Кухните - 41 тема

  • 90 327
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 119
Подигравките ми дойдоха малко в повече,отколкото ползите....Предишната ми маса беше дървена и отгоре бях забила с тапицерски габарчета балатум и върху него си месих тестото,режех кифлички,сладки,пити и т.н.Сега мушамата се плъзга,балатума изхвърлих и не става затова и не бях правила нищо досега ама внучето като поиска ,реших да правя пита ,разрязана на парчета и въпреки че внимавах покритието се надра на 2-3 места. За това реших да попитам тук.Но явно някои изобщо не влизат и не правят нищо в кухните си...Колкото до дъски имам поне 3-4 и то с различна големина но те не вършат работа за тази цел.Pina благодаря за подкрепата ти!

# 271
  • Варна
  • Мнения: 103
Искам да ви попитам за ремонта на кухнята рисковано ли е да намеря майстори от някой сайт или е по-добре чрез познати да търся? Чрез познати става мн бавно, но е по- сигурно, а чрез някоя обява би било по- бързо, но се притеснявам да не ни излъжат нещо с цените или нещо друго. Вие как процедирате?
Че е поръчана кухнята на 12 декември , а ние още търсим шпакловчик и майстор за теракот Crazy

# 272
  • Мнения: 139
Ana-mari, аз мисля да си реша проблема с голяма мушама, в краен случай, ще си намеря някой майстор дърводелец, да ми направи един дървен плот, с пантички, който да се прегъва и да става на 1/3 (правоъгълник, разделен на 3 части, да се прегъват някак си една над друга), и така смятам да си реша проблема с плот за рязане и месене.

tzveteto89,pehoko, много хубава кухни, със здраве да ги ползвате, вкусни манджи да готвите!

Josefin, при кого си поръчахте кухнята? Стискам палци, скоро да ви приключи одисеята и да си имаш кухнята-мечта.

jijo2233,
след перипетиите с нашите майстори, предпочитам да се доверявам само и единствено препоръка от познати. Бавно става, но като ти го оплескат разни баш-майстори, платиш веднъж, после си търсиш майстор с препоръка и платиш втори път за същото, не става нито по-евтино, нито по-бързо.

# 273
  • Мнения: 1 014
tzveteto89, честита кухня! Да те попитам - защо избра горните шкафчета да са толкова малки, нямаше ли да ти е по-удобно да са по-големи? Или може би това са само вратичките, а самото шкафче е широко?
И да питам тези, които са с кухни МДФ лак, с какъв препарат почиствате, за да не се надраска? Има ли специални препарати за МДФ? Изглежда майсторът е бил залепил вратичките с тиксо при транспорта и сега имам останали някакви следи, може би от лепилото на тиксото... не се забелязва много, ама ме дразни. Страх ме е да пробвам с коресилин, макар че ми казаха, че става.

# 274
  • Мнения: 0
За следите по вратичките - опитай с бебешко олио, аз така ги изчистих моите.

# 275
  • Мнения: 0
Azira, пробвай с обезмаслител и памучен парцал. С няколко почиствания със сигурност ще изчезнат следите по лака....само не се престаравай с натискането Wink

# 276
  • Пловдив
  • Мнения: 3 641
здравейте отново,
пишман майстора е по-скоро търговец, който взема парите на хората (аванс от 70 %!!!) и след това дава поръчката на хората из цеха му. няма проект, няма обаждания, търсиш го като грешник, а той обещава, обещава, всеки понеделник за петък и така 8-9 месеца (края на август трябваше да стане дори със забавянето го бях смятала!). той принципно е по-известен в София, много неща бил правил, но ние го уцелихме в дупка, напуснаха го хората му, смени си града и прочие, но не ни каза за това, ние знаехме само доброто. Казва се Антон(Тони), фамилия имам в имейла ще проверя ако трябва.  #2gunfire Стигна се дотам да си вземем вратичките и бара от цеха му принудително, защото ги бавеше още и още и още!  #Cussing out

Имам въпрос - сега си търся смесител за кухнята, искам да бъде от инокс обаче не от лъскавия, ами от матиран, за момента само на Пирамис един сме видели, ОК е, малко марката ми е непозната, а е 400 лв! Но повече от 400 лв няма да дадем! Идеи? Мивката ни е: http://www.technostyle.bg/?act=inside_product&product_id=688  (като гледам цветовете, показани на линка е най-лявото горе от Металтек)
Ето този на пирамис, за да придобиете представа за стила: http://www.pyramisgroup.com/default.aspx?lang=en-GB&loc=2&am … 2&prodid=2153

п.п да питам и за пералня със сушилня ако ползвате, спряла съм се на тази : http://www.techno-mix.com/product/2596/ariston-aqm-9-d-49-u   има ли проблеми?

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 23:12 от Josefin

# 277
  • Мнения: X
Подигравките ми дойдоха малко в повече,отколкото ползите....Предишната ми маса беше дървена и отгоре бях забила с тапицерски габарчета балатум и върху него си месих тестото,режех кифлички,сладки,пити и т.н.Сега мушамата се плъзга,балатума изхвърлих и не става затова и не бях правила нищо досега ама внучето като поиска ,реших да правя пита ,разрязана на парчета и въпреки че внимавах покритието се надра на 2-3 места. За това реших да попитам тук.Но явно някои изобщо не влизат и не правят нищо в кухните си...Колкото до дъски имам поне 3-4 и то с различна големина но те не вършат работа за тази цел.Pina благодаря за подкрепата ти!
Аз не виждам някой да се е подигравал или приемаш всичко, което е различно от това, което искаш да чуеш като подигравка? Че чак и обиждаш, че не сме влизали и не правели нищо в кухните си. Все пак всеки е намерил начин за себе си. Peace
Ето аз казах, че използвам за тази цел покривка, която след това пера. Така дори ми е по-лесно да навивам корите с плънката за баницата, преди да ги сложа в тавата. Аз лично никога не бих си причинила това да меся директно върху маса или плот. Не ми се иска да си съсипя мебелите. А и все пак как да съм сигурна,че масата е достатъчно чиста преди да сложа тестото на нея. Все пак няма как да я сложа под чешмата, за да я измия както бих измила дъска за рязане и с каквото и да я бърша все ще се притеснявам, че не е достатъчно чиста.

# 278
  • София
  • Мнения: 336
Josefin, този смесител е страхотен, наистина си струва си парите. Аз също мислех да взема такъв, но ни идваше малко скъп и взехме този, но е лъскав. Познавам марката доста добре - има някои неща, които са много качествени и други, които не си заслужават особено - като навсякъде.

За майсторите и рисковете - трябва си известна доза късмет, за да попаднеш на точен човек/фирма, мен ако питате. И ние имахме супер препоръчан мебелист, който обаче се държа брутално с нас, позволи си да ми крещи в дома ми, пред съпруга ми за съвсем невинното мое изискване вратичката на фризера да е на едно ниво с другите врати. С мъжа ми не сме конфликтни личности и мисля, че сме сравнително разбрани, така че поведението му беше без оправдание.
Намерих си майстор от форума - без препоръки и без познати, но имах добро предчувствие и съм безкрайно доволна от резултата и отношението  Grinning

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 23:45 от Таря

# 279
  • Мнения: 1 070
Цветето, честита кухничка! Със здраве да си я ползваш!

Жозефин, какво търпение имаш! Нашата кухня беше готова за точно 3 работни дни-с изработването и монтирането. Когато ми остане време ще качи снимки, че сме в основен ремонт и в къщи е бомба.

Аз искам да ви питам между плота и вграденият котлон имате ли някакво уплътнение или силикон? Гледам нашата няма и има малък луфт, така ли трябва да е? Ако изкипи някоя тенджера например ми се струва, че ще се омаже там?  newsm78

# 280
  • Мнения: 6 799
Моята кухничка е мъничка,но имам 3 различни дъски.....Аз също смятам,че все някъде ще се намери място.А по повод кифличките - аз също меся теста и правя различни неща,просто слагам хартия за печене и разстилам тестото върху нея,а месенето на тестото го правя или в по-голяма тава или отново върху хартията за печене.


Цветето, чудесна кухня. Peace
Би ли снимала как се отварят ъгловите шкафчета на кухнята горе? Ако ти е удобно разбира се, ако не - няма проблеми. Hug
http://media.snimka.bg/9878/026010724.jpg?r=0

# 281
  • Раковски
  • Мнения: 2 179
Аз искам да ви питам между плота и вграденият котлон имате ли някакво уплътнение или силикон? Гледам нашата няма и има малък луфт, така ли трябва да е? Ако изкипи някоя тенджера например ми се струва, че ще се омаже там?  newsm78

Уплътнението е тънък черен дунапрен или в някои случай ивица гума, смятам, че щом в момента има луфт то значи уплътнението си е там.

# 282
  • Мнения: 1 311
Става дума да се разточи тестото в кръг и да се разреже на 12 или 16 триъгълника, за да се навият на кифли. Аз също съм го правила директно на масата (в старата ми кухня) и така съм рязала. Сега не мога да го направя директно на масата, защото тя е в трапезарията, освен това е с естетсвен дъбов фурнир и патина и няма да я похабявам. Кухненския ми плот, пък, 100 на 100 ще се надере и наистина не виждам къде трябва да го направя. За това не съм се замисляла и скоро не съм правила тази процедура. Най- вероятно на плота, евентуално с по- тъп нож и внимателно...
Аз малко преди Коледа открих топлата вода:crazy:- купих си голяма мушама за да меся върху нея.
Плота ми има място, но все пак е само 60 см дълбочина, пък аз каквото и да правя все плескам по много около себе си/ понеже мерака ми за месене е в пъти повече от уменията Laughing/.
Иначе и аз в старото жилище месих директно на масата като Пина, но масата ми беше с гладка повърхност, като старите кухненски секашета/това дори не го знам как се пише/, та си я миех и сапунисвах без проблем.
Сегашната е фурнир и не бих посмяла.
Така, че според мен дълга мушама е решението, да пада от двете страни/за да не се мести и хлъзга/.

# 283
  • Мнения: 447
секашета/това дори не го знам как се пише/ - секционен кухненски шкаф - СКШ

# 284
  • Мнения: 1 070
shadowman, да, има си го, като се вгледах го видях. Благодаря ти за пояснението!

Общи условия

Активация на акаунт