Косопад - 3 тема

• 91 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • в 1001-та нощ
gali&presi , ако не те притеснява - направи си пак изследванията за ЩЖ (хормони и антитела)

Редуцирането на храната води до косопад и защото има дефицит на важни минерали, микроелементи, витамини, АК и защото организмът изпада в стрес, има по-нисък приход на енергия и като първа мярка за самосъхранение (чувства се заплашен) спира по-енергоемките и несъществени процеси - около косата - нищо не расте толкова бързо, като нея.

Аз на твое място - бих действала така - първо ЩЖ - хормони и антитела и после други мерки. До колкото зная много проблеми се отключват след раждането, дай Боже при теб да ги няма  Peace

# 481
  • Варна
a.l.e.n.a задължително,ще отида пак на ендокринолог.Само да мине малко време,да си взема пак направление,че поне прегледът и 1 хормон да ми се приспаднат.
Отново мерси Hug

# 482
  • в 1001-та нощ
Успех Wink   bouquet

Какви витамини пиеш? Достатъчни ли са? Съдържат ли и АК?

# 483
  • Варна
Мерси Simple Smile
Ами не са нещо свръх(скъпо де)-Vitaral и Zink-Biotin на AboFarma.Препоръча ми ги аптекарката като мн добра комбинация при косопад.
Какво е АК Blush?

# 484
  • в 1001-та нощ
аминокиселини, от тях се изгражда косъма, затова са важни, като намалиш храната и те са в недостиг, можеш да погледнеш съдържанието на витарала  Peace

П.П сега погледнах какво съдържа ТУК - няма посочени никакви АК Cry има добра бленда микроелементи, но от към витамини бедно, за АК - нищо; вкл. никакъв биотин  newsm78

# 485
  • Варна
Ами нали пия и Цинк-Биотин Rolling Eyes
Брей,това се превърна в жива он-лайн консултация Laughing HugДано и на другите момичета им е полезно.

# 486
  • в 1001-та нощ
Биотинът само прави така, че косата да расте по-бързо, но си права, пропуснах този момент  Peace

Когато пиеш биотин е важно да приемаш в по-големи дози другите витамини от гр.Б, затова от тази гл.т. е хубаво да се комбинират двата вида таблетки, но само толкова  Peace

# 487
От няколко дни забелязвам , че косата ми започва да пада , имам гъста коса и това не ми се е случвало. Някакви съвети с какво да третирам косата си  било домашни мазила или нещо от магазина Simple Smile

# 488
  • в 1001-та нощ
косопадът ни е подобно на смяната на козината при животните, но е доста неприятно и често не осъзнаваме, че е процес на реновиране ... в общия случай се случва постепенно и не забелязваме, в други по-обхватно ....

може да е от стрес, диети ... хормонално ...

вземи си добри добавки за коса, както и ампули/лосион и търпение .... минава време, докато спре...после тръгва новата коса  Peace

# 489
Не ми стигя принципното оредяване на косата, ами сега ми се прибавиха и жестоки нерви, покрай които доста отслабнах и тъй като спиране на нервите засега не се предвижда, ми се ще поне косопада да избегна. Пия максито уж за париране на по-нататъшен косопад, но дали е достатъчно? До преди два дена все още кърмех по малко, та не съм започнала изследвания. От дермятоложката разбрах, че иска да ми предпише някакво противозачатъчно като спра да кърмя. Сега ще запиша час при нея, но ми се ще поне ако трябва житамини да добавя, че ако пак се появи косопад, отиде и малкото останала коса...

# 490
  • в 1001-та нощ
Като витамини, микроелементи, минерали, АК ..... максито е достатъчно, за растеж на нова коса - можеш да добавиш токотриенолите, ако не знаеш точно кои - ще ти пиша  Peace

Като обясняваш на лекар - това е другата форма на вит.Е, по-разпространени (и синтетични) са токоферолите  Peace (обичайно алфа токоферол  Peace ) + 1 с.л. сусамов тахам сутрин и вечер с дражето  Heart Eyes

Ако нямаш конкретни оплаквания от ЩЖ - направи хормоните, след спиране ан кърменето, да имаш цикъл и да се стабилизират ... поне няколко месеца  Peace

Ако ще ти пуска ПКК - да добави и диференциално броене на желязото  Peace (дори хемоглобинът да е ОК  Peace )

Можеш да включиш и ампули/лосион  Peace препоръчвам ти дюкре (неоптид, хроностим, анастим  Peace ), но може и Виши  Peace

# 491
  • София
a.l.e.n.a задължително,ще отида пак на ендокринолог.Само да мине малко време,да си взема пак направление,че поне прегледът и 1 хормон да ми се приспаднат.
Отново мерси Hug

ТСХ и Т4 може по ЗК - направление от ЛЛ
Високи нива на Андрогените или Пролактина също може да са причина за косопада

# 492
  • в 1001-та нощ
аз мисля, че можем да добавим и ниския прогестерон, ти си писала кога се изследва  Peace   bouquet

радвам се отново да се включиш  Heart Eyes

# 493
Алена,мила,имам следният въпрос,защото знам,че ти си се преборила с косопада,когато ти спря засиленият косопад продължи ли да ти пада коса,знам че не може през деня да не падне един косъм,но конкретно на тебе като ти спря косопада по-колко ти падаха на ден и ти прие,че това е нормално.

# 494
  • в 1001-та нощ
по-скоро като спря - просто спря - и да е падало е било малко и не съм обръщала внимание, предполагам, че ти си много чувствителна сега на темата и всяко паднало косъмче те стряска  Rolling Eyes

важното е, че тръгна новата коса, а каквото е погинало - може да доопада във времето  Peace

Общи условия

Активация на акаунт