Кухните - 41 тема

• 90 332
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
  • Wonderland
Нашият ремонт е още доста пресен,но и моята маса е малка и се намира точно под прозореца.....Ние навсякъде по стаите сложихме миеш се латекс и на няколко пъти ми се налага да го забърсвам с влажен парцал и петната се махат за мое щастие,латекса ни излезе скъпичък,но определено си заслужава.

А сега да ви се похваля с моята мечтана кухня,която чаках толкова дълго време......Малка и компактна е поне според мен и е толкова мечтана,защото я чакам от две години,но все не можехме да стигнем до нея,поради ремонтите на останалите стаи....
http://media.snimka.bg/9878/026010724.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9878/026010734.jpg?r=0

# 256
ana-mari най- обикновенна кухненска дъска би ти свършила работа
Не бях чувала да се реже направо върху масата, плота или където и да е, но света е голям  smile3555
Латекс и тапети миещи се са добър съвет  Peace но ме вдъхнови с идеята за пано-  със седмичното меню примерно  Party
tzveteto89 наистина мъничка, наистина уютничка, да си я ползвате със здраве!   bouquet

# 257
  • Русе
В старата ни кухня бяхме сложили тапет от корк, не от най-тънкия, по-дебел е и при желание може да се ползва като коркова дъска да се слагат бележки примерно. Беше по продължение на масата, хоризонтално една ивица. Само го бършех с влажна кърпа.

# 258
 най- обикновенна кухненска дъска би ти свършила работа-щеше ми се да е с цвета на кухнята-сиво,бяло и червено!
Не бях чувала да се реже направо върху масата, плота или където и да е,/ами ако разточиш едно тесто,примерно правиш кифлички,как ще срежеш тестото,в тава ли newsm78? но света е голям  smile3555
Латекс и тапети миещи се са добър съвет  Peace но ме вдъхнови с идеята за пано-  със седмичното меню примерно  Party
Латексът ми беше гръцки с много добра покривност,за кухня ама не се отмиват петната,които са обработвани с гъбите на Сано1

# 259
Аз като разточвам тесто го правя върху една покривка, която ползвам само за това. Не мога да си представя да си разточвам тестото директно върху масата.

# 260
Преди 2 години  направихме основен ремонт на кухнята.Много си я харесвам и ползвам,но основният ми проблем е масата!Пространствато е малко и масата е с много малки размери 50/70.Тогава взех от термоплота изрезката от мивката,сложихме кант, стойка за маса и готово!Но недостатъка и е че на нея мога да меся но не мога да режа защото се надрасква.
1.Какъв плот да търся от какъв материал върху който мога спокойно да режа и да не се надраска?
2.Масата опира в стената,под прозореца е/може да се мести ,но там е свободното място/,постепенно стената се опръска с всякакви течности,които не се измиват и останаха петна.Какво мога да сложа там зад масата което да може по лесно да се почиства-някакво пано ли,ама от какъв материал-някакви идеи
 Praynig
За плот може да се използва дъска за рязане, има такива букови, бамбукови и др., примерно:
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=13865
За масата аз лично мисля да си направя един цокъл от ПДЧ какъвто е материала на кухнята за стената.

# 261
ana-mari Ти за пръв път ли влизаш в кухня!? Па, макар и в сиво, бяло и червено?
За дървена или пластмасова дъска за рязане на продукти, да си чувала?  Sick
Може и да е новост за теб, но пиле и хляб се режат на отделни дъски!!!
Колкото и малка и изискана да ти е кухнята, все ще намериш място за 2/две/ дъсчЕта!
Ако чак пък толкоз наблягате на кифличките, то може и да ги режеш на опакото на тавата...

# 262
 Joy абе няма да й е дизайнерско с дъските - с цвета;)))

Трябва й бутиково.

Може едни големи пластмасови тип подноси - и режеш в него.

# 263
  • Wonderland
Моята кухничка е мъничка,но имам 3 различни дъски.....Аз също смятам,че все някъде ще се намери място.А по повод кифличките - аз също меся теста и правя различни неща,просто слагам хартия за печене и разстилам тестото върху нея,а месенето на тестото го правя или в по-голяма тава или отново върху хартията за печене.

# 264
Цветето, много хубава кухничка, за пореден път се убеждавам, че бялото стои най-добре на кухни.

# 265
Аз не меся в тава, не меся и на плота, де, но когато оформям каквото и да е изделие го правя директно на плота. Ако ще плетете козунак или някаква пита не виждам как ще се оформят фитили в тава, върху хартия или върху дъска. Ако точите баница къде ще разточите лист с диаметър от един метър? Малко се прекали с превземките.

# 266
  • Wonderland
Поръчахме я на сляпо почти,в магазина бяха само три парчета  40/40,и  ме беше страх какво ще се получи,но стана добре.Цвета не е точно бяло,бие повече към ванилия.Но когато дойдоха и я сглобиха бях доволна от резултата....Помещението е малко и реших,че ярки цветове няма да стоят добре.
Аз не съм чак такава майсторка и не ми се е налагало поне засега да меся големи неща и да плета козунаци.Тук доколкото разбрах става дума за рязане директно върху плота.... newsm78

# 267
Става дума да се разточи тестото в кръг и да се разреже на 12 или 16 триъгълника, за да се навият на кифли. Аз също съм го правила директно на масата (в старата ми кухня) и така съм рязала. Сега не мога да го направя директно на масата, защото тя е в трапезарията, освен това е с естетсвен дъбов фурнир и патина и няма да я похабявам. Кухненския ми плот, пък, 100 на 100 ще се надере и наистина не виждам къде трябва да го направя. За това не съм се замисляла и скоро не съм правила тази процедура. Най- вероятно на плота, евентуално с по- тъп нож и внимателно...

# 268
  • Wonderland
Съжалявам,унесох се в четене и даване на коментари и съвсем забравих за какво е питането....И да Пина най - вероятно е права,че просто чевек трябва да бъде по-внимателен щом няма друг избор.Аз смятам да продължа с разточването върху хартия за печене.Миналата седмица разточвах за сладки и не ме затрудни особенно,плюса на хартията е че тестото не залепва.

# 269
  • Пловдив
Здравейте,
Пак се включвам!
Бях в една от темите за кухнята малко по-отдавна, но по стечение на обстоятелствата ни измамиха и кухнята вместо за 40 дни, ще стане за 9 месеца  Joy
то вече ми е смешно...
под деветия месец включвам и този, който сме, готова е на 80 процента - поставен корпус, вратички (без 2-3), мивка, котлони,фурна, плот и гръб.
остават ни - бар, който е докаран, аспиратор, хладилник, миялна и 60 см горен шкаф, който падна без да съм сложила нищо в него  #2gunfire
кошмар пълен, но си калихме нервите...
кухнята като най-важното в една къща ни спира от нанасяне и направо се учудвам как не съм убила някой още, под някой имам предвид пишман майстора!  #Cussing out

Още не мога да покажа снимки, нека всичко стане както трябва  ooooh!
Виждам, че има сайт със снимки с ваши кухни, гледах гледах, но ще се радвам ако някой ми покаже бялата си кухня, нашата също ще бъде бяла.

Уредите ми фурна и плот са Горения, серията Ора ито бели, направо си е аптека в кухнята, плота също е бял, технически, с леки сиви частици, мивката сива (инокс), хладилника инокс, дръжките на кухнята също инокс, обичам изчистените неща, мислех червено тук там, ноще приложа в същото помещение някъде  Whistling

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт