Кухните - 41 тема

• 90 196
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Много ясно, че бутона е пневматичен - писала съм без да мисля.

# 676
  • Балчик
да, разбрах защо не сте я свързали тогава. Идеално си го измислила да е на гърба. Моят пневматичен бутон е на плота до мивката и колкото и да внимавах, имам подозрения, че изгоря мелницата защото именно през този бутон е попаднала вода/ влага в двигателя. Така че, тези с бутоните на мивката много внимавайте.  Уж все го изтривах и внимавах да не капе там, но в един прекрасен момент като пуснах мелницата и целият ток в къщи спря. Явно е дало на късо и главният бушон изключи. Още не е демонтирана, стои си на мивката, но започва да ме дразни, понякога леко се запушва и се налага да въртя на ръка. Чакам и аз мъжът ми да се смили над мен да я демонтира, докато си купя нова. Иначе си е удоволствие, val_s. Кка работят- ами слагаш по малки порцийки отпадъци (без люспи от лук, стъбла от магданоз, целина и т.н, разни жилести неща), пускаш водата да тече, пускаш мелачката и за няколко секунди всичко е смляно.Спираш мелницата, оставяш 1-2 секунди водата, спираш я и нея и готово. Аз не мелех кой знае колко много отпадъци, но е чудо незаменимо за запушени мивки.Т.е никог ане ти се налага да се сблъскаш с този проблем. Кокали никога не съм мелила- имаме кученце, но и да нямахме, нямаше да се осмеля. Веднъж в началото се пробвах да смеля черва от риба- не повторих. Нещо не се беше смляло и беше запушило, та като текна една вода, дърпахме миялна,пералня да подсушавам, разглобявахме мелачката,.за да я почистя. Но проблемът по-скоро беше, че набутах всички черва наведнъж, а не на малки порцийки и мелачката не успя да се справи. Т.е проблемът беше в задмашинното устройство. Laughing

# 677
Иначе си е удоволствие, val_s. Кка работят- ами слагаш по малки порцийки отпадъци (без люспи от лук, стъбла от магданоз, целина и т.н, разни жилести неща), пускаш водата да тече, пускаш мелачката и за няколко секунди всичко е смляно.Спираш мелницата, оставяш 1-2 секунди водата, спираш я и нея и готово. Аз не мелех кой знае колко много отпадъци, но е чудо незаменимо за запушени мивки.Т.е никог ане ти се налага да се сблъскаш с този проблем. Кокали никога не съм мелила- имаме кученце, но и да нямахме, нямаше да се осмеля....
Аз пускам всичко. В упътването на мелницата пише, че се почиства вътрешността чрез смилане на костилки от плодове и дребни кокали. Аз я почиствам по друг начин, де - слагам кубчета лед и половин лимон, или друг цитрус. На няколко месеца слагам сода в гореща вода и пускам мелницата. Бутона ми е все мокър - не е възникнал проблем, но и аз се притеснявах в началото.

# 678
  • Sofiq
Мерси много за отговорите. Все повече се надъхвам за това чудо. Даже вече се спрях на един модел мелачка Еуролукс на Лексгруп, което ми напомня, че даже си харесах техен стъклокерамичен котлон и аспирация на Фабер.

# 679
И аз да питам нещо за мелачките - може ли да се монтира в последствие или се свързва в началото, когато кухнята се монтира? Ако искам такава да сложа в бъдеще, най-вероятно ще трябва да си предвидя контакт в който да я включа, нали  newsm78

# 680
  • София
Може и на по-следващ етап да се монтира, само наистина трябва да имаш свободен контакт наблизо.

# 681
бибиту, и отвора за сифона на мивката трябва да предвидиш да е съвместим за целта.

# 682
Прелполагам, че отвора за сифона и изхода на мелачката са стандартни. Ще разгледам мелачките за да добия представа. Благодаря lorenca  Hug

# 683
  • Балчик
Прелполагам, че отвора за сифона и изхода на мелачката са стандартни. Ще разгледам мелачките за да добия представа. Благодаря lorenca  Hug

Има два вида сифони- 3/4 и 1/2. За мелачката трябва 3/4.

# 684
Благодаря Джемма  Hug

# 685
Фурната ми е Eurolux, нова, на 1 месец. Тази вече като готвех в нея и я изключих след минута може би се включи сама - усещаше се вентилатора и духаше топло (ако е включен долният реотан нямаше как да видя). Как става това, досега не ми се е случвало, а готвим почти всеки ден с нея? Дали може да е вързана неправилно, т.е. нещо при контакта да не е в ред, защото пък и бушона често изключва, но не знам дали в нея е причината, а майсторите, които правиха кухнята, включително и токовете ако не беше да ги наблюдаваме щяха да оставят даже зад шкафовете оголени кабелите и затова си мисля да не са сгафили нещо.

# 686
И на мен се е случвало. Мисля, че това е охлаждането на самата печка. Но пък не след всяко ползване на фурната се включва, може би само при определени условия сработва тази опция.
Нали след това сама спря вентилатора?

# 687
  • Sofiq
7/8 това  е напълно нормално. Печката си има вградено самоохлаждане. Включва се и след като се охлади се самоизключва.

# 688
За охлаждане и на мен ми мина през ума, затова написах, че духаше топлоа не беше и дълго включена, нито на високи градуси. Кофтито е, че не знаем къде и е контакта да я изключим и спряхме направо бушона. Но ако няма проблем ще я оставя другият път да видя кога ще се изключи. Мерси за отговорите, значи да не се притеснява. Все пак очаквам и други да споделят.

# 689
З Кофтито е, че не знаем къде и е контакта да я изключим и спряхме направо бушона....

Тези печки по правило се вързват директно в мрежата, защото като цяло консумацията е доста голяма. Все пак се предполага, че може да се ползват едновременно всичките котлони плюс фурната и то на максимални градуси. Затова е редно да е така вързана. Не търси контакт, чети упътването на печката, там може да пише за този проблем. Или пък да си пробваш следващия път да не я пипаш и да видиш кога сама ще изключи. Да не е минал някой след теб и да е пуснал вентилатора? Аз имах печка, която с една идея като мръднеш копчето от нулата и се включваше само вентилатора, именно с цел охлаждане. След това вече следваха степените на фурната - горе, вентилатор и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт