш да го пиеш, след като максито свърши  Peace

няма опасност да се предозира - излишното се изхвърля, но .... само го хабиш  Blush

за омегите (7) с биотин и силика виж - http://www.iherb.com/FutureBiotics-Omega-7plus-Age-Defying-Skin- … psules/14447?at=0

за токотриеноли http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Tocomin-SupraBio-Full-Spect … ftgels/27484?at=0 - това е другата форма на вит.Е, кара новата коса да тръгне да расте  Peace (дори и да е нямало косопад), а сусамовият тахан катализира процеса, по 1 с.л. на гладно (повлиява отлично и холестерола и св. проблеми  Blush )

сусама има много интересен състав, но трябва да се приема смлян, на зърна - както влиза - така излиза; сусамов тахан се произвежда и бутилира на няколко места в Бг и се продава в диетичните магазини, на пазари, на мен харманлийският ми харесва повече от пловдивския (на Балчо); в южна Бг има места, където можеш да си занесеш да ти смелят (или в къщи с кафемелачката) - мие се и леко се запича - не да се пече, като ядки, а да му се изпари водата от миенето, но най-добре купен  Heart Eyes

има пълнозърнест и белен, аз вземам белен (бял е), защото другият може да дразни стомаха - не ми се е случвало, но да не го провокирам  Blush - цената е една и съща, така, че  въпрос на вкус и предпочитание - малкото бурканче е 3,50 лв, голям 5,70 лв, някъде до 7 лв  Heart Eyes стига за доста време  Heart Eyes

# 162
Алена, аз пия ето от тези
http://apteka.framar.bg/30008080/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0- … %81#axzz1jQWMiZqU
Доколкото видях няма витамин А, но все пак кажи си мнението Praynig. И още нещо да питам, Макси Хеър да го пия един месец по две и след това да мина на едно на ден, или да си продължавам по две? Токотриенолите също ги пия по две на ден, те намалят ли се след първия месец?

# 163
  • в 1001-та нощ
точно така, намаляваш на половина - аз от всичко пия по 1 на ден  Peace

за омегите пак да поясня:

1. когато са омега 3 - това са само омега 3, киселините, няма вит.А (не би следвало да има)
2. рибено масло от черен дроб - когато е рибено масло от черен дроб - то съдържа омега 3, но не е чисти омега 3, съдържа и вит.А - защото е от черен дроб, също и вит.Д
3. рибено масло - когато не е от черен дроб - не съдържа вит.А

твоите са омеги, а не рибено масло - не би следвало да има вит.А, но погледни на опаковката и виж дали пише, че съдържа и вит.А или ретинол (популярната синт. форма); хубаво е омегите да са от риба, а не от ленено масло, освен, ако не е нужно  Peace

аз пия органичен вит.А (каротеноид комплекс) отделно и от него няма такива опасности, изтеглен е от растения, плодове .... http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Carotenoid-Complex … oftgels/1641?at=0

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 15:36 от a.l.e.n.a

# 164
Ок, благодаря ти Алена. А ти пиеш Омега 7 и отделно органичен вит. А, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт