Първите 3 дни се кълнах , че никога повече няма да родя нормално
, а сега казвам , че сто пъти бих го изживяла - само да имам това слънчице. При мен раждането беше ок.9 часа /от -до/ и въпреки , че повечето доктори ме съветваха за секцио - понеже аз съм много мъничка и така и не се разширих в таза си настоявах за нормално. Е много, ама много зор, но пък шевове почти нямах /2-3 вътрешни/. Повече ме болеше след раждането д...то , че се изплюх яко и буквално не можех да седна - ама минаааааа.
Бъдете живи и здрави и Наздраве!!!
Контракциите бяха на по 5 мин., но късмет - само 2 см. разкритие. В 15 ч. ме приеха, в 16 ч. ми спукаха водите - знаете всички останали процедури, в 17:30 ме включиха на система и в 18:20 родих. Само два напъна - бързо и леко, е, болеше, но същинските болки бяха 10-15 мин. За съжаление въстановяването беше по-трудно, имах много шевове, които до скоро ме боляха. Затова си мисля, че и при нормалното раждане, и при секциото си има период на въстановяване. Иначе след 2 часа бях на крак, даже ми се караха, че ще ми стане лошо, но аз нямах търпение да надникна в бокса и да си видя бебчето. Но пак казвам, че шевовете ме боляха много дълго време, няколко дни даже в началото не смеех да хапна, за да не се наложи да ходя до 00
Това за мене беше най-ужасната част от раждането и след това 
Много ми е криво, защото понеже живеем с тях и трябва на всеки празник да сме заедно, не мога да си украся масата, да си измисля хубаво меню и да се наслаждавам на празника. Вместо това отивам на "гости", пък и да ми кажат няма да им правя на тях, не искам! Искам наши, семейни празници!
И колкото теми съм чела, това ми е правело впечатление - в 19:45 направих това, в 20:05 онова все съм си мислела - как се сещат да си поглеждат часовниците. Аз съм принципно страшно разсеяна и такива неща не помня, та направо ми се вижда голямо постижение това
Покрай раждането всичко ми е пълна мъгла... помня само, че беше рано сутринта като ми казаха да се стягам за секцио, а по свидетелството за раждане видях, че Софи се е появила на този свят в 9:05 ч. 
Я по-ведро
и малките, и големите!
) и така.. коремът ми се прибра сравнително доста бързо, отслабнах също бързо, миналата седмица гинекологът ми каза, че на пръв поглед изобщо не може да се каже, че съм раждала жена и лекарите са си свършили перфектно работата.. (в тази връзка може би голям късмет съм извадила, защото родих в "шейново", без да познавам никого, без избор на екип, а сега като слушам какво се случва там тръпки ме побиват!)
яко съм сбъркана
на втория ден забраних на майка да идва понеже не спираше да реве като ме гледа и само ми броеше контракциите а те не спираха, и все ме караше да викам че да ми дадат нещо за болката а аз търпях и само вечер ми биеха инжекции които се слагат веднъж на 24 часа иначе са опасни за бебето та с тези инжекции изкарвах нощта .. зъбите ми тракаха от болка и изтощение и се молех да издържа и с бебето ми всичко да е наред, мислех че ще умра през тези дни
после ужасът продължи с хемороиди, и още болки, тежка родилна треска.. и така 9 месеца
/ преди малко гледах епизод от анатомията на Грей и там израждащата докторица при цезарово сецение беше пооткъснала ръчичката на бебенцето опитвайки се да го изкара
ужас, щеше да ми спре сърцето разревах се, чак малката изплаших

.
Панцеф, даже не съм го чувала.