Кухните - 41 тема

• 90 230
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
  • Раковски
 Моя съвет е да се избягват промоциите от големите вериги освен ако не сте убедени, че това е вашия паркет. В нас съм наредил доста ламинат и за ся всички са ОК, Този в кухнята е изложен на слънце и лятото при снадките се беше омазнил, според мен по-добрите паркет са инпрегнирани с нещо като парафин. Питах тия в магазина после ама ме изгледаха учудено.
 Евтините ламинати са им малко калпави снадките и ако не са калибровани снадките се получават фуги. Инак във всеки магазин за ламинат се продава и цветен силикон/кит с който може да се запълни нвков друга фуга.

# 151
shadowman, а как да разпознаем добрите снадки? Ние харесахме  Бреза Тундра", има го на много места с много различна цена - от 17 лв до 27 лв. Поставял ли си от него ако се сещаш кой е, дали е добър и може ли един и същ ламинат  да е с различна дебелина или тя не е важна, а само са важни както ти каза да са калибровани (което пак не разбрах какво е  newsm78 )
И какво ще рече "подложка на ламината" 3 или 5 мм? Каква роля точно играе?

# 152
  • Раковски
Подложката я има в магазина откъдето ще купите ламината, те ще ви я предложат. Калиброване значи всяко парче да е с еднакви размери. Взимал съм ламинат само от един магазин в Пловдив и е производство на Kaindl и Egger, дебелината дали е 7 или 8 за мен няма особена разлика.

# 153
Този е на Кроноспан, така пише, говори ли ти нещо? А подложката да я вземаме ли, не разбрах за какво е, извинявай?

# 154
Моя съвет е да се избягват промоциите от големите вериги освен ако не сте убедени, че това е вашия паркет. В нас съм наредил доста ламинат и за ся всички са ОК, Този в кухнята е изложен на слънце и лятото при снадките се беше омазнил, според мен по-добрите паркет са инпрегнирани с нещо като парафин. Питах тия в магазина после ама ме изгледаха учудено.
 Евтините ламинати са им малко калпави снадките и ако не са калибровани снадките се получават фуги. Инак във всеки магазин за ламинат се продава и цветен силикон/кит с който може да се запълни нвков друга фуга.
shadowman а с този цветен силикон дали може да се попълват големи фуги - между дъски  newsm78
Пробвахме с кит, но не става.Фугите са и широки, и дълбоки Thinking
Ето такива например
http://cecunka76.snimka.bg/radio-amateur/mebeli.570352

# 155
На Кроношпан не си купувайте - това е моя съвет!

# 156
На Кроношпан не си купувайте - това е моя съвет!

Защо?

# 157
Ами защото са боклуци! С такова впечатление останах, когато съм чела стара тема за ламината от форума. За съжаление вече бяхме купили такъв за апартамента на свекърва ми и там се убедих, че е вярно - надира се от раз, мек е и пружинира, изобщо не може да се сравнява с Kaindl, какъвто взехме за нас. Разликата е толкова голяма, че не мога да я опиша във всички аспекти.
И после с всичкия си ум си избрах кухненски плот на Кроношпан, защото го избирах по десен и не гледах производителя, та ела да го видиш как е надран за 3 месеца! Да не сложиш порцеланова ваза или чиния от тези, дето дъното им има едно матирано кръгче отдолу - веднага надира и прави кръгове  Tired  Смятай ако сурна някой метален предмет какво ще стане  Tired

# 158
pina, в коя верига се предлага Kaindl? Отзиви за друг марки? И аз четох много стари теми, на Кроношпан по-скоро от плоскостите не са доволни, а недоволните от ламината са от 2008-2009 година. Също пише че има такъв немски и български , като немският бил хубав. Защо държи цена пък около 20 лв, след като има и за 9 лв квадрата  newsm78. Ще огледам и ще питам още преди да сме го купули, благодаря ти за мнението, само ще ме е яд, че се влюбих в единият им цвят  Confused

# 159
Ние това лято купихме Кроношпан и няма подобрение в качеството - уверявам те. Иначе на марката Кроно има и Кронопол, Кроносуис и може би и други. Те и цените са различни.
Kaindl има в доста магазини, но не по строителните хипермаркети, а в магазини за ламинат. Във Варна го има в Камко, примерно, не знам ти къде си. Но цената е различна според дебелината и прочие, нашия не помня вече точно колко струваше, но беше над 30лв на квадрат.
kokovi4 беше намерила онлайн каталог с техни десени - много са.

# 160
  • Раковски
http://www.kronoflor.com/
но за Пловдив

# 161
  • София
Ние това лято купихме Кроношпан и няма подобрение в качеството - уверявам те. Иначе на марката Кроно има и Кронопол, Кроносуис и може би и други. Те и цените са различни.
Kaindl има в доста магазини, но не по строителните хипермаркети, а в магазини за ламинат. Във Варна го има в Камко, примерно, не знам ти къде си. Но цената е различна според дебелината и прочие, нашия не помня вече точно колко струваше, но беше над 30лв на квадрат.
kokovi4 беше намерила онлайн каталог с техни десени - много са.

Тези отзиви само за ламината или изцяло са всички материали на Кроношпан?  newsm78
Ние поръчахме кухнята с пдч на Кроношпан, понеже имаше по-хубав цвят от тези на Егер
То утре ще ни я монтират, така че няма особен смисъл питането ми, но все пак.. 

# 162
  • Раковски
 За мен кроношпан не са с добро качество, ще обясня една случка. Преди години рязахме едно тяхно венге и по средата няма никой, хванах го с пръсти и цепнах листа на две, от тогава насам съм забелязал, че качеството им не се е вдигнало затова и аз като показвам мостри казвам, че тия са калпави и хората дори не ги поглеждат, само да спомена, че серията contempo е с малко по-добро качество, но пък покритието нещо не ми харесва. За мен по-доброто като материал и с не голяма разлика в цената е orma и akritas и с тях най-много работя.
 Рехавия материал се усеща само когато се обработва, при сглобана и монтирана кухня човек няма как да разбере това, но пък в какво ще държи повече винта на пантата или винта при сглобяване, в плътен или рехав материал?

# 163
Не е само за ламината. Писах, че и термоплота ни + гърба са Кроношпан, за гърба нямам оплаквания, все още, но плота ми е целия надран за 3 месеца. По- зле накъде?

# 164
  • София

Вярно е - доста от големите вериги за да хванат клиента с ниска цена само на 1-2 артикула, купуват последно качество ламинат, купуваш и след това изненада...сглобките са толкова меки, че стават на "парцал" когато се прихване със скобата...
Съвет - не се скъпете за 3-4 лв. разлика на кв.м., а се оглеждайте и питайте, ако трябва и "чоплете" по ламината. Смотаните сглобки след 1 сезон зима/лято "отварят"...

Общи условия

Активация на акаунт