Кухните - 41 тема

• 90 348
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
Аз откак имам съдомиялна - топла вода в кухнята не ползвам. Е, някой път се налага, ако са ми мазни ръцете да ги измия с топла вода... Дет'  се вика, и без бойлер ще можеш да изкараш. Миялната всичко мие.

# 196
  • Варна
Можеби малко оффтопик но да споделя какво намерих днес (сигурно откривам топлата вода, но все пак)- купих си решетъчен капак за тигана. Прилича на голмямо плоско сито с дръжка- сега го пробвах- идеално е. Започна да ми поомръзва да чистя с обезмаслителя след всяко готвене, та този полхлупак доста възпира мазнините да хвърчат наоколко.

# 197
  • Раковски
момичета помагайте ,ще слагаме бойлер в ъглов шкаф под мивката,и се чудя между 10 и 15 л  newsm78(ще имам и съдомиялна 60 см)

Аристон 15 литра серия титан, тазликата в цената между 10 и 15 литра е нищожна а в шкафа има място.

# 198
Бръмбофръц   разглеждах темата и попаднах на дома ти, страхотен е аз искам да те попитам за стълбата как е направена и майстор ли ви я направи, ние искаме същата да си правим от долния към горния етаж, та ако може малко информация за нея, майсточри и какви са плоскостите-стъпалата... може и на лични ако искаш , че тук е за кухните..

# 199
  • Варна
Да попитам-имам вграден хладилник-фризер,до него фурна и това в цял шкаф
от земята до горе.Но ми оставиха около 10см между тавана и шкафовете.Казаха,че така
е по добре да диша хладилника.Аз обаче искам до горе,че да не ми се събира прах.
Ще сгреша ли ако е до тавана?
А иначе под хладилника ми сложиха решетка в цокъла.

# 200
Цитат
Публикувана от: arnavonit 
Вмъкни Цитат
Можеби малко оффтопик но да споделя какво намерих днес (сигурно откривам топлата вода, но все пак)- купих си решетъчен капак за тигана. 

Купих си такъв преди 3 години от ИКЕА - родих се!!!  Peace

Цитат
Публикувана от: kokovi4 
Вмъкни Цитат
момичета помагайте ,ще слагаме бойлер в ъглов шкаф под мивката,и се чудя между 10 и 15 л 

Бих сложила 15 литра. Може да не ти трябва толкова много след като ще имаш съдомиялна, но ако един път да ти потрябва, да е ок. Аз поне съм на този принцип. А и сигурно цената не е много по-висока?!

# 201
Цитат
Публикувана от: arnavonit  
Вмъкни Цитат
Можеби малко оффтопик но да споделя какво намерих днес (сигурно откривам топлата вода, но все пак)- купих си решетъчен капак за тигана.  

Купих си такъв преди 3 години от ИКЕА - родих се!!!  Peace

Може ли линк да видя какво представлява  Praynig

# 202
В икейския сайт намирам само това: http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=6435

Но нашето е по-различно - има дълга дръжка и повече стомана отстрани.
Ето това е

Купувано е преди поне 3 години от солунската ИКЕА и поради извитата си форма е подходящ за съдове и с по-малки размери, докато това което виждам сега е само за съдове с 33 мм. Но сигурно пак е удобно! Сега каквото и да готвя с по-плитък съд или тиган, винаги го слагат отгоре и печката остава чиста.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 11:28 от Смърфиетка

# 203
Какво е допустимото отклонение в неравностите на пода преди да се постави ламината? Предполагам го пише на опаковката му, ама днес или утре ще го вземаме, а да подготвят пода, защото видимо се вижда че не е равен, но майстора твърди, че няма нужда. Не искам да го поставят, а после да се окаже че не е изравнен добре пода. Тези майстори все трябва да ги контролира човек. Вчера такава авария направиха, че наводниха яко съседите 3 етажа надолу... Мъка,мъка... нямам думи вече!

# 204
  • София
Пак да попитам- има ли някой, който има вградена миялна под керамичен плот и до колко е опасна такава комбинация?
Ще се радвам да чуя повече мнения  Heart Eyes

# 205
Не съм специалист. Не съм виждала така организирано вграждане. В моя случай не би било възможно - имам два индукционни котлона на плота. Отдолу са с вентиалтори за охлаждане. Едва ли ще се събере и миялна  Thinking Съвсем отделно в упътването за монтаж се иска да има кухина (затова там имам дълбоко чекмедже) за охлаждане. В чекмеджето отдолу не трябва да се държат запалими предмети. И при обикновени стъклокерамични плотове ми се вижда малко изнасилена работа такова съчетание... От друга страна се монтират фурни под плотве. Не знам там какъв е принципа, оставя ли се кухина за вентилация  Thinking  Ако се получава подобно, дали ще е фурна отдолу или миялна може да няма разлика  Thinking  Все пак няма ли някаква друга възможност? Миялните се монтират до мивка, за да са ти котлоните над миялната, това значи ли, че котлоните са ти до мивката допрени? Щото и това не е много хубаво.

# 206
  • София
Има разстояние от котлоните до мивката поне 50 см. Направиха такъв вариант, за да не се нарушавал растера на кухнята. Сега се чудя дали това е безопасно и мога ли да направя
компромис със сигурността за сметка на красотата. Лично на мен не ми се струва много удачно, тъй като на едно място ще се събират тока и водата, а това не е препоръчително, поне до колкото аз съм учила...

# 207
Не зная дали е правилната тема, но ще пробвам да попитам, от опит глава не боли. Simple Smile Та, търся си вградена сушилка за съдове, такава каквато се поставя в шкаф. Съвети има ли изобщо такова животно и, ако да, къде да го поръчам/търся?

# 208
Не зная дали е правилната тема, но ще пробвам да попитам, от опит глава не боли. Simple Smile Та, търся си вградена сушилка за съдове, такава каквато се поставя в шкаф. Съвети има ли изобщо такова животно и, ако да, къде да го поръчам/търся?
И аз си търся,но нямам възможност да обикалям та си взех един обикновен.Без крака с тавичка отдолу.Върши работа,но е само 40 см,а ми се още 20 поне.Видях такъв сушилник за вграждане в магазин специализиран за кухни и по-точно дръжки за шкафове,джиджавки за вграждане.Не помня цена,а сега ми е много далече и няма как да отида,но предполагам в магазин за домашни потреби или пък в магазин за кухненско обзавеждане би трябвало да има.

# 209
И аз си търся,но нямам възможност да обикалям та си взех един обикновен.Без крака с тавичка отдолу.Върши работа,но е само 40 см,а ми се още 20 поне.Видях такъв сушилник за вграждане в магазин специализиран за кухни и по-точно дръжки за шкафове,джиджавки за вграждане.Не помня цена,а сега ми е много далече и няма как да отида,но предполагам в магазин за домашни потреби или пък в магазин за кухненско обзавеждане би трябвало да има.

Например http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.102/item.2757 или http://www.rosi.bg/ottcednik-rosi-920.html (моят май е такъв).

Общи условия

Активация на акаунт