Косопад - 3 тема

• 91 543
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
До 100 косъма на ден е нормално
Ако косата е вързана през деня или прибрана по някакъв начин - вечер при разресване падат всички косми, които е трябвало да паднат през деня и... това също доста стресира. 

# 496
Като витамини, микроелементи, минерали, АК ..... максито е достатъчно, за растеж на нова коса - можеш да добавиш токотриенолите, ако не знаеш точно кои - ще ти пиша  Peace

Като обясняваш на лекар - това е другата форма на вит.Е, по-разпространени (и синтетични) са токоферолите  Peace (обичайно алфа токоферол  Peace ) + 1 с.л. сусамов тахам сутрин и вечер с дражето  Heart Eyes

Ако нямаш конкретни оплаквания от ЩЖ - направи хормоните, след спиране ан кърменето, да имаш цикъл и да се стабилизират ... поне няколко месеца  Peace

Ако ще ти пуска ПКК - да добави и диференциално броене на желязото  Peace (дори хемоглобинът да е ОК  Peace )

Можеш да включиш и ампули/лосион  Peace препоръчвам ти дюкре (неоптид, хроностим, анастим  Peace ), но може и Виши  Peace

ВклЮчих неоптид (някой ми беше споменал на Фито Фитолиум, ама реших да пробвам първо неоптида). Прословутият час за дерматолог (която доколкото знам се кани да ми изписва Ясмин) е за 15/11, дано дотогава има някакъв ефект...

# 497
  • в 1001-та нощ
т.е. за нея има хормонален дисбаланс  newsm78 какъв точно?  newsm78

кой е лекарят?

# 498
Не съм в България. Хормоните, досега когато са ми били изследвани, са били съвсем наред. Тя смята, че проблемът е в свободния тестостерон, но не ми е правила изследвания... Аз косопад в активна и агресивна фаза нямам, много бавно и постепенно оредява. Проблемите ми почнаха от 20-тата година, много обикалях из България тогава лекарите, измазах какво ли не по косата си и ефект нямаше. Писна ми и всичко спрях, то пък се стабилизира и така... По време на бременността направо нова коса ми поникна. След раждането, разбира се, почна косопад и се влоши състоянието, та стана по-зле и от преди забременяването. Сега пак се е стабилизирала, но съм в тежък развод и троша страхотни нерви, а това няма начин да не повлияе...

Забравих - склонна съм към желязодефицитна анемия, преди години бях доста зле, с много ниски нива на желязо„ От около 4 години е под контрол, но промяна в косата няма.

# 499
  • в 1001-та нощ
В края на бременността много се повишава прогестерона  newsm78 може би затова и косат асе е повлияла добре  newsm78

Дано се зарадваш на добри резултати  Peace

# 500
  • София

ВклЮчих неоптид (някой ми беше споменал на Фито Фитолиум, ама реших да пробвам първо неоптида). Прословутият час за дерматолог (която доколкото знам се кани да ми изписва Ясмин) е за 15/11, дано дотогава има някакъв ефект...

Опитай с добавки за коса за поне 5-6 месеца - различни като ги редуваш + Протеин + Пробиотици и много ЕМК
Няма да навредят, а ако има хормонален дисбаланс може и да помогнат леко да се нормализират хормоните.
Може да проследиш О. с тестове за О. + Измерване на БТ  - ако не засечеш О. има хормонален дисбаланс.

Неоптида действа добре + шамп. Анафаза /имат синергично действие/ + Анакапс /табл./

ПП. Косата се повлиява много бавно - трябва да минат поне 2-3 месеца за да забележиш видим ефект. И видиш ли ефект - придължаваш поне още 3-4 месеца, а не спираш лечението

Закусваш ли сутрин - в колко часа и какво?

# 501
  • в 1001-та нощ
трябва ли да се закусва  Rolling Eyes

# 502
  • plovdiv
Здравейте момичета,нямам време да изчета темата.Искам да споделя моя опит с косопада.
Ползувах много продукти за косопад,но не се повлияваше.
Причината при мен се оказа от хормоните на щитовидната жлеза. Косата ми почти възстанови предишния си вид.Така ,че съвета ми е посетете и ендокринолог.
Поздрави

# 503
  • София
трябва ли да се закусва  Rolling Eyes

Задължително - храненето е много важно за косата. 

Когато има проблем с косата, причината може да е здравословен проблем, от медикамент, гъбички, некачествена козметика,  силно третиране на косата/механ. или хим./,  или... неправилно, некачествено хранене.

# 504
  • София
Здравейте момичета,нямам време да изчета темата.Искам да споделя моя опит с косопада.
Ползувах много продукти за косопад,но не се повлияваше.
Причината при мен се оказа от хормоните на щитовидната жлеза. Косата ми почти възстанови предишния си вид.Така ,че съвета ми е посетете и ендокринолог.
Поздрави

А какъв е проблема със ЩЖ?
Хипо- или Хиперфункция на ЩЖ?

Поздравления, че си открила проблема

# 505
  • plovdiv
Хипофункция на ЩЖ с екстра напълняване и косопад

# 506
  • София
Хипофункция на ЩЖ с екстра напълняване и косопад

Изследване за ИР правила ли си?
Това също може да е причина за проблема с косата, а и е съпътстващо  Хипофункцията на ЩЖ
/ и  е причина за качването на кг./

# 507
  • plovdiv
Отидох за изследване обременяване  глюкоза(лаборантката не знаеше какво точно да прави)пих глюкозата и ходих през два часа  да ми взима кръв 3 пъти.Толкова зле ми беше от тази глюкоза мислех,че главата ми ще гръмне.Като отидох за резултата имах изследване само на кръвна захар  по спомен 4.8 на гладно, след 2 часа 5.5  след 4 часа 5.5  друго нямаше.Не смея да повторя изследването, защото бях наистина много зле.Та може и да имам ИР.Четох темата  отслабване със сиофор и се замислям дали да не го почна,още повече наскоро родих и съм с 20 кила отгоре.

# 508
  • София
При Обременяването с Глюкоза  са важни нивата и на Инсулина / той е причината да се качват кг/
Не може да си самоназначиш медикамент за ИР без лекарско мнение - как ще определиш коя е най-подходящата доза за теб?! А и при ИР е по-важна диета

Изледването се прави на:
0 - 60 - 120 минути

Орален глюкозотолерантен тест (ОГТТ)

Трябва да знаеш със сигурност дали имаш ИР - това ще определи режима и начина на хранене.
Има и добавки, които много помагат / гарциния камбоджа, хром и т.н./

Наднорменото тегло почти винаги води и до хормонален дисбаланс - и от там проблем с МЦ, косопад  и т.н., а е много трудно да се свалят кг. ако не се знае каква е причината за тях

ПП. Консултирай се с Ендокринолог

# 509
  • plovdiv
Denis, благодаря ти за вниманието!

Общи условия

Активация на акаунт