Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
Всичко тръгна от новините за събарянето на Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан. Четяхме и се вълнувахме дали ще успеят да запазят съграденото или се наложи да напуснат единствения си дом. Накрая дойде успокояващото известие, че засега страшното се отлага, че няма да живеят на фургони поне през зимата и че има кой да се погрижи и да им помогне.  Praynig

Ние, от Дриймленд-бг някакси станахме съпричастни към съдбата на тези хора, особено след като разбрахме, че една от потребителките ни живее там.  Hug  Решихме да се опитаме да направим нещо, с което да ги зарадваме - размишлявахме дали да е дърва за огрев, или дрехи, или храни...  vessta реши да дари синтезатор със звукова карта и компютър (нуждаещи се от поправка, но иначе добри), за да може изкуството да влезе при тях, а ако има между тях таланти - да им даде нова възможност... Събрахме малко употребявани дрехи, humanis успя да издейства 30 книги.  Минахме през идеи за изобразително изкуство или да помогнем да започнат сами да изкарват хляба си, чудихме се дали ще имат и други дарители и как да получат това, от което действително имат нужда -  и решихме просто да попитаме тях.


Оказа се, че от всичко най-много приветстват идеята децата в Дома да имат Коледен празник  - като всички деца.

Като всички деца...  Оказа се, че много им е обяснявано и показвано, че не са като всички. Ето какво разказват за себе си:

"В дома животът протича почти като в едно голямо семейство! Работата е разпределена между големите - едни готвят, други чистят двора, коридорите, трети се занимават стопанството - гледат животните, от който се добива мляко, месо, яйца. Тези, за които в момента няма работа, обгрижват децата на заетите!

Има няколко човека, намерили си работа в града, но определено е много трудно - няма значение с каква квалификация и образование са - самият факт,че живеят в дома, ги прави аутсайдери. Лепнат е един печат - благодарение на писанията в жълтата преса, естествено - и самото споменаване на мястото на живеене моментално те прави негоден за предлаганото работно място!

Абсолютно невярно е,че има проституиращи жени,наркомани и психично болни- Wink въпреки в това забързано ежедневие едва ли има някой напълно нормален и в дома и в света около него!

Повечето от майките  са също сираци - израснали са в домове, и им е малко трудно да се справят с отглеждането на децата си - не че не се грижат за тях, но са нямали майчинският пример за подражание, нямало е кой да ги напътства, да ги приласкае, да ги помилва и животът рано ги е научил да са твърди, да се борят - те са нямали детство и сега изживяват своето детство заедно с децата си. На моменти са по-големи деца от децата си Heart Eyes. За тях отец Иван е майката и бащата, които не са имали...

Децата... за тях какво да ви кажа.....  цял ден тичат и играят - правят щуротии и се крият след това ,НО всичко това става в двора на дома - и не защото не ги пускат да излизат, ами заради хората отвън.

Навън са подложени на присмех и подигравки, както от големи така и от малки, след тях се леят реки от обидни квалификации, както по техен адрес,така и по майките им, бащите та се стига чак до бабите и дядовците/ако ме разбирате какво искам да кажа/.

Наскоро едно момиче от дома имаше рожден ден и поканило целият си клас /нормално - кого другиго да покани?/.То самото няма майка и баща - на 12 години е и за него се грижат всички майки. Та организирали се всички, спретнали две торти /за да стигнат за всички деца - и гостите и тези от дома/, сандвичи...... и познайте колко деца от класа са дошли?! САМО ЕДНО! - ТУК СЪМ БЕЗ КОМЕНТАР....

Възрастните.....При тях положението е почти същото - не излизат - защото не са добре приети в "обществото", предпочитат да седят на сигурно зад оградата на дома, отколкото да бъдат обект на присмех и подигравки.
"


Сигурно и вас ви е стиснал за гърлото този разказ... Замислих се над това, колко много от нещата, които аз приемам за даденост, за част от моето ежедневие и дори не ги забелязвам - липсват в техния живот или те трябва да се борят, за да ги постигнат. Част от тях - съвсем простички... Самоуважение, увереност в собствените си сили, вяра, че ще се справят и че всичко ще е наред, усещането, че са обичани и са свободни да обичат...

Затова и ние в Дриймленд решихме да помогнем - да им покажем, че те също могат да бъдат приети и обичани, че си струва да имат мечти, копнежи - че чудесата идват с вярата. Коледа е един от най-подходящите моменти за това...Обръщаме се към Вас, добри хора, които искате да споделите това, с което сте благословени, с децата от Дома за сираци - за да направим заедно и техния празник възможен!

Можете да дарите средства чрез бутоните, които сме поставили на сайта -  Donate (за PayPal, за дарители от чужбина) и ePay now (за ипей, за дарители от България). По този начин средствата Ви ще отидат за закупуване на подаръци за Коледа. Ако нямате акаунт нито в ипей, нито в ПейПал, но желаете да дарите, можете да се свържете с мен или друг от организаторите на инициативата на лични бележки или на имейл.

Можете да подпомогнете пряко Дома за сираци "Св. Николай", като преведете пари директно в сметката им - кликнете тук за данните

Ако имате възможност да приготвите подарък, ето списък на живеещите в Дома за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица" (не поименен, а по възрасти) Можете да се свържете отново с организатор от Дриймленд или направо с Дома.

Благодарим от сърце на всички отзовали се, Бог да ви благослови, да възнагради чистите ви помисли и дела и да умножи изобилието в дома ви!


Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 04:45 от *Мила*

# 1
 • Universe
 • Мнения: 1 556
Пети декември е Международният ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. По това време световната организация кани правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На днешния ден отдаваме почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Благодаря на всички, които  ще вложат енергия и труд в тази инициатива  txtloves Two Hearts Two Hearts

# 2
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
Благодаря, Лени. Hug
Благодаря на всички, които се отзоваха дотук . Благодаря на тези, които помагат за разпространението на посланието ни в социалните мрежи, на тези, които го пуснаха и в други форуми или които сложиха линкче в подписа си!


Вчера си мислех, в отговор на притеснения на наши приятели, дали ще се съберат наистина достатъчно пари... Винаги съм знаела, че когато има даряващ и получаващ, истинския получаващ е всъщност даряващият - винаги съм го усещала много ясно това - колко благословена съм се чувствала, когато съм можела да помогна, било с пари, талант, усилия и(ли) време  

Благодаря на всички отново, благословени да сте и вие!  

Една приятелка ми напомни и за две истории... ПОМОГНИ ЗА ДА ТИ СЕ ПОМОГНЕ .   txtloves - -това може би утре да са  и вашите истории .  Hug Детето на, което ще помогнете днес, утре може да помогне на вашето   bouquet

Ето първата от историите :

Всичко, което правиш, ти се връщаФлеминг бил беден шотландски фермер. Един ден, докато се опитвал да изкара прехраната за семейството си, чул викове от близкото тресавище. Оставил инструментите си и се затичал нататък. Там, затънало до кръста в черна тиня, се мъчело да се освободи ужасено момче. Флеминг го спасил от бавна и мъчителна смърт.

На следващия ден луксозна карета спряла пред къщурката на селянина. Елегантно облечен господин слязъл от нея и се представил, обяснявайки, че той е бащата на спасеното момче. "Искам да ти платя" – казал богаташът. – "Ти спаси живота на сина ми".
"Не мога да приема пари за това, което сторих." – казал фермерът, отхвърляйки предложението.

В този момент през вратата на семейната колиба излязъл синът на фермера. Богаташът попитал: "Това твоят син ли е?" Фермерът отговорил гордо: "Да." Богаташът направил предложение да обучи сина на селянина на същото ниво, както собствения си син. "Ако момчето прилича на баща си, когато порасне, той без съмнение ще стане човек, с когото и двамата ще се гордеем." – казал той. Така и направил.

Синът на фермера посещавал най-добрите училища и завършил най-престижния медицински университет в Лондон. По-късно той станал известен – Сър Александър Флеминг, откривателят на пеницилина.

След години синът на богаташа, който бил спасен от блатото, се разболял от пневмония. Пеницилинът спасил живота му! Името на богаташа е лорд Рандолф Чърчил, а името на сина му – Сър Уинстън Чърчил.

от Планетата на триумфа.

Честит Никулден на всички и особено на имениците и тези, които имат именик вкъщи!
 Two Hearts
Запазете си няколко люспи от шарана, изсушете ги  и си ги сложете в портмонето ми - на пари е

СВ. Николай  почитат като свой патрон  банкерите и търговците.

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 09:04 от *Мила*

# 3
 • София
 • Мнения: 20
Здравейте момичета.
Искам да даря учебници, материали за рисуване и много други неща.
Има ли организирано посещаване на дома или къде мога да оставя материалите?

# 4
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
Здравейте момичета.
Искам да даря учебници, материали за рисуване и много други неща.
Има ли организирано посещаване на дома или къде мога да оставя материалите?
Хиляди благодарности, abedmahfouz!  Hug

 Да, ще има - ще се свържа с тебе на лична.  bouquet

# 5
 • Мнения: 361
здравейте, опитах да се регистрирам в сайта на дриймленд, но не ми се появяват буквите, които тр да запиша, така че регистрацията беше неуспешна. затова ще пиша през този форум. изчетох повечето неща, които сте писали за приюта в нови хан и разбрах, че всяка помощ е добре дошла Simple Smile. за съжаление не разполагам с много финансови средства, но мога да подаря други неща- книги, списания, учебници, дрехи /детски и за възрастни- нови и втора употреба, но запазени/, играчки и т.н. проблемът е, че съм на другия край на страната- в хасково, и няма как да отида до нови хан.... не знам по какъв начин биха могли да бъдат изпратени подобни неща /не съм наясно с пощенските тарифи, а и няма как да проверя в момента, защото съм по цял ден с бебе около мен/. ако някой иска- може да се свърже с мен на лични по тези въпроси.
много уважавам отец иван за това, което прави, и се надявам да не съборят построеното от него разни глупави чиновници...

# 6
 • Мнения: 488
Здравейте,
И аз ще се включа. Прочетох цялата тема в др. форум Дримленд, срещнах стар познайник - humanis. Може ли да ме насочите как мога да преведа пари точно за тази инициатива, тъй като нямам регистрация/ и не искам да имам/ в e-pay .

# 7
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
здравейте, опитах да се регистрирам в сайта на дриймленд, но не ми се появяват буквите, които тр да запиша, така че регистрацията беше неуспешна. затова ще пиша през този форум. изчетох повечето неща, които сте писали за приюта в нови хан и разбрах, че всяка помощ е добре дошла Simple Smile. за съжаление не разполагам с много финансови средства, но мога да подаря други неща- книги, списания, учебници, дрехи /детски и за възрастни- нови и втора употреба, но запазени/, играчки и т.н. проблемът е, че съм на другия край на страната- в хасково, и няма как да отида до нови хан.... не знам по какъв начин биха могли да бъдат изпратени подобни неща /не съм наясно с пощенските тарифи, а и няма как да проверя в момента, защото съм по цял ден с бебе около мен/. ако някой иска- може да се свърже с мен на лични по тези въпроси.
много уважавам отец иван за това, което прави, и се надявам да не съборят построеното от него разни глупави чиновници...
Бенисима, ще се свържем с теб допълнително, пуснах изказването ти там, явно има временен проблем с регистрациите, сигнализирах го и се отстранява.

Здравейте,
И аз ще се включа. Прочетох цялата тема в др. форум Дримленд, срещнах стар познайник - humanis. Може ли да ме насочите как мога да преведа пари точно за тази инициатива, тъй като нямам регистрация/ и не искам да имам/ в e-pay .
Ще се свържа на лична за подробности, благодаря за желанието да помогнеш!  Hug

# 8
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
benissima и ikr_mi, проблемът при регистрирането е отстранен, сега трябва да стане много лесно.   bouquet

# 9
 • Universe
 • Мнения: 1 556
Благодаря ви за съпричастността и големите сърца, момичета!   newsm51


не знам по какъв начин биха могли да бъдат изпратени подобни неща /не съм наясно с пощенските тарифи, а и няма как да проверя в момента, защото съм по цял ден с бебе около мен/. ако някой иска- може да се свърже с мен на лични по тези въпроси.


Привет, benissima  Hug

Тъй като съм наясно - днес пращах колет чрез Български пощи - цените ги има ТУК

До 5 кг    - 3,20 лв.
10 -15 кг - 5,00 лв.
15-20  кг - 6,30 лв.

За обявена стойност
до 50 лв се доплаща - 0,50 лв.
до 100 лв. - 1,00 лв
до 150 - 1,50 лв.  и.т.н.

Това ти трябва, но ако искаш разгледай и другите неща    bouquet


По куриер излиза скъпо - цените на Еконт
Колет до 1 кг    7,80 лв.
Колет до 2 кг    9,30 лв.
Колет до 5 кг    9,90 лв.
Колет до 10 кг    14,70 лв.
Колет до 15 кг    19,80 лв.
Колет до 20 кг    23,10 лв.)


smile3525 Благословени сте лично от Отец Иван всички вие, които допринасяте децата от Нови хан да празнуват Коледа (вчера говорих с него)  Two Hearts Flowers Four Leaf Clover

# 10
 • Мнения: 817
Момичета, знаете ли дали имат в дома детски библии, защото бих могла да изпратя няколко?

# 11
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
Последните новини от сагата със сградата на Дома за сираци - "Отец Иван от Нови хан готов да се изправи срещу Сатаната"

Обещах и втора история - ето я:

За чудесата или пък за обикновените добриниПрез една бурна нощ преди много години двойка на средна възраст влязла в лобито на малък хотел в Съединените щати и поискала стая. Съвсем младият служител на рецепцията им обяснил, че поради провеждането на три конференции в града, хотелът бил пълен. В края на обстойното си изказване обаче той добавил: „И въпреки всички създали се обстоятелства, аз не бих могъл да върна такава очарователна двойка като Вас обратно в дъжда в 1 часа през нощта. Бихте ли желали да спите в моята стая, аз живея в този хотел?”

Семейството се подвоумило, но той настоял и двойката се съгласила. На следващата сутрин, когато мъжът платил сметката си, казал на служителя: „Вие сте мениджърът, който трябва да управлява най-добрия хотел в Съединените щати. Може би един ден аз ще построя този хотел за Вас.” Младежът се усмихнал, развеселен от „шегата” на възрастния господин.

Минали няколко години и един ден рецепционистът получил писмо от някогашния гост, в което той му припомнял нощта на бурята и го канел да дойде в Ню Йорк на посещение. В плика бил приложен билет за отиване и връщане. Без да губи много време служителят на хотела опаковал багажа си и заминал. Когато пристигнал, неговият домакин го посрещнал радушно, завел го на ъгъла на 5-то Авеню и 34-та улица, където се издигала огромна нова сграда, и казал: „Това е хотелът, който построих, за да го управлявате Вие.” 
 * * * * * * * * *

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

В отговора се съдържало много изумление: „Шегувате се! Без съмнение това уникално място няма как да е за мен. И изобщо кой сте Вие, господине?”

Възрастният джентълмен се усмихнал: „Моето име е Уилям Уолдорф Астор.”

 
Това бил хотел Уолдроф-Астория, един от най-великолепните хотели в Ню Йорк. *Младият мъж, който наистина станал първият управител на хотела, бил Джордж С. Болд.


Из "Планетата на триумфа"

Според "Закона за даването и получаването", формулиран от Дийпак Чопра:

Вселената функционира посредством динамичен взаимообмен. Нищо не е статично. Вашето тяло е в динамичен и постоянен взаимообмен с тялото на Вселената; вашият дух взаимодейства динамично с духа на Космоса; вашата енергия е израз на космическата енергия.

Потокът на живота не е нищо друго освен хармонично взаимодействие на всички елементи и сили, изграждащи полето на битието. Това хармонично взаимодействие на елементи и сили във вашия живот се изразява чрез закона за даването, защото вашето тяло, вашият дух и Вселената са в постоянен и динамичен взаимообмен; спирането на енергийната циркулация е като спиране на кръвообращението. Когато кръвта спре да тече, тя започва да се съсирва, да коагулира, да се разлага. Ето защо трябва да давате и получавате, за да поддържате в живота си циркулацията на богатството, изобилието и всичко, което желаете.


Ако сте решили да да стимулирате потока на изобилието и във вашия живот, можете да го направите и като върнете усмивката на лицето на едно дете от Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан!

Дарете днес.
Дарете любов.
Дарете вяра.
И Бог да е с вас!Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 10:24 от *Мила*

# 12
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
Момичета, знаете ли дали имат в дома детски библии, защото бих могла да изпратя няколко?
Ще питам, Snow girl, но мисля, че винаги има нужда от такова нещо. Hug

Благодаря сърдечно!  Praynig  bouquet

# 13
 • Мнения: 488
Може ли да ми дадете айбана, трите имена и банката за да преведа пари за инициативата Дядо Коледа да дойде в Дома за сираци на Отец Иван . Ако се уточни ден и час, в който ще ходите в дома, бихте ли го написали и тук. При възможност бих искала да дойда и аз.

# 14
 • Шотландия
 • Мнения: 2 850
Може ли да ми дадете айбана, трите имена и банката за да преведа пари за инициативата Дядо Коледа да дойде в Дома за сираци на Отец Иван . Ако се уточни ден и час, в който ще ходите в дома, бихте ли го написали и тук. При възможност бих искала да дойда и аз.
Пиша ти на лична  Peace
Благодаря, че си сложила в подписа си банер на сайта на дома!  newsm51

За деня и часа, ще го пусна в момента , в който се уточни. Малко е трудна синхронизацията, работим по въпроса за сборно място, където да се събират и хора, и подаръци, които идват от страната. Когато уточним, ще го напиша. Въпросът с транспорта от София до Нови Хан още не е уточнен, имаме засега желание, но изчаквам окончателно потвърждение. Ако се потвърди, доколкото съм наясно, возилото може да превози до 800 кг, т.е. всичките подаръци и дрехи, но има място само за 1 пътник и ако някой иска да пътува отзад при багажа, т.е. не е подходящо да се транспортират хора.

Все още търсим транспорт от Пловдив до София за една много мила изненада, която се появи като възможност, изчакваме да получим съгласието на фирмата, за да обявим коя е (ако те желаят, естествено).

Общи условия

Активация на акаунт